Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιορτή του Ελληνισμού το ΠΑΣΧΑ
  • [02] Το Πάσχα των πολιτικών
  • [03] Ολοκληρώθηκε η έξοδος
  • [04] Ράις για νέα κυβέρνηση στο Ιράκ
  • [05] Μπούς:"Δύσκολο καλοκαίρι" λόγω πετρελαίου

  • [01] Γιορτή του Ελληνισμού το ΠΑΣΧΑ

    Το Πάσχα είναι αναπόσπαστο και συνθετικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας, διαπιστώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του "Βήματος".

    Από τις απαντήσεις προκύπτει επίσης ότι οι περισσότεροι Ελληνες του εσωτερικού επιλέγουν να γιορτάζουν το Πάσχα στον τόπο καταγωγής τους, ότι το 86% πηγαίνουν στην εκκλησία για την Ανάσταση, ότι το 77,2% ψήνουν αρνί και ότι οι απόδημοι είναι περισσότερο προσηλωμένοι στη θρησκευτικότητα των ημερών.

    Στην Αθήνα το Αγιον Φώς

    Λίγο μετά τις 7.30 χθές το απόγευμα έφθασε από τα Ιεροσόλυμα το Αγιον Φώς, με ειδική πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

    Η υποδοχή στο αεροδρόμιο έγινε με τιμές αρχηγού κράτους. Το Αγιο Φως μετέφεραν ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα μητροπολίτης Γεράσων Θεοφάνης, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης.

    Από το αεροδρόμιο, όπου ανεπέμφθη δέηση, το Αγιο Φως με ειδικές πτήσεις μεταφέρθηκε σε όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου το μετέφερε στην Εξαρχία που βρίσκεται στην Πλάκα.

    Σε ζωντανή μετάδοση απο το ΑΠΕ η ακολουθία της Αναστάσεως απο το Φανάρι

    Tο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε χθές το βράδυ από την Κωνσταντινούπολη «ζωντανά» μέσω Ίντερνετ, την ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου.

    Η μετάδοση, από τον δημοφιλή δικτυακό τόπο www.ana-mpa.gr ,έγινε με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και τη συμπαράσταση της ΕΡΤ 3 και της Forthnet, προκειμένου να μπορέσουν οι χρήστες του διαδικτύου, κυρίως οι απόδημοι Έλληνες και οι άλλοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να παρακολουθήσουν από το Φανάρι την ακολουθία της Αναστάσεως του Θεανθρώπου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΑΠΕ - ΜΠΕ, είχε μεταδώσει και το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής την ακολουθία του Επιταφίου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Το Πάσχα των πολιτικών

    Τη Φρεγάτα "Κανάρης" στο λιμάνι της Τήνου θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος χθές παρακολούθησε τη λειτουργία της Αναστάσεως στη Μονή Κεχροβουνίου.

    Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει αύριο στην Αθήνα, ενω την Τρίτη θα προεδρεύσει της Κυβερνητικής Επιτροπής. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για τη συγκέντρωση των μέσων και την αδειοδότηση των σταθμών.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλιας, ο οποίος παρακολούθησε χθές τη λειτουργία της Αναστάσεως, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί, θα επισκεφθεί σήμερα στρατιωτικές μονάδες στον Εβρο.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έκανε Ανάσταση στην Πάρο θα επισκεφθεί το Αεροδρόμιο της Δεκελείας.

    Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέπτεται μέχρι τις 27 του μηνός τις Λαϊκές Δημοκρατίες της Κορέας και της Κίνας.

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος περνά τις ημέρες του Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο, ο οποίος παραβρέθηκε στην αναστάσιμη λειτουργία στη Μητρόπολη Ταξιάρχης. Σήμερα ο κ. Αλαβάνος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γηροκομείο της Τήνου. Στους επίσημους εορτασμούς των Ενόπλων Δυνάμεων θα εκπροσωπήσουν τον ΣΥΝ ο βουλευτής Θανάσης Λεβέντης στο Αεροδρόμιο Δεκέλειας και το μέλος της ΠΓ Πάνος Τριγαζης στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Ολοκληρώθηκε η έξοδος

    Ολοκληρώθηκε η έξοδος των κατοίκων της Αθήνας που εγκατέλειψαν οδικώς την πρωτεύουσα για να γιορτάσουν το Πάσχα στην επαρχία.

    Η φετινή έξοδος σύμφωνα με την Τροχαία ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων και συγκεκριμένα περίπου 10% πιο μεγάλη από την περσινή.

