Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή με Ερντογάν την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Επίσκεψη Παπούλια στην Αραβική Χερσόνησο

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή με Ερντογάν την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, στο περιθώριο της οποίας θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Οι διμερείς οικονομικές σχέσεις ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε χθές η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της Αμπντουλάχ Γκιουλ, στο περιθώριο των εργασιών της άτυπης υπουργικής συνάντησης των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, στη Σόφια.

    "Ηταν μία απο τις πολλές συναντήσεις που θα έχουμε. Με κάθε ευκαιρία θα συζητούμε για να λύνουμε εκκρεμή θέματα και για να μιλούμε για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας", δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και διευκρίνησε ότι δεν τέθηκαν πολιτικά ζητήματα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με ενδεχόμενη επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι το θέμα θα ρυθμισθεί μέσω της διπλωματικής οδού.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε απο τους δύο υπουργούς στην απαιτούμενη συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα νερά του Εβρου. Οι τρείς ενδιαφερόμενες χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία) "πρέπει να συνεργαστούμε ώστε να προστατεύσουμε και τους ανθρώπους αλλά και τις καλλιέργειες και να μην επαναληφθούν οι καταστροφές", δήλωσε η υπουργός, η οποία αναφέρθηκε ακόμη στις επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ των δύο χωρών.

    "Είχαμε το πρόσφατο παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας, ενώ και άλλη μία ελληνική τράπεζα ετοιμάζει ανάλογο εγχείρημα", πρόσθεσε.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Επίσκεψη Παπούλια στην Αραβική Χερσόνησο

    Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα έως της 3 Μαίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας στη Σαουδική Αραβία,το Κατάρ και το Μπαχρείν.

    Ο κ.Παπούλιας θα αναχωρήσει το μεσημέρι για το Ριάντ ,όπου θα τον υποδεχθεί ο Βασιλέας της Σαουδικής Αραβίας Abdullah, ο Κυβερνήτης του Ριάντ, το Υπουργικό Συμβούλιο και σημαίνοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

    Τον πρόεδρο συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας κύριοι Δ. Σιούφας και Ε. Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Θ. Κασσίμης,ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Σαουδική Αραβία κ.Ι.Οικονόμου,ο Πρέσβης κ.Κ. Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας ΠΔ,ο Γενικός Γραμματέας υπουργείου Ανάπτυξης κ.Ν.Στεφάνου,ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Ι. Τζωάννος και άλλοι.

    Ο κ.Κάρολος Παπούλιας θα παραμείνει την Σαουδική Αραβία μέχει και αύριο, όπου μέχρι τη Τρίτη 2 Μαίου θα επισκεφθεί το Κατάρ και στις 3 Μαίου το Μπαχρέιν.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 April 2006 - 8:30:13 UTC