Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Συνέδριο του Economist o Γ.Παπανδρέου
  • [02] Συνεδριάζει η Διϋπουργική για τις ΔΕΚΟ
  • [03] «Συνεχής η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου»
  • [04] Συνέντευξη Παπαρήγα για τις συμβάσεις

  • [01] Στο Συνέδριο του Economist o Γ.Παπανδρέου

    Στο συνέδριο του Economist, θα μιλήσει το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Για αναξιοπιστία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ.Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΠΑΣΠ, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι δεν προωθεί τους δημοκρατικούς θεσμούς, και ακολουθεί αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση οτι «περνάει νύχτα» νομοσχέδια στη Βουλή, αλλάζει διευθυντικά στελέχη στο δημόσιο με βάση τις κομματικές τους πεποιθήσεις και κάνει προσλήψεις, όχι με αξιοκρατικά, αλλά με κομματικά κριτήρια. Παράλληλα επιδιώκει, πρόσθεσε, να μειώσει το κόστος εργασίας μειώνοντας τους μισθούς των εργαζομένων.

    Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση μειώνει τα κονδύλια και προωθεί τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την ταξική παιδεία. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι το ζήτημα των μη κρατικών Πανεπιστήμιο είναι επίμαχο για την ΠΑΣΠ, διευκρίνισε ωστόσο, πως τα μη κρατικά Πανεπιστήμια είναι μια πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο και την πραγματικότητα αυτή, δεν μπορεί να την αγνοήσει το ΠΑΣΟΚ.

    Κάλεσε τέλος, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ΠΑΣΠ να κάνουν τη δική τους «δημοκρατική επανάσταση».

    " Τα περί κομματισμού του κράτους επιστρέφονται στον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και δεν αφορούν την κυβέρνηση Καραμανλή", απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνεδριάζει η Διϋπουργική για τις ΔΕΚΟ

    Με στόχο την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ, αλλά και την πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, συνεδριάζει το πρωί, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας, η Διϋπουργική Επιτροπή, με τους αρμόδιους υπουργούς να επικεντρώνονται σε πρώτη φάση στην εξυγίανση των ελλειματικών ΔΕΚΟ.

    Στη συνεδρίαση, θα μετάσχουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης και Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης.

    Το απόγευμα, ο κ. Γ.Αλογοσκούφης θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, για τα αποτελέσματα των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] «Συνεχής η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου»

    Συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό της Γ.Ιακώβου έχει σήμερα στη Λευκωσία η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Στη συνέχεια θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της κυπριακής βουλής, Δημήτρη Χριστόφια και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με το δήμαρχο Λευκωσίας, Μιχαλάκη Ζαμπέλα, θα μεταβεί στη γραμμή καταπαύσεως του πυρός, στην παλιά πόλη της Λευκωσίας και στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), στη Μαλούντα.

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στην Κύπρο περιλαμβάνει και κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

    "Η συνεργασία των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου είναι συνεχής και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον", δήλωσε χθες βράδυ η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, όπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Η κα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσημη επίσκεψη, ως υπουργός Εξωτερικών, στην Κύπρο, έκανε λόγο για εξαιρετικά φιλική και χρήσιμη συζήτηση, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα θέματα. Αργά το βράδι, παρακάθησε σε ιδιωτικό δείπνο στην κατοικία του κ.Παπαδόπουλου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Συνέντευξη Παπαρήγα για τις συμβάσεις

    Συνέντευξη Τύπου με θέμα: "Η υπογραφή της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας", θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Στελέχη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν, χθες, από τη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που ενέκρινε δια πλειοψηφίας τη συμφωνία μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων.Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κ. Μαυρίκος έκανε λόγο για "εξαπάτηση των εργατών"

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 April 2006 - 6:30:33 UTC