Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση για τις υποκλοπές
  • [02] Ψηφίζεται η τροπολογία για ασφαλιστικό τραπεζών

  • [01] Αντιπαράθεση για τις υποκλοπές

    Για διακίνηση ψευδολογιών κατηγόρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο και τον υπουργό Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη και πρόσθεσε ότι όσα αναφέρουν γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών "έχουν ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας".

    Ανέφερε, επίσης, ότι τα δύο κυβερνητικά στελέχη με τον τρόπο αυτό "κάνουν φθηνή και ανεύθυνη αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση", ενώ χαρακτήρισε "απίθανα και απαράδεκτα" όσα ανέφερε προχθές σε συνέντευξή του ο κ. Βουλγαράκης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την δήλωση του υπουργού Πολιτισμού χρησιμοποίησε την παροιμία "Ρώτα τον ξάδελφό μου τον ψεύτη".

    Σημείωσε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των δηλώσεων Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη, καθώς, όπως ανέφερε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει στη δικαιοσύνη ότι στοιχεία διέθετε, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού δηλώνει ότι θα συμβούν πολλά αν μιλήσει. Και κάλεσε τον κ. Βουλγαράκη να μιλήσει και να πει ότι νομίζει, άλλωστε, όπως πρόσθεσε, οφείλει να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

    Ο κ. Αθανασάκης επανέλαβε ότι ο κ. Βουλγαράκης έχει συγκεκριμένες ευθύνες τις οποίες και προσδιόρισε ως εξής: η πρώτη ευθύνη του κ. Βουλγαράκη ανέφερε είναι ότι ως επικεφαλής των υπηρεσιών, που έπρεπε να προστατεύουν και την κυβέρνηση και όποιον άλλο πολίτη της χώρας από υποκλοπές, δεν έπραξε το καθήκον του. Η δεύτερη ευθύνη του, είναι η συμμετοχή του στη συγκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών και την οποία ο ίδιος ο υπουργός παρέπεμψε σε αποφάσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

    «Ο κ.Γ. Βουλγαράκης προσδιόρισε ως πηγή συγκεκριμένων διαρροών και ανυπόστατων φημών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε όσους μετέρχονται αυτής της μεθόδου να στείλουν όποια στοιχεία διαθέτουν στη δικαιοσύνη. Διότι αν κάποιος απλώς αξιοποιεί τη μέθοδο της φημολογίας για να πλήξει πολιτικά την κυβέρνηση, θα έπρεπε (όποιοι υιοθετούν αυτές τις φήμες) να δηλώσουν τι γνωρίζουν. Ας πάνε στη δικαιοσύνη ή ας έρθουν στο φώς της δημοσιότητας, για να πούν τι γνωρίζουν».

    Την απάντηση αυτή έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος σε ερώτηση σχετική με τις υποκλοπές.

    «Σήμερα», πρόσθεσε, «το ΠΑΣΟΚ μας εμφανίζει θύτες, ενώ είμαστε θύματα των υποκλοπών. ΄Ε όχι δά! Ο κ. Βουλγαράκης είπε λοιπόν, ότι αν κάποιοι έχουν οτιδήποτε ας το πούν στο φώς της δημοσιότητας και να μην το λένε με διαρροές, δημιουργώντας εντυπώσεις επικίνδυνες για την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

    Αναφορικά, εξ άλλου, με πληροφορίες αποδιδόμενες σε δημοσιεύματα σε "κύκλους της Εισαγγελίας" (σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορούν να παρέμβουν σε δημοσιεύματα, μολονότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο κ. Γ. Βουλγαράκης κάλεσαν τη δικαιοσύνη να παρέμβει για το περιεχόμενο δημοσιευμάτων περί των υποκλοπών) ο κ.Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη δεν συνηθίζει να διοχετεύει φήμες». Όσοι λοιπόν, είπε, επικαλούνται "κύκλους" »οφείλουν να επικαλεστούν συγκεκριμένα πρόσωπα - διότι η δικαιοσύνη δεν κάνει διαρροές».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Ψηφίζεται η τροπολογία για ασφαλιστικό τραπεζών

    Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής η ένσταση που προέβαλαν, χθες το βράδυ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη συνταγματικότητα της τροπολογίας της κυβέρνησης, με την οποία το επικουρικό ταμείο των εργαζόμενων της Εμπορικής Τράπεζας (ΕΤΕΑΠΕΤΕ) υπάγεται στο ΕΤΕΑΜ/ΕΤΑΤ.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης επικαλέστηκε νομικές γνωμοδοτήσεις κορυφαίων συνταγματολόγων, τις οποίες είχε καταθέσει η Εμπορική Τράπεζα στο Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών σε δίκη ασφαλιστικών μέτρων, στην οποία συμμετέσχε το Ελληνικό Δημόσιο.

    Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις αυτές, «ο νομοθέτης μπορεί και υποχρεούται από το Σύνταγμα [...] να προβεί σε υποκατάσταση του ιδιωτικού φορέα κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα, του ΤΕΑΠΕΤΕ, με κρατικό ασφαλιστικό τομέα». Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, οι γνωμοδοτούντες είναι οι καθηγητές Γ. Κασιμάτης, Δ. Τσάτσος, Φ. Σπυρόπουλος, Γ. Λεβέντης και Απ. Γεωργιάδης.

    Επικαλέστηκε επίσης εγκύκλιο του τέως υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη (Δεκ. 2003) βάσει της οποίας: «Οι ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων απαιτούν ειδική νομοθετική ρύθμιση και μάλιστα με συνταξιοδοτικό νόμο. Εφιστάται η προσοχή για αποφυγή τυχόν ρυθμίσεων μέσω των ΣΣΕ, οι οποίες άμεσα ή έμμεσα δημιουργούν υποχρεώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, πέραν αυτών που προκύπτουν από την εισοδηματική πολιτική.» Ήταν σωστή η εγκύκλιος του κ. Χριστοδουλάκη, είναι λάθος η σημερινή στάση του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Νωρίτερα, ο βουλευτής Αβ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει την τροπολογία ως «μνημείο πολιτικού αυταρχισμού και νομικής ανοησίας» διότι, παρεμβαίνει -όπως είπε- στην ανοιχτή δικαστική αντιπαράθεση των εργαζομένων με τη διοίκηση της Εμπορικής, εισάγει δυσμενή μεταχείριση στην ίδια ομάδα εργαζομένων και πλήττει τον ελεύθερο οικονομικό ανταγωνισμό υπέρ συγκεκριμένων τραπεζικών επιχειρήσεων. Για «πολιτικό κανιβαλισμό» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης.

    Ο συνυπογράφων την τροπολογία υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδης τόνισε ότι η ρύθμιση διασφαλίζει τα κεκτημένα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Εμπορικής και ταυτόχρονα διασώζει την τράπεζα. Αναρωτήθηκε επίσης για το λόγο που «ορισμένοι» δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν μία εβδομάδα πριν τις εκλογές του 2004, με υπουργική απόφαση, εντάχθηκε στο ΙΚΑ ο κλάδος σύνταξης των εργαζομένων στην Ιονική Τράπεζα με 640 εκατ ευρώ, όταν οι αναλογιστικές μελέτες υπολόγιζαν ότι θα έπρεπε να δοθούν άλλα 800 εκατ ευρώ στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Κατηγόρησε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ για επιλεκτική μνήμη και υποκρισία.

    Αντισυνταγματική χαρακτήρισαν την τροπολογία οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος και του ΣΡΑ Φ. Κουβέλης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 March 2006 - 7:30:11 UTC