Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή για τη συγκέντρωση και αδειοδότηση των ΜΜΕ
  • [02] Στην Αθήνα η Κοντολίζα Ράις
  • [03] Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή για τη συγκέντρωση και αδειοδότηση των ΜΜΕ

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στις 11.00, ο κ. Καραμανλής θα προεδρεύσει συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ και την αδειοδότηση των σταθμών.

    Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί πριν την έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής, καθώς ο διάλογος με τα κόμματα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει ολοκληρωθεί.

    Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη χορήγηση αδειών για περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς αντί των 110 περίπου τοπικών τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν σήμερα, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Στην Αθήνα η Κοντολίζα Ράις

    Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις. Η κ. Ράις στη 1.00 το μεσημέρι θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ νωρίτερα θα έχει συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Αντιδράσεις για την επίσκεψη της Κοντολίζα Ράϊς

    O υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική, Ασφάλεια κι Άμυνα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ , Χρήστος Παπουτσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Με την ευκαιρία της επίσκεψης της κ. Ράις στην Αθήνα, πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος σε κάθε προοπτική πολέμου.

    Ότι επιθυμούμε την ειρήνη, το σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και του ρόλου του Ο.Η.Ε., τη συνεργασία και τη φιλία των λαών.

    Μέσα σβ αυτό το πλαίσιο, επιμένουμε και υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που οδηγεί στην αποκλιμάκωση της έντασης με το Ιράν, τον έλεγχο του πυρηνικού του προγράμματος μόνο για ειρηνικούς σκοπούς, την Ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, την επίλυση του Κυπριακού, την εξέλιξη των σχέσεων των Η.Π.Α. με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του,καλεί "τους εργαζόμενους και τη νεολαία να εκδηλώσουν μαζικά και πολύμορφα την αντίθεσή τους στην επίσκεψη της Κοντολίζα Ράις, κλασσικού εκπροσώπου των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της σφαγής των λαών".

    Το ΚΚΕ οργανώνει διαδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία , στις 10 το πρωί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και την ίδια μέρα το βράδυ στις 7 στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

    Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος χαρακτηρίζει την κα Ράις ως persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) και σε δήλωσή του τονίζει ότι "η τυχοδιωκτική πολιτική των ΗΠΑ λαμβάνει νέες ποιοτικές διαστάσεις με τα σχέδια για την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στο Ιράν".

    Δεν θέλουμε να γυρίσουμε στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, επισημαίνει ο Αλέκος Αλαβάνος και προσθέτει:

    "Δεν θέλουμε νέο, πιο άγριο Ιράκ. Θέλουμε διπλωματικές, πολιτικές λύσεις στις διεθνείς διαφορές και όχι άλλους πολέμους. Για τον ελληνικό λαό, που σύσσωμος συμμετείχε στην κινητοποίηση ενάντια στην επιδρομή στο Ιράκ, η κυρία Ράις είναι «persona non grata»".

    Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ οργανώνει συγκέντρωση το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή

    Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, καθώς, παρά την αυξημένη κίνηση, δεν παρατηρούνται τα σοβαρά προβλήματα της εξόδου. Μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας παραχωρήθηκε στην εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, ενώ τα διόδια του Ρίου μένουν ανοικτά κατά διαστήματα, προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση και να μην σχηματίζονται ουρές. Αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική Αθηνών- Λαμίας, ενώ ειδικά για τα επίμαχα τμήματα στο "πέταλο" του Μαλιακού, παραχωρούνται κατά περίπτωση λωρίδες κυκλοφορίας. Μέχρι τις 11.00 το βράδυ απαγορεύεται η κίνηση των μεγάλων φορτηγών στις εθνικές οδούς.

    Στο μεταξύ, ιδιαίτερα αιματηρή ήταν και φέτος η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία λόγω Πάσχα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η επιστροφή, από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και σήμερα το πρωί, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα συνολικά 40 άτομα, ενώ πέρυσι και μετά την ολοκλήρωση της επιστροφής από την έξοδο του Πάσχα οι νεκροί ήταν 41.

    Σημειώνεται ότι πολλά από τα τροχαία που σχετίζονται με τις εορτές του Πάσχα έγιναν και πάλι μέσα σε αστικές περιοχές, κυρίως λόγω υπερβολικής ταχύτητας στους άδειους δρόμους.

    Η φετινή έξοδος, όπως αναφέρεται σε δελτίο της Τροχαίας, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών και συγκεκριμένα έφυγαν 325.984 οχήματα περισσότερα από πέρυσι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη δηλαδή παρουσιάστηκε αύξηση 31,85%.

    Ειδικότερα από τις δύο μεγάλες πόλεις έφυγαν φέτος 1.349.334 οχήματα, ενώ πέρυσι είχαν φύγει 1.023.350 οχήματα.

    Το τριήμερο από Μεγάλη Πέμπτη έως Μεγάλο Σάββατο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έφυγαν 117.000 οχήματα περισσότερα δηλαδή υπήρχε αύξηση 21,4%.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 April 2006 - 22:30:15 UTC