Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλογοσκούφης: «Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα»

  • [01] Αλογοσκούφης: «Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα»

    Ανησυχητικό χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ Γ. Αλογοσκούφης το γεγονός ότι ζούμε μια νέα αύξηση στις τιμές των πετρελαίων και πρόσθεσε ότι αυτό έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη, στον πληθωρισμό και το βιοτικό επίπεδο.

    Ωστόσο ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε της βεβαιότητά του ότι όπως αντιμετωπίστηκε το 2005 το πρόβλημα με τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου και τις παρενέργειές τους, έτσι θα αντιμετωπισθεί και τώρα.

    Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμό εξάρτησης από το πετρέλαιο και ότι τώρα καταβάλλονται εργώδεις προσπάθειες για να προχωρήσουμε στην απεξάρτηση.

    Πάντως το 2006 είναι κρίσιμο έτος αλλά οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες από το 2005 έτος κατά το οποίο υπήρξε αναθεώρηση του προϋπολογισμού διότι δεν είχε αποκατασταθεί η δημοσιονομική εξυγίανση.

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε επίσης στην μείωση των δαπανών που επιτεύχθηκε τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους όπως και στην αύξηση των εσόδων.

    Σε ότι αφορά την επικείμενη επίσκεψη (αρχές Μαΐου) στελεχών της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ε.Ε. (Eurostat) είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: τα στελέχη της Eurostat θα συζητήσουν με τους εκπροσώπους της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, θέματα μεθοδολογίας της συγκέντρωσης των στοιχείων, έτσι δεν αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο έλλειμμα. Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση της διαφάνειας.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης δεν υπάρχει περιθώριο για νέα αναθεώρηση και το ζήτημα είναι αν μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα των στοιχείων. Απαντώντας δε σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών το δημόσιο έλλειμμα ήταν από το 2001-2004 υψηλό του 3%. Και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση αφού έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα.

    Επίσης είπε ότι οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων προχωρούν κανονικά και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν παραταθεί η προθεσμία (που λήγει μεθαύριο, Παρασκευή) για ένταξη των Ταμείων των Τραπεζών στο Ενιαίο Ταμείο ΕΤΑΤ είπε ότι "δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο νέας παράτασης".

    Δήλωση Β. Παπανδρέου

    "Το πολιτικό έγκλημα της «απογραφής» θα ακολουθεί τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών καθβ όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου, όσες προσπάθειες παραποίησης των στοιχείων και αν κάνει. Συνεχίζει το διασυρμό της χώρας και την επιβάρυνση των πολιτών".

    Αυτά αναφέρει σε δηλώσεις της η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, αναφερομένη στις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Η κα Παπανδρέου προσθέτει ότι ο Υπουργός "αντί να ελέγξει την ακρίβεια, και ιδιαίτερα την αγορά καυσίμων, όπου η χώρα μας έχει γίνει πρωταθλήτρια στις αυξήσεις, προγραμματίζει νέα επιβάρυνση των πολιτών και της οικονομίας με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων. Συνεχίζει τη δραστική περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την απώλεια κοινοτικών πόρων".

    Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις της αναφέρει ακόμη ότι "ενδεικτικό της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια και αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις των στοιχειών, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί τα ελλείμματα της δικής της διακυβέρνησης" και σημειώνει ότι " το τροπάριο ότι «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ», ηχεί κακόγουστα στα αυτιά των πολιτών".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 April 2006 - 16:30:13 UTC