    Ειδικότερα, από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής έφυγαν σταδιακά και από τα δύο εθνικά δίκτυα Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου 759.000 αυτοκίνητα, δηλαδή περίπου 80.000 περισσότερα από πέρσι.

    Η Τροχαία θα βρίσκεται σε επιφυλακή σήμετα μέσα στην πόλη της Αθήνας, όπου παρατηρούνται πολλά τροχαία τέτοιες μέρες λόγω μέθης και υπερβολικής ταχύτητας, αφού οι δρόμοι είναι άδειοι και όσοι έχουν μείνει τρέχουν παραπάνω από το κανονικό. Για το λόγο αυτό η Τροχαία Αττικής θα ελέγχει την ταχύτητα με ραντάρ ακόμη και στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ θα ενταθούν οι έλεγχοι αλκοτέστ σε όλο το λεκανοπέδιο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Ράις για νέα κυβέρνηση στο Ιράκ

    Σημαντικό επίτευγμα για το Ιράκ χαρακτήρισε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις την απόφαση του ιρακινού προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί να αναθέσει το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στον Τζαουάντ αλ Μαλίκι, προσθέτοντας ότι ο σιίτης πολιτικός είναι ένα πρόσωπο με το οποίο οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν.

    "Αυτή είναι μία καλή ημέρα για το Ιράκ. Είναι μια σημαντική ημέρα για το Ιράκ", πρόσθεσε η Ράις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Παράλληλα ο αμερικανός πρεσβευτής στο Ιράκ Ζαλμάι Χαλιλζάντ ζήτησε από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό να επιλέξει ισχυρούς, ικανούς υπουργούς που θα μπορέσουν να ενώσουν το έθνος, λέγοντας ότι αυτό έχει μεγάλη σημασία για τον τερματισμό της αιματοχυσίας που μαστίζει τη χώρα και για να επιτρέψει στα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

    "Με τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με ένα καλό πρόγραμμα και με ικανούς υπουργούς, το Ιράκ θα μπει στη σωστή πορεία και η ασφάλεια θα βελτιωθεί στη διάρκεια του χρόνου", δήλωσε, σημειώνοντας ότι αυτό θα επιτρέψει τη σταδιακή μείωση του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα. Ωστόσο δεν όρισε κάποιο χρονοδιάγραμμα για κάτι τέτοιο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Μπούς:"Δύσκολο καλοκαίρι" λόγω πετρελαίου

    To Iράν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο στην αντιπαράθεσή του με τη Δύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα,δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου Κάζεμ Βαζιρί-Χαμανέχ, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν είναι υπεύθυνη για την ένταση που επικρατεί στην πετρελαϊκή αγορά.

    Οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν χθες για πρώτη φορά το ιστορικό φράγμα των 75 δολαρίων το βαρέλι λόγω των ανησυχιών της αγοράς για την ιρανική κρίση.

    Ο ιρανός υπουργός σημείωσε ότι "η γεωπολιτική έχει μία επίδραση στην εξέλιξη αυτή,αλλά δεν είναι ο μανοδικός παράγων",υπενθυμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αντιμετωπίσουν ελλείψεις βενζίνης λόγω της εφαρμογής των νέων οικολογικών κανόνων.

    Το Ιράν είναι η 4η πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο και ηγετικό μέλος του ΟΠΕΚ.

    Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται να συνεδριάσουν ατύπως στο περιθώριο του Φόρουμ της Ντόχα αύριο,αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν κάποιες σημαντικές εξελίξεις με δεδομένο ότι το διεθνές καρτέλ παράγει καθημερινά σχεδόν το μέγιστο της δυναμικότητας των χωρών μελών.

    Στο μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προέβλεψε σήμερα ένα "δύσκολο καλοκαίρι " για τους αμερικανούς καταναλωτές βενζίνης,ομολογώντας την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

    "Θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι" τόνισε ο Μπους σε ομιλία του στο Δυτικό Σακραμέντο,στην Καλιφόρνια,αναφερόμενος στις τιμές των καυσίμων.

    Στην περίοδο του καλοκαιριού αυξάνεται σημαντικά η κατανάλωση βενζίνης στην Αμερική λόγω της αύξησης των μετακινήσεων για τις διακοπές,ενώ πρόσθετα προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και λόγω της περιορισμένης δυναμικότητας των αμερικανικών διϋλιστηρίων.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 April 2006 - 6:30:19 UTC