Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για εξωτερικά θέματα
  • [02] Συνομιλίες Παπανδρέου για το Κόσοβο
  • [03] Ο Σ.Τσιτουρίδης με συνταξιούχους
  • [04] Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με Ντ.Μπακογιάννη
  • [05] Εκδοση Οδηγού Οδικής Ασφάλειας

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για εξωτερικά θέματα

    Για θέματα του υπουργείου Εξωτερικών συνεδριάζει στις 11.00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού η κυβερνητική επιτροπή.

    Για τον προγραμματισμό του Δ' ΚΠΣ συζήτησαν χθες ο κ. Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μαζί με τον υφυπουργό Χρήστο Φώλια, σε συνεργασία που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ.Αλογοσκούφης υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι τα 20,1 δισ. ευρώ που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός αποτελούν μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα.

    Ανέφερε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο "πρέπει και θα αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος" και τόνισε ότι σε συνεργασία και με τα άλλα υπουργεία, τα κονδύλια θα διατεθούν στην περιφέρεια, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Εγινε μακρά και σε βάθος συζήτηση και κάθε Ευρωβουλευτής ενημέρωσε για τα θέματα του τομέα του, είπε ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών Γ.Βαρβιτσιώτης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνομιλίες Παπανδρέου για το Κόσοβο

    Mε τον Ειδικό Εκπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών στις συνομιλίες για το Κόσοβο, Πρέσβη, Φράνκ Βίσνερ, συναντάται το απόγευμα ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Επίσης, σήμερα η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Μ. Ξενογιαννακοπούλου, θα έχει συνάντηση στις 11.00 με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα εργοστάσια Ζάχαρης.

    Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος επίσης, ο υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, και ο γραμματέας του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Κουτσούκος.

    Στη 1:00 μ.μ., η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου.

    Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος επίσης, η συντονίστρια του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο αναπληρωτής συντονιστής του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Εξάλλου, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Άννα Διαμαντοπούλου, τον αναπληρωτή συντονιστή του Τομέα Παραγωγής Εμπορίου της Κ.Ο., Χρήστου Πρωτόπαπα, και τους βουλευτές της πρώτης και δεύτερης περιφέρειας Πειραιά, θα συναντηθεί, στις 10:00 π.μ., με τον Νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, στα γραφεία της Νομαρχίας. Στη συνέχεια, το κλιμάκιο , θα επισκεφθεί την Δημοτική Αγορά Πειραιά, εν όψει των εορτών του Πάσχα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Ο Σ.Τσιτουρίδης με συνταξιούχους

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 11.30 ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης.Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος.

    Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους επτακοσίων (700) ευρώ στους 56 ανέργους της επιχείρησης ΗΛΤΕΞ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με Ντ.Μπακογιάννη

    Με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο, συναντάται σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στις 10 το πρωί στα γραφεία του Συνασπισμού, στο πλαίσιο των επαφών της με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων για την πλήρη ενημέρωση, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Στο μεταξύ, συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής θα δοθεί το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ , για το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί 4-7 Μάη στις Ολυμπιακές Eγκαταστάσεις Μπάσκετ - Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού).

    Κατά τη Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο, αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, το οποίο περιλαμβάνει τις θεματικές συνελεύσεις, σεμινάρια και εργαστήρια, το πλήρες καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καθώς και τις διεθνείς συμμετοχές, τόσο από πλευράς οργανώσεων όσο και προσωπικοτήτων που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις εργασίες του Φόρουμ.

    Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, της ΓΕΝΟΒΑ 2001, οικολογικών οργανώσεων, ΜΚΟ και φεμινιστικών οργανώσεων.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Εκδοση Οδηγού Οδικής Ασφάλειας

    Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σήμερα στις 11.30, σχετικά με την έκδοση του Οδηγού Οδικής Ασφάλειας.

    Η διοργάνωση της εκδήλωσης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με την υποστήριξη του υπουργού Μιχάλη Λιάπη και στοχεύει στην ενημέρωση και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας ενόψει και των επικείμενων εξορμήσεων των Ελλήνων οδηγών και των οικογενειών τους κατά τη φετεινή έξοδο του Πάσχα.

    Ο Οδηγός είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας και της συμβολής φορέων και Οργανισμών από τον Ιδιωτικό και το Δημόσιο Τομέα, των μελών και υποστηρικτών του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς και ειδικών της οδικής ασφάλειας και εκπαίδευσης.

    Η Infote είναι χορηγός της έκδοσης "ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ", ο οποίος θα αναπαραχθεί σε 300000 αντίτυπα και θα διανεμηθεί την Μεγάλη Τετάρτη και Πέμπτη στα διόδια Ελευσίνας, Αφιδνών, Μαλγάρων και Πάτρας και στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 April 2006 - 4:30:18 UTC