Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ομιλία Καραμανλή αρχίζει η Συνδιάσκεψη της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση
  • [02] Αθανασάκης για αφίσα της ΠΑΣΠ
  • [03] Νέες καταθέσεις στην Επιτροπή της Βουλής
  • [04] Στην Αθήνα ο Απόστολος Βαβύλης
  • [05] Παραίτηση Γ. Φλωρίδη

  • [01] Με ομιλία Καραμανλή αρχίζει η Συνδιάσκεψη της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση

    Με εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή συνέρχεται σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα ασχοληθεί με το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η κυβερνητική παράταξη στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    "Ο πρώτος λόγος στον πολίτη" και "Ισχυρή αυτοδιοίκηση, ισχυρή κοινωνία", είναι τα δύο βασικά μηνύματα της Εθνικής Συνδιάσκεψης στην οποία θα μιλήσουν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος, ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Νάκος, ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Χρ. Αγραπίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Παπανικολάου, ο ευρωβουλευτής κ. Κ. Χατζηδάκης κα.

    Ο υπουργός Εσωτερικών θα αναπτύξει την κυβερνητική πολιτική τα δύο χρόνια της ΝΔ στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Στη Συνδιάσκεψη θα αναπτυχθούν το πολιτικό πλαίσιο και τα κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών, που θα υποστηρίξει η ΝΔ, στις εκλογές του Οκτωβρίου.

    Έχει διευκρινιστεί ότι προτεραιότητα έχουν οι νυν δήμαρχοι και νομάρχες, ενώ για την επιλογή των υπολοίπων υποψηφίων τον πρώτο λόγο θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες.

    Στη Συνδιάσκεψη η οποία αρχίζει σήμερα στις 11 το πρωϊ, συμμετέχουν όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, δήμαρχοι και νομάρχες, καθώς και μέλη των δημοτικών και νομαρχιακών συμβουλίων, που είχαν εκλεγει με την υποστήριξη της ΝΔ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Αθανασάκης για αφίσα της ΠΑΣΠ

    Ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης από τα ποσοστά που έλαβε η ΠΑΣΠ στις φοιτητικές εκλογές, ενώ επέκρινε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θόδωρο Ρουσόπουλο για τις δηλώσεις του σχετικά με αφίσσα της φοιτητικής οργάνωσης του Κινήματος λέγοντας πως επιχειρεί συμψηφισμό σε πράγματα που δεν συμψηφίζονται.

    Ο Θόδωρος Ρουσοπουλος είχε επισημάνει αφίσα της ΠΑΣΠ που δείχνει ένα αεροπλάνο να πέφτει πάνω σε δυο γαλάζιους δίδυμους πύργους.

    Ειδικότερα σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ σημείωσε άνοδο της τάξης του 1-6% και μάλιστα σε περίοδο οργανωτικής ανασυγκρότησης. Επίσης ανέφερε ότι η ΠΑΣΠ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη σε πολλές σχολές, σε αρκετές από τις οποίες για πρώτη φορά.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας, εξ άλλου, τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την αφίσσα της ΠΑΣΠ Νομικής Αθηνών, επέκρινε τον κ. Ρουσόπουλο ότι επιχειρεί συμψηφισμό σε πράγματα που δεν συμψηφίζονται.

    "Οι αισχρές και χυδαίες ύβρεις εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το χαμόγελο ευτυχίας του υπουργού Πολιτισμού δεν μπορούν να συγκριθούν, να συμψηφιστούν και να κρυφθούν πίσω από μία αφίσσα με λάθος πολιτικό μήνυμα η οποία προφανώς αποδοκιμάζεται",ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Αθανασάκης είπε επίσης ότι οι αντιδράσεις του κυβερνητικού εκπροσωπου είναι βραδυφλεγείς και επεσήμανε ότι οι παρατηρήσεις προς τους φοιτητές της ΠΑΣΠ στη συγκεκριμένη σχολή είχαν γίνει προτού αναφερθεί στο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι λέει ψέμματα όταν υποστηρίζει πως όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη αποτελούν μεμονωμένη περίπτωση και υπενθύμισε ανάλογα συνθήματα που ακούστηκαν σε άλλες σχολές, αλλά και στο χθεσινό σχόλιο του Γ. Αλογοσκούφη μετά την αποχώρηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την αρμόδια επιτροπή Οικονομικών, σχόλιο για το οποίο ο κ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς σήμερα σχετικά απάντησε με τη φράση "κανένα σχόλιο".

