Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
  • [02] Ψηφίζουν και σήμερα οι Ιταλοί

  • [01] Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

    Νέα 24ωρη απεργία για σήμερα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση χθες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να παραμένουν για πέμπτη ημέρα οι συσσωρευμένοι όγκοι σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων.

    Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που διεκδικούν την καταβολή αναδρομικών και του πριμ παραγωγικότητας, την επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών καθώς και τη μονιμοποίηση του προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκής ανάγκες, θα πραγματοποιήσουν σήμερα πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσουν εκ νέου για τη στάση που θα κρατήσουν.

    Ήδη, στο Δήμο Αθηναίων άρχισαν οι ψεκασμοί των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί μέσα και γύρω από τους κάδους απορριμμάτων, προκειμένου να περιοριστεί η δυσοσμία και να μειωθούν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

    Υποκινούμενη από κομματικές σκοπιμότητες και αδιάλλακτη χαρακτήρισε τη στάση της ΠΟΕ - ΟΤΑ και την απόφασή της να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα από τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας και άλλων αστικών κέντρων.

    Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη λύπη του γιατί, όπως είπε, είναι υποχρεωμένος, κατά τη διάρκεια μίας απεργιακής κινητοποίησης, να προβεί σε δηλώσεις "για εκείνους, οι οποίοι την υποκινούν και για τους λόγους που την υποκινούν. Ουδέποτε, μέχρι σήμερα δεν το έπραξα. Το κάνω όμως τώρα εκ μέρους της Κυβέρνησης διότι πρέπει, πρώτον, να λάμψει η αλήθεια. Δεύτερον, να διασφαλισθεί η υγεία του κοινωνικού συνόλου. Και, τρίτον, να δρομολογηθεί η προστασία των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων".

    Επισήμανε δε ότι η απεργιακή κινητοποίηση είχε ελάχιστη απήχηση και ουσιαστικά περιορίσθηκε μόνο στην καθαριότητα, αφού οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά. Επίσης, είπε ότι μόνο συγκεκριμένες χωματερές παραμένουν κλειστές και μάλιστα παρανόμως. "Η μικρή απήχηση της απεργιακής κινητοποίησης οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η Κυβέρνηση, μέσα σβ ελάχιστο χρονικό διάστημα - σε χρονικό διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια - ικανοποίησε χρόνια αιτήματα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα περισσότερα από αυτά επί 18 ολόκληρα χρόνια δεν είχαν ικανοποιηθεί.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Ψηφίζουν και σήμερα οι Ιταλοί

    Ξανανοίγουν σήμερα οι κάλπες στην Ιταλία για την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις γενικές εκλογές.Τα πρώτα exit poll αναμένονται στις 16:00 (ώρα Ελλάδος),ενώ η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων θα αρχίσει το βράδυ. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων χθες ήταν μεγάλη και έφτασε περίπου στο 52,1%, σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Τα στοιχεία αυτά αφορούν το σύνολο των 110 επαρχιών της χώρας και τα 47 εκατομμύρια των πολιτών.

    Στις προηγούμενες γενικές εκλογές του Μαίου του 2001, το ποσοστό συμμετοχής μέχρι την ώρα αυτή ήταν 59% αλλά τότε η ψηφοφορία διαρκούσε μόνον μία ημέρα, αντιθέτως με τις τωρινές εκλογές που θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα στις 15,00 ώρα Ελλάδας.

    Ο κεντροαριστερός συνασπισμός του οποίου ηγείται ο Ρομάνο Πρόντι δείχνει αισιοδοξία για το υπέρ του αποτέλεσμα. "Εχουμε μέχρι στιγμής πολύ καλές ενδείξεις" τόνισε ένα στέλεχος του συνασπισμού, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.

    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από δύο εβδομάδες έδιναν προβάδισμα στην Κεντροαριστερά σε ποσοστό από 2,5% έως 5% έναντι του δεξιού συνασπισμού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Οι Ιταλοί ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τα 630 μέλη της Βουλής και τα 315 μέλη της Γερουσίας μέσω ενός νέου συστήματος ενισχυμένης αναλογικής. Υπάρχει μία πιθανότητα, αναλόγως της κατανομής των περιφερειών, να είναι διαφορετικός ο συνασπισμός που θα ελέγχει τη Γερουσία από αυτόν που θα ελέγχει τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 April 2006 - 6:30:13 UTC