Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στο Νομό Εβρου
  • [03] Εναρξη εργασιών αγωγού φυσικού αερίου
  • [04] Υποκλοπές
  • [05] Νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη στη Γαλλία

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Ντόρα Μπακογιάννη

    Με την υπουργό Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη, θα έχει συνεργασία αύριο στις 9.30 το πρωί, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12.30 το μεσημέρι και με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Δ. Γουργουράκη.

    Συνέντευξη Μπακογιάννη στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος"

    Η στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δεν είναι δεδομένη στο διηνεκές, υπογραμμίζει η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Ντόρα Μπακογιάννη , σε αποκλειστική συνέντευξη της, στην εφημερίδα "Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", με την ευκαιρία της πρώτης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Λευκωσία, από τις 4-6 Απριλίου.

    Στη συνέντευξη της ,την οποία η εφημερίδα προβάλλει ως κύριο θέμα της με τον τίτλο "Αυστηρότατο μήνυμα Ντόρας στην Άγκυρα", η κα Μπακογιάννη τονίζει ότι η Τουρκία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν και αν εφαρμόσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αναγνωρίσει ισότιμα όλα τα μέλη της Ένωσης, συμβάλει στην επίλυση του κυπριακού και των διαφορών της με την Ελλάδα, αποκηρύξει την προσφυγή στη βία και προσφέρει σε όλες τις μειονότητές της όλα τα δικαιώματα, που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η κα Μπακογιάννη, η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη ως υπουργός Εξωτερικών επίσκεψη της στη Λευκωσία, από τις 4-6 Απριλίου, αναφέρει ότι η ένταξη της Τουρκίας, με προηγούμενη επίλυση του Κυπριακού, συμφέρει όλους, Ελληνες, Τούρκους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Επισημαίνει επίσης πως η αρμονική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με την συμβολή και της Άγκυρας, θα αποτελέσει σαφέστατο πρόκριμα για την ικανότητα της Τουρκίας να συμβιώσει με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

    Η υπουργός Εξωτερικών πιστεύει ότι βάση μιας νέας διαδικασίας για λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι το διεθνές δίκαιο, η διεθνής νομιμότητα και τα ψηφίσματα, που αναγνωρίζουν το κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Εξάλλου, για το Σχέδιο Ανάν η κα Μπακογιάννη επαναλαμβάνει ότι, μετά την απόρριψη του στο δημοψήφισμα από τους ελληνοκυπρίους, αυτό "αποτελεί ιστορία".

    Συνέντευξη Αλογοσκούφη στην "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

    Τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές περιγράφει ο Γ. Αλογοσκούφης με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    Ο κ. Αλογοσκούφης δεν κάνει λόγο για άλλες θεσμικές αλλαγές, καθώς λέει οτι "το 90% των μεταρρυθμίσεων έχει θεσμοθετηθεί". Προαναγγέλει αλλαγές στους κανονισμούς προσωπικού των ΔΕΚΟ και δηλώνει αμετακίνητος στις αυξήσεις 3% για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

    Αναφέρει οτι η νέα εταιρεία που θα αντικαταστήσει την "Ολυμπιακή" θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο, με τη συμμετοχή κυρίως ελληνικών αλλά και ξένων κεφαλαίων και οτι στην εταιρεία αυτή θα μεταβιβαστεί και το όνομα της "Ολυμπιακής".

    Επίσης αναφέρει οτι το φθινόπωρο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα. Το 2007, τονίζει ο υπουργός, θα γίνει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ μέσω στρατηγικού εταίρου, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ μετά τις εκλογές.

    Τέλος, δηλώνει οτι το ΕΚΑΣ και οι κατώτερες αγροτικές συντάξεις θα αυξηθούν από 1-1-2008 στα 230 και 330 ευρώ αντιστοίχως.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στο Νομό Εβρου

    Περιοδεία στο Νομό Εβρου πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπανδρέου. Σήμερα, στις 7.00 μμ., ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης. Την Δευτέρα, θα επισκεφθεί την Κοινότητα Αμορίου, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με πολίτες.