    Ο κ. Αθανασάκης ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο "να αφήσει τους μπερλουσκονισμούς" γιατί δεν μπορεί, όπως τόνισε, να διαπαιδαγωγείται με αυτόν τον τρόπο η νεολαία ενός μεγάλου κόμματος.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο επίσης για επανάληψη των ίδιων "χυδαίων συνθημάτων" κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προχθές και χθες στις σχολές από φοιτητές της ΔΑΠ, οι οποίοι, όπως πρόσθεσε, το τελευταίο διήμερο προέβησαν σε ξυλοδαρμούς,τραμπουκισμούς και προσπάθησαν να νοθεύσουν τα αποτελέσματα σε αρκετές σχολές.

    Για όλα αυτά , τόνισε ο κ. Αθανασάκης, ο πρωθυπουργός σιωπά.

    Αναφερόμενος σε δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου για την εξόρμηση των στελεχών της ΝΔ στην Περιφέρεια, ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι εκεί θα βρεθούν μπροστά στα ψέμματα της κυβέρνησης της ΝΔ και στα πραγματικά προβλήματα, από τα οποία δεν θα μπορούν να κρυφθούν και πρόσθεσε ότι το συρτάρι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά από αυτά που κάνει η κυβέρνηση και είναι αντίθετα σε εκείνα που έλεγε προεκλογικά.

    Δηλώσεις Ρουσόπουλου

    Σε αφίσα της ΠΑΣΠ που δείχνει ένα αεροπλάνο να πέφτει πάνω σε δυο γαλάζιους δίδυμους πύργους, αναφέρθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος λέγοντας ότι οι συνειρμοί που δημιουργούνται είναι απαράδεκτοι και προφανείς, προβάλλουν την τρομοκρατία και ασελγούν στα θύματα των τρομοκρατών σε όλο τον κόσμο.

    Η χώρα μας, είπε ο κ. Ρουσόπουλος, έχει πληρώσει με αίμα την τρομοκρατία και όλοι οι δημοκρατικά ευαίσθητοι πολίτες καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες.

    Καλούμε το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, συνέχισε ο κ. Ρουσόπουλος, να καταδικάσουν σήμερα την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια της νεολαίας τους,να καταστρέψουν την αφίσα και να ζητήσουν δημοσίως συγνώμη γι' αυτή την απρέπεια. Θέλω να πιστεύω, κατέληξε, ότι δεν έχει την έγκριση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

    Ερωτηθείς για δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που ήταν σε υψηλούς τόνους, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι δεν γίνονται συμψηφισμοί και ότι η αφίσα της ΠΑΣΠ συνιστά απαράδεκτη ενέργεια.

    Για το θέμα των συνθημάτων που ακούστηκαν στο αμφιθέατρο από μέλη της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι μεμονωμένη ενέργεια την οποία έχει καταδικάσει η κυβέρνηση, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Νέες καταθέσεις στην Επιτροπή της Βουλής

    Με την εξέταση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου, άρχισε χθες το πρωί, τις εργασίες της η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Ο κ. Αγγέλου τόνισε ότι η μόνη εμπλοκή του στην υπόθεση των υποκλοπών ήταν η ενημέρωση που είχε το βράδι της 10ης Μαρτίου, παρουσία και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Βόνταφον κ. Κορωνιά.

    Η εξέταση των κ.κ. Κορωνιά και Ζήκου

    Τις ίδιες θέσεις που είχαν διατυπώσει και την πρώτη φορά που είχαν κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης του συστήματος για τις "νόμιμες συνακροάσεις" διατύπωσαν και χθες στην κατβ αντιπαράσταση εξέταση τους στην Επιτροπή ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Βόνταφον Γιώργος Κορωνιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Έρικσον Μπιλ Ζήκου.

    Ο κ. Κορωνιάς επέμεινε ότι η Βόνταφον ποτέ δεν παρήγγειλε, δεν προμηθεύτηκε και δεν εγκατέστησε το επίμαχο λογισμικό για τις "νόμιμες συνακροάσεις", ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Ζήκου επανέλαβε ότι η διαδικασία ενημέρωσης των πελατών, μέσω εγχειριδίου, είναι τυποποιημένη και ότι συγκεκριμένο λογισμικό περιλαμβανόταν στο έντυπο που συνόδευε το πακέτο 9.1 που παραδόθηκε στη Βόνταφον.

