Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραλύει σήμερα η Γαλλία
  • [02] Μόλυνση 17χρονης από τον ιό HIV

  • [01] Παραλύει σήμερα η Γαλλία

    "Μαύρη Τρίτη" σήμερα για τη Γαλλία, καθώς έχει παραλύσει τόσο το Παρίσι όσο και οι περισσότερες πόλεις της χώρας από τη μεγάλη απεργία που κήρυξαν όλα τα συνδικάτα, με αίτημα την απόσυρση του νόμου για την πρώτη πρόσληψη των νέων (CPE). Εκτός λειτουργίας είναι οι περισσότερες γραμμές του παρισινού μετρό, το ίδιο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

    Χάος και στα αεροδρόμια Σαρλ Ντε Γκόλ και Ορλύ, καθώς πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

    Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όπως επίσης και οι περισσότερες υπηρεσίες του δημοσίου.

    Τα συνδικάτα από κοινού με τους μαθητές και τους φοιτητές οργανώνουν το απόγευμα (3.30μ.μ. ώρα Ελλάδος) μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ιταλίας και θα καταλήξει στην πλατεία Δημοκρατίας.

    Ανάλογες διαδηλώσεις γίνονται σήμερα σε 135 πόλεις της Γαλλίας. Μόνο στο Παρίσι 4.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για την περιφρούρηση της διαδήλωσης, καθώς "είθισται" πλέον μετά το τέλος της πορείας, νεαροί κουκουλοφόροι να προκαλούν βίαια επεισόδια.

    Δημοσκόπηση που διοργάνωσε η εταιρία IPSOS δείχνει πάντως ότι το 63% των Γάλλων ζητούν να αποσυρθεί ο επίμαχος νόμος. Ο πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν θα περιμένει την έκβαση της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης για να καθορίσει τη στάση του.

    Αύριο έχει καλέσει τους ηγέτες των συνδικάτων σε μια νέα προσπάθεια εξεύρευσης λύσης στο αδιέξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει και νέες αλλαγές στο νόμο για την πρώτη πρόσληψη των νέων, αν και τα συνδικάτα αρνούνται να συζητήσουν οτιδήποτε άλλο από την απόσυρση του νόμου.

    Πιο διαλλακτικός εμφανίστηκε και χθες ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί, καθώς σε ομιλία του στο Ντούε, απηύθυνε και πάλι έκκληση για συμβιβασμό.

    Ο Σαρκοζί, αν και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, πρότεινε και πάλι την αναστολή εφαρμογής του νόμου. Την απάντηση ίσως δώσει την Πέμπτη το συνταγματικό δικαστήριο στο οποίο έχει προσφύγει η αντιπολίτευση, ζητώντας να κηρυχθεί ο νόμος CPE αντισυνταγματικός.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Μόλυνση 17χρονης από τον ιό HIV

    Από τις 23 Μαρτίου έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης για το περιστατικό μετάδοσης λοίμωξης με τον ιό του HIV σε πολυμεταγγιζόμενη 17χρονη ασθενή.

    Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που επισημαίνει:

    "Η μετάγγιση του ασθενούς έγινε στις 18 Αυγούστου του 2005 στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

    Σε τακτικό προγραμματισμένο έλεγχο στις 18 Ιανουαρίου 2006 του ασθενούς, στο ίδιο Νοσοκομείο, διαπιστώθηκε η μόλυνση με τον ιό του HIV.

    Μετά από διάφορους εργαστηριακούς ελέγχους για να επιβεβαιωθεί το περιστατικό, στις 23 Μαρτίου του 2006, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες με τη σειρά τους ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    Χθες, 27 Μαρτίου 2006 ταυτοποιήθηκε ο ορότυπος του ιού, τόσο στον ασθενή όσο και στον αιμοδότη.

    Ηδη από την 23η Μαρτίου 2006 ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αμέσως μετά την ενημέρωσή του, έδωσε οδηγίες να ενημερωθεί άμεσα ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης και να ληφθούν όλα τα νόμιμα και απαραίτητα μέτρα.

    Συγκεκριμένα, απεστάλη εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία επεκτείνεται σε όλα τα νοσοκομειακά κέντρα αιμοδοσίας της χώρας ο μοριακός έλεγχος του αίματος με το σύστημα ΝΑΤ (σε εφαρμογή του νόμου 3204-9-2005, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή και σύμφωνα με τον οποίο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ορίζεται ως κεντρική αρμόδια αρχή διαχείρισης, ελέγχου και διακίνησης αίματος) ο οποίος έλεγχος είναι απόλυτα ασφαλής και στόχο έχει να θωρακιστεί η υγεία των πολιτών.

    Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα προβεί σε ανακοινώσεις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας".

    Επίσης, εντός της ημέρας ή έως αύριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διέταξε ο πρόεδρος του Α΄ ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Χατζητόλιος.

    Στην έλλειψη της σύγχρονης μεθόδου ανίχνευσης ΝΑΤ-TMA απέδωσε την μόλυνση με τον ιό HIV, στην πολυμεταγγιζόμενη 17χρονη που πάσχει από μεσογειακή αναιμία ο διευθυντής αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Παπαγιάννης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαγιάννης, η μέθοδος ελέγχου του αίματος που χρησιμοποιείται στο Ιπποκράτειο αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία δίνει αποτελέσματα εφόσον έχουν περάσει 20 ημέρες από την ημέρα που μολύνθηκε ο αιμοδότης. Με την μέθοδο ΝΑΤ ανιχνεύεται μέλος του νουκλεονικού οξέος του ιού του AIDS σε διάστημα 5 ημερών από τη μόλυνση. Παράλληλα ο κ Παπαγιάννης επισήμανε ότι ο υπουργός Υγείας αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός έστειλε εγκύκλιο και σύντομα όλα τα νοσοκομεία θα εφοδιαστούν με τη μέθοδο ΝΑΤ η οποία είναι καινούργια και εφαρμόζεται εδώ και 2-3 μήνες.

    Ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε ότι το μολυσμένο αίμα το είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι αιμοδότης από τη Θεσσαλονίκη για συγγενή του στον Πολύγυρο και ότι λόγω του δύσκολου γονότυπου μεταγγίστηκε στη 17χρονη που πάσχει από μεσογειακή αναιμία. "Αυτή τη στιγμή το κορίτσι είναι φορέας AIDS αλλά τα συμπτώματα εκδηλώνονται σε 20 χρόνια"πρόσθεσε ο κ Παπαγιάννης.

    Εξάλλου με έγγραφο του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γιώργος Γεννηματάς", που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο αιμοδότης-και δη αιμοδότης πρώτης φοράς- είναι 38 ετών και έγγαμος ενώ η σύζυγος του εγκυμονεί.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 March 2006 - 11:30:12 UTC