Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ
  • [02] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ντ.Μπακογιάννη
  • [03] Προώθηση του ελληνικού ελαιόλαδου

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ

    Συνεργασία με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Γιάννης Βαρβιτσιώτης, μετά τη συνάντηση, είπε ότι έγινε μακρά και σε βάθος συζήτηση όπου ο κάθε Ευρωβουλευτής ενημέρωσε για τα θέματα του τομέα του, ενώ ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ενημέρωσε για θέματα του Συμβουλίου.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι η Ελλάδα πάει πολύ καλά, παρά τα όσα μερικοί προσπαθούν να διαχύσουν. Σε ερώτηση για το ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργού και βουλευτή ο κ. Βαρβιτσιώτης τάχθηκε υπέρ, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι από τους πρώτους που το είχαν προτείνει.

    Στη συνέχεια, ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και τον υφυπουργό Χρήστο Φώλια.

    Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

    Η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό όλων των γειτονικών χωρών, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σεβαστές οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και ότι θα εφαρμοστούν πλήρως όλα τα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Ε.Ε., επισήμανε χθες ο κ. Κώστας Καραμανλής στη συνάντηση που είχε στο Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης με τους υπουργούς Πολιτισμού των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Ο κ.Καραμανλής νωρίτερα συναντήθηκε με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και συζήτησαν για τα προβλήματα του νομού. Μετά τη συνάντηση, ο κ Ψωμιάδης δήλωσε ότι βρήκε από τον πρωθυπουργό μεγαλύτερη ανταπόκριση από αυτήν που περίμενε και πως οι διεκδικήσεις του εισακούστηκαν.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ντ.Μπακογιάννη

    Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, συναντήθηκε στη Βουλή, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που θα έχει με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, «για την πλήρη ενημέρωση, σχετικώς με τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

    «Τα κόμματα στην Ελλάδα έχουν κοινούς στόχους και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής η πλήρης ενημέρωση και η ταύτιση των απόψεων είναι πολύ σημαντική», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, μετά το τέλος της συνάντησής της με τον κ.Παπανδρέου.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικώς με το εάν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, η κα Μπακογιάννη απάντησε αρνητικά.

    Στη συνέχεια, ο κ. Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Προώθηση του ελληνικού ελαιόλαδου

    Πρόγραμμα δράσης, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την προβολή και προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές το 2006, το οποίο έχει ανακηρυχθεί "έτος ελαιολάδου", εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Το υψηλής ποιότητας αλλά και υψηλού συμβολισμού ελαιόλαδο θέλουμε να γίνει το όχημα για τη διείσδυση και άλλων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό καθώς και για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού είπε ο κ.Αλογοσκούφης σε κοινή συνέντευξη τύπου μετά από σύσκεψη πέντε συναρμόδιων υπουργών, του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Μπασιάκου, της υπουργού Τουρισμού Φάνης Πάλης Πετραλιά και του υφυπουργού Εξωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

    "Η Ελλάδα πρέπει να συνδεθεί διεθνώς με την ποιότητα και την αξιοπιστία", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλογοσκούφης

    Κοινή συνέντευξη Τύπου, με αντικείμενο την προβολή και προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου και της ελληνικής ελίας στο πλαίσιο του ορισμού του 2006 ως έτους "ελαιολάδου και ελιάς", παραχωρούν οι υπουργοί Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης Δ.Σιούφας, Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Μπασιάκος και Τουρισμού Φ.Πετραλιά, καθώς και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρ.Στυλιανίδης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 April 2006 - 10:30:15 UTC