Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαρήγα με ναυτεργάτες
  • [02] Νέες καταθέσεις στην Επιτροπή της Βουλής
  • [03] Οταν η μέρα γίνται νύχτα για λίγα λεπτά!

  • [01] Παπαρήγα με ναυτεργάτες

    Την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης ζήτησε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ σημειώνοντας ότι κατά τη συζήτηση που θα γίνει στη βουλή για το θέμα αυτό θα κριθεί η κυβέρνηση αλλά και το κάθε κόμμα.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε επίσης το ενδιαφέρον του κόμματός της «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη δουλειά, στις ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, στους μισθούς, στις συντάξεις όλων των εργαζομένων στη ναυτιλία» και πρόσθεσε ότι «η πίεση πρέπει να αυξηθεί γιατί δεν μπορεί το 0,77 ευρώ να ισχύσει και στους ναυτεργάτες.Και επιπλέον δεν μπορεί αυτή τη στιγμή το ΝΑΤ να εμφανίζεται ως ένα χρεοκοπημένο ταμείο».

    Η κα Παπαρήγα κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη του ΝΑΤ,στο οποίο, όπως είπε,"βεβαίως οι εφοπλιστές και χρωστάνε και έχουν χαμηλές εισφορές".

    "Να το λύσουν λοιπόν μεταξύ τους",πρόσθεσε,"δηλαδή η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές,που είναι οι κοινωνικοί εταίροι".

    Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας στον χώρο της ναυτιλίας,τη στιγμή που,όπως είπε, η κερδοφορία των εφοπλιστών πηγαίνει πάρα πολύ ψηλά.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Νέες καταθέσεις στην Επιτροπή της Βουλής

    Με νέες καταθέσεις συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία εξετάζει το ζήτημα των υποκλοπών.

    Η πρωινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση του κ. Γιάννη Αγγέλου.

    Σήμερα έχει προγραμματιστεί επίσης η κατ' αντιπαράσταση εξέταση του διευθύνοντα συμβούλου της Vodafone κ. Γ. Κορωνιά και του διευθύνοντα συμβούλου της Ericsson κ. Μπιλ Ζήκου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Οταν η μέρα γίνται νύχτα για λίγα λεπτά!

    Μοναδικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι και όσοι συνέρευσαν στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου, το Καστελόριζο, στις 29 Μαρτίου 2006, καθώς ήταν το μοναδικό σημείο της χώρας από το οποίο ήταν ορατό στο σύνολό του το φαινόμενο της ολικής έκλειψης ηλίου που καθήλωσε εκατομμύρια μάτια. Το Καστελόριζο, βρέθηκε μέσα στην κύρια ζώνη της έκλειψης και ο ηλιακός δίσκος καλύφθηκε εντελώς από το περίγραμμα της σελήνης στις 13:54.

    Επιθυμώντας να σηματοδοτήσουν το μοναδικό αυτό γεγονός, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Διεύθυνση Φιλοτελισμού κυκλοφόρησαν αναμνηστικές βινιέτες όπου στους κενούς χώρους απεικονίζονται παραστάσεις σχετικές με τις φάσεις της έκλειψης.

    Ανάμεσα στις παραστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν είναι πέντε φωτογραφίες του Ορέστη Παναγιώτου, φωτογράφου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο οποίος αποτύπωσε το φαινόμενο της έκλειψης από το Καστελόριζο και οι φωτογραφίες αυτές έκαναν κυριολεκτικά το γύρο του κόσμου.

    Οι αναμνηστικές βινιέτες των ΕΛΤΑ είναι για φύλλο εταιρικού - προσωπικού γραμματοσήμου διαστάσεων Α4 το οποίο περιέχει 15 γραμματόσημα συνολικής αξίας β¬ 15,00.

    Παράλληλα κυκλοφόρησαν Ειδικοί Αναμνηστικοί Συλλεκτικοί Φάκελοι, οι οποίοι είναι εικονογραφημένοι με ειδική παράσταση σχετική με το θέμα, έχουν επικολλημένο ένα προσωπικό γραμματόσημο με την έκλειψη και είναι σφραγισμένοι με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα που κυκλοφόρησε για το γεγονός , στο Καστελόριζο , στις 29/3/2006

    Τα αναμνηστικά αυτά προϊόντα διατίθενται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Γραφείο (Βύσσης 2 και Αιόλου, 101 88 ΑΘΗΝΑ) αλλά και με κατάθεση παραγγελίας σε όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 April 2006 - 12:30:17 UTC