    Σχόλιο Αθανασάκη

    Στην λογική της συγκάλυψης κινήθηκε ο Γιάννης Αγγέλου στη κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

    Αναφερόμενος στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κ.κ. Κορωνιά και Ζήκου ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι από τη διαδικασία αυτή περισσότερα θέματα άνοιξαν παρά έκλεισαν.

    Σήμερα το δεύτερο πόρισμα της ΑΔΑΕ

    Ο Πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αν. Καραμάριος ανακοίνωσε ότι η ΑΔΑΕ θα του διαβιβάσει το δεύτερο πόρισμά της σήμερα το απόγευμα, και ότι τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών θα δοθούν στη Δικαιοσύνη.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Στην Αθήνα ο Απόστολος Βαβύλης

    Στην Αθήνα έφθασε χθες ο Απόστολος Βαβύλης συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς που είχαν μεταβει την Ιταλία για τη μεταγωγή του.

    Ο Βαβύλης και οι συνοδοί του αναχώρησαν από τη Ρώμη με πτήση της "Ολυμπιακής" η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Ο Βαβύλης που συνελήφθη στη Μπολόνια στις 22 του περασμένου Απριλίου, έχει καταδικαστεί από το Κακουργιοδικείο της Βενετίας σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για διακίνηση ναρκωτικών.

    Στην Ελλάδα ο Βαβύλης κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος ενώπιον της τέταρτης τακτικής ανακρίτριας για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, που αφορά φερόμενες σχέσεις του με μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών, απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως και άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση, κατηγορίες που αφορούν την σύσταση του μή κερδοσκοπικού σωματείου "Μάγκνα Γκρέτσια".

    Ο Βαβύλης αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες σε βαθμό Πλημμελήματος, για πλαστογραφία, κλοπή, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, κατηγορίες που αφορούν την έκδοση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και ενέργειες στις οποίες είχε προβεί κατά τη διάρκεια εκλογής και ενθρόνισης του έκπτωτου πλέον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

    Τέλος, τον Απόστολο Βαβύλη βαρύνει και ποινή κάθειρξης 13 ετών από την ελληνική δικαιοσύνη, για υπόθεση ναρκωτικών, ποινή στην οποία έχει δοθεί 15ετή αναστολή, η οποία έληξε τον περασμένο Ιανουάριο.

    Ο Απόστολος Βαβύλης χθες το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών προκειμένου να γίνει εκτελεστή η ποινή των επτά ετών που του έχει επιβληθεί στην Ιταλία για υπόθεση ναρκωτικών.

    Αμέσως μετά τον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών ο Απόστολος Βαβύλης είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Πούλιο, ο οποίος ορίστηκε από την εισαγγελία να τον δει, καθώς ο Βαβύλης με επιστολή του στον Αρειο Πάγο είχε ζητήσει να συναντηθεί με εισαγγελικό λειτουργό αμέσως μόλις μεταχθεί στην Ελλάδα.

    Ο συνήγορός του κ. Γιάννης Βλάχος σε δηλώσεις του κατά την έξοδο από την εισαγγελία επανέλαβε τη θέση του εντολέα του ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να αποφύγει να δικαστεί για πράξεις που τέλεσε καλόπιστα και πιστεύοντας ότι με αυτές εξυπηρετούσε εθνικούς στόχους.

    Σήμερα το πρωί ο Απόστολος Βαβύλης, που διανυκτερεύει στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών κ.Καραϊσκο προκειμένου να εκτελεστούν τα δύο εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος του.

    Ακολούθως ο Βαβύλης θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο προκειμένου να γίνει τελική επιμέτρηση των ποινών του και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα κρατηθεί στην έκτη πτέρυγα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Παραίτηση Γ. Φλωρίδη

    Την παραίτηση του συντονιστή οικονομίας και οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη ζήτησε και πήρε χθες ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από δηλώσεις του κ. Φλωρίδη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, γύρω από θέματα εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικού.

    Οπως αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης οι θέσεις που διατύπωσε ο κ. Φλωρίδης είναι προσωπικές του απόψεις, οι οποίες δημιουργούν παρερμηνείες και δεν απηχούν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Αθανασάκης αναφέρει, επίσης, ότι οι προσωπικές απόψεις μπορούν να κατατίθενται αλλά με συντεταγμένο τρόπο, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για απόψεις στελεχών που συμμετέχουν στα όργανα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Κινήματος γενικότερα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 April 2006 - 22:30:18 UTC