Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ επιφυλακή η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων
  • [02] Συνεδριάζει αύριο η κυβερνητική επιτροπή
  • [03] Μήνυμα Παπούλια στην Τουρκία

  • [01] Σ επιφυλακή η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων

    Σε επιφυλάκη βρίσκεται από το πρωί η Τροχαία, για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα.

    Εκτακτα μέτρα έχουν προγραμματιστεί στα σημεία που δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.

    Συγκεκριμένα, στο "πέταλο" του Μαλιακού όπου δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα λόγω έργων, από τις 9 αύριο το πρωί θα παραχωρηθούν επιπλέον λωρίδες από την Τροχαία Αγίου Κωνσταντίνου στο Ασπρονέρι (173 χλμ), καθώς και στο 180 χλμ, ενώ θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με την κίνηση.

    Παραχώρηση επιπλέον λωρίδας για την είσοδο έχει προγραμματίσει και η Τροχαία Αττικής στο ύψος της Κακιάς Σκάλας μετά το μεσημέρι.

    Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από τις 3 μμ μέχρι τις 11 το βράδυ θα απαγορεύεται και η κίνηση των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, πιο αιματηρή από πέρσι ήταν η φετινή έξοδος του Πάσχα από την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις προς την επαρχία.

    Από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου της Αστυνομίας, έγιναν 142 τροχαία ατυχήματα σε όλη τη χώρα έναντι 130 που είχαν γίνει πέρσι το ίδιο διάστημα (δηλαδή παρατηρήθηκε αύξηση 9,2%).

    Σε ό,τι αφορά τα θύματα, φέτος είχαμε στο ίδιο διάστημα δεκαπέντε νεκρούς έναντι 11 πέρσι (αύξηση 36,4%), βαριά τραυματίες 26 έναντι 22 πέρσι (18,2%) και ελαφρά 180 έναντι 156 (15,4% αύξηση).

    Οι υπηρεσίες της Τροχαίας αποδίδουν την αύξηση αυτή και στο γεγονός ότι φέτος ήταν ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση των αυτοκινήτων.

    Ειδικότερα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο έφυγαν από την Αθήνα και συγκεκριμένα από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας 197.000 αυτοκίνητα έναντι 184.000 το 2005 (αύξηση 7,1%) και από την Αθηνών-Κορίνθου 246.000 αυτοκίνητα έναντι 239.700 το 2005 (αύξηση 2,6%).

    Αντίστοιχα, από τη Θεσσαλονίκη έφυγαν στο ίδιο διάστημα φέτος 220.900 αυτοκίνητα έναντι 123.100 το 2005 (αύξηση 79,4%).

    Τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα της Κυριακής του Πάσχα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Πλήρη στατιστικά στοιχεία θα βγουν από την Τροχαία μετά την ολοκλήρωση της επιστροφής.

    Ωστόσο, στην Αθήνα είχαμε μέχρι στιγμής δύο θανατηφόρα δυστυχήματα που σύμφωνα με την Τροχαία οφείλονται πιθανότατα σε υπερβολική ταχύτητα και μη συνετή οδήγηση που αποδίδεται και στη χαλαρότητα η οποία παρατηρείται αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα σε άδειους δρόμους.

    Η Τροχαία, εκτός των άλλων μέτρων, φέτος εστίασε τις προσπάθειές της για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και στους ελέγχους για μέθη, κυρίως μέσα στις αστικές περιοχές όπου και εκεί παρατηρήθηκε αύξηση.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνεδριάζει αύριο η κυβερνητική επιτροπή

    Στην Αθήνα επιστρέφει σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος πέρασε τις ημέρες του Πάσχα στην Τήνο.

    Αύριο ο κ. Καραμανλής θα προεδρεύσει συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για την συγκέντρωση των ΜΜΕ και την αδειοδότηση των σταθμών.

    Χθες ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε τη φρεγάτα "Κανάρης" για να ανταλλάξει ευχές με τους στρατευμένους νέους, όπως απαιτεί το έθιμο ανήμερα του Πάσχα.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Πάσχα είναι η πιο λαμπρή γιορτή του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και συμπλήρωσε "γιορτάζουμε τη νίκη της αλήθειας, τη νίκη της ζωής και την Ανάσταση της ελπίδας".

    Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη της Φρεγάτας αντιπλοίαρχο Γιώργο Μάλφα και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του πλοίου και τσούγκρισε πασχαλινά αυγά με τους ναύτες. Του χάρισαν μια αναμνηστική πλακέτα και ένα καπέλο με το έμβλημα της φρεγάτας.

    Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και τους ευχαρίστησε, σημειώνοντας τον υψηλό επαγγελματισμό τους, το ήθος και την ετοιμότητά τους.

    Ο πρωθυπουργός όμως στις δηλώσεις του έστειλε και πολιτικά μηνύματα, σημειώνοντας ότι "σήμερα οι Ελληνες και οι Ελληνίδες βρισκόμαστε στο μέσον μιας μεγάλης δύσκολης και επίπονης προσπάθειας που όμως ήδη αποδίδει καρπούς και χειροπιαστά αποτελέσματα.

    Μπορούμε, να διεκδικούμε αποφασισμένοι και ενωμένοι το μέλλον που μας αξίζει για μια καλύτερη Ελλάδα".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Μήνυμα Παπούλια στην Τουρκία

    Στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο, επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αντάλλαξε ευχές με αξιωματικούς και στρατιώτες, μοίρασε δώρα και τσούγκρισε πασχαλινά αυγά. Από το Σουφλί, απηύθυνε μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα πρέπει να αναθεωρήσει πάγιες θέσεις στην εξωτερική της πολιτική και να κάνει μια πραγματική επανάσταση στο εσωτερικό της, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή της πορεία και να εξομαλυνθούν πλήρως οι σχέσεις της με την Ελλάδα.

    Εξ άλλου, αναφερόμενος στον κοινωνικό ρόλο και την προσφορά του στρατεύματος προς τις τοπικές κοινωνίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους αξιωματικούς και τους οπλίτες για τη συνέπεια με την οποία υπηρετούν την πατρίδα.

    «Εσείς εδώ στον Έβρο δεν είστε μόνο φύλακες της ακεραιότητας της χώρας, αλλά φύλακες - άγγελοι όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές. Το διαπιστώσαμε όλοι πρόσφατα με την υπερχείλιση του ποταμού και θαυμάσαμε την προσφορά σας στους συμπολίτες σας»,επισήμανε.

    Το αεροδρόμιο της Δεκελείας επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπου πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός του Πάσχα, από την Πολεμική Αεροπορία. Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    "Από εδώ που βρισκόμαστε, με την Ελληνική Αεροπορία, είμαστε κοντά στους στρατιώτες, κοντά στους αξιωματικούς, που φυλάνε τα σύνορά μας, και τους ευχόμαστε Χρόνια Πολλά. Σ' όλους τους Έλληνες, σ' όλες τις Ελληνίδες, στον Ελληνισμό σε κάθε γωνία της γης, Χρόνια Πολλά" , ευχήθηκε ο κ Παπανδρέου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 April 2006 - 22:30:15 UTC