    "Σήμερα η προτεραιότητα για τους σοσιαλιστές είναι να εγκαθιδρύσουν ξανά μια ισορροπία μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση της Κεντροαριστεράς στην πόλη Γκορίτσα της Ιταλίας.

    "Είμαι εδώ σήμερα με την ιδιότητά μου ως προέδρου και του Ελληνικού σοσιαλιστικού Κόμματος ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να υπερασπιστώ το όραμά μας για την Ευρώπη, τις κοινές μας αξίες, της δημοκρατίας, της αειφόρου ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", είπε ο κ.Γ.Παπανδρέου προσθέτοντας ότι "τα 161 κόμματα-μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υποστηρίζουν τον αγώνα μας και οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρακολουθούν τον εκλογικό αγώνα της UNIONE με ελπίδα, γιατί μία νίκη του κεντροαριστερού συνασπισμού θα έχει πολύ θετικές επιπτώσεις στο μέλλον της Ευρώπης.

    Ο κ.Παπανδρέου στην συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση στην Τεργέστη, σε κοινή τηλεοπτική εμφάνιση με τον Γραμματέα του Κόμματος των Δημοκρατών της Αριστεράς Πιέρο Φασίνο, η οποία μεταδόθηκε απευθείας σε ολόκληρη την Ιταλία. Εκεί εξέφρασε την αναγκαιότητα για μια δημοκρατική παγκόσμια διακυβέρνηση και τη λειτουργία της παγκόσιας οικονομίας της αγοράς με κανόνες και αξίες, και όχι πρός όφελος των ισχυρών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταχειροκροτούμενος είπε ότι πιστεύει πως οι λαοί μπορούν να καθορίσουν το μέλλον τους και υπογράμμισε ότι χρέος των προοδευτικών δυνάμεων είναι να ξαναδώσουν την ελπίδα στη νέα γενιά, της οποίας η απομάκρυνση απο την πολιτική και η μείωση του ενδιαφέροντός της για αυτήν, εξυπηρετεί μόνο τους ισχυρούς που θέλουν την νέα γενιά απαθή.

    Να δουλέψουμε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είπε τέλος ο κ. Παπανδρέου ενώ το κοινό χειροκρότησε όρθιο τη χειραψία του με τον κ. Πιέρο Φασίνο.Ο κ.Παπανδρέου το πρωί συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Ρομάνο Πρόντι και του εξέφρασε την υποστήριξή του.

    "Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι εδώ στην Ιταλία να υποστηρίξω τον πολύ καλό φίλο Ρομάνο Πρόντι, μία προσωπικότητα που θα δώσει και πάλι φωνή στην Ιταλία, στην Ευρώπη, στη Μεσόγειο και παγκοσμίως", δήλωσε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση.

    "Χρειαζόμαστε αυτή την προοδευτική φωνή για τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και την Ελλάδα, για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, για μια κοινωνικά δίκαιη και ειρηνική Ευρώπη", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι "νομίζω ότι ο αέρας της αλλαγής που έχει ξεκινήσει από την Ισπανία, την Πορτογαλία έρχεται ελπίζουμε σύντομα και στην Ιταλία για να αγκαλιάσει και τις υπόλοιπες χώρες της Νότιας Ευρώπης και βεβαίως και την Ελλάδα".

    Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με "το φαινόμενο Μπερλουσκόνι", δηλαδή τη συγκέντρωση πολιτικής και οικονομικής δύναμης μαζί με τον έλεγχο των ΜΜΕ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "καθώς προέρχομαι από μία χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, η οποία όμως αντιμετώπισε και δυσκολίες, πρέπει να επαγρυπνούμε. Εχουμε νέες μορφές κυριαρχίας στον κόσμο και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τις κοινωνίες μας πιο δημοκρατικές".

    Από την πλευρά του, ο Ρομάνο Πρόντι ανέφερε ότι συζήτησαν με τον κ. Παπανδρέου θέματα Ευρώπης και Βαλκανίων, θέματα μετανάστευσης και το πως η Ευρώπη θα αποκτήσει δύναμη ώστε να αντιμετωπίσει τον διεθνή ανταγωνισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ανερχόμενη δύναμη της Κίνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 April 2006 - 10:30:18 UTC