Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ιταλία ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [02] Μειώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού
  • [03] Συνάντηση Παπαρήγα με δήμαρχο Αθηναίων

  • [01] Στην Ιταλία ο Γιώργος Παπανδρέου

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μεταβαίνει σήμερα, στην Ιταλία, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ρομάνο Πρόντι, και τον Πιέρο Φασίνο, και θα συμμετάσχει σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Ένωσης των Κομμάτων της Αριστεράς.

    Ο κ.Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Ένωσης, Ρομάντο Πρόντι, αύριο Σάββατο, στις 9.00 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας της Ένωσης, στη Ρώμη.

    Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για την Τεργέστη, προκειμένου να συμμετάσχει σε δύο προεκλογικές εκδηλώσεις, μαζί με τον Γραμματέα του Κόμματος των Δημοκρατών της Αριστεράς, Πιέρο Φασίνο.

    Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στην πόλη Γκορίτσια, (λίγο έξω από την Τεργέστη) στις 3.30 μ.μ. όπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει για τους «Πρωταγωνιστές της Νέας Ευρώπης».

    Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τεργέστη, στις 6.30 μ.μ., η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απευθείας σε ολόκληρη την Ιταλία, όπου ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, και ο Πιέρο Φασίνο, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου, Μαουρίτσιο Κονστάντσο, για το μέλλον της Ευρώπης και του σοσιαλισμού.

    Παράλληλα, η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος, θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 3.00 μ.μ., τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη και θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Μειώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού

    Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος θα παραστεί σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης.

    Κατά 79,4% μειώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο α΄δίμηνο του 2006, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το έλλειμμα της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2005, σε σχέση με το 2004, είχε παρουσιάσει μείωση 51,5%. Εξάλλου τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 15% και τα καθαρά έσοδα κατά 17,8%.

    Το 2005 η οικονομία διατήρησε το δυναμισμό της και σημείωσε το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ -15. Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ ανήλθε στο 3,7% έναντι 1,4% στην ΕΕ-15.

    Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες σταθερής αγοραστικής δύναμης (μ.σ.α.δ.) βελτιώθηκε σημαντικά στο 77,1% του μέσου όρου της ΕΕ- 15, από το 75,4% που ήταν το 2004 και 66,2% το 1993. Η αύξηση ήταν 2,3%, διπλάσια της μέσης ετήσιας αύξησης 1,2% που παρουσίασε ο σχετικός δείκτης την περίοδο 1994 - 2004.

    Παρά τη μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ο πληθωρισμός το 2005 συγκρατήθηκε στο 3,5%, ο δε πυρήνας του σημείωσε σημαντική υποχώρηση στο 3,1%, έναντι 3,5% κατά μέσο όρο την περίοδο 2001 - 2004. Το πρώτο δίμηνο του 2006 διατηρείται σταθερή η πορεία αποκλιμάκωσης, αφού η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή περιορίζεται στο 3,2%, ενώ ο πυρήνας σημειώνει περαιτέρω σημαντική υποχώρηση στο 2,3%. Το σχετικό επίπεδο τιμών της χώρας τo 2004, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EUROSTAT, διατηρήθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών της ΕΕ-15, στο 81,8% του μέσου όρου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Συνάντηση Παπαρήγα με δήμαρχο Αθηναίων

    Τη Διεύθυνση Πληροφορικής της Εθνικής Τράπεζας (Ζησιμοπούλου 2 στο ύψος της Συγγρού 370), επισκέπτεται το πρωί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

    Το μεσημέρι η κ. Παπαρήγα θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων Θ.Μπεχράκη.

    Παράλληλα, παρέμβαση για τα προβλήματα των ωρομισθίων εκπαιδευτικών οι οποίοι, εκτός των άλλων,παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβρη, κάνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ.Κανέλλη.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 March 2006 - 5:30:13 UTC