Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Αλ.Παπαρήγα ενημέρωσε η Ντ.Μπακογιάννη
  • [02] Στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

  • [01] Την Αλ.Παπαρήγα ενημέρωσε η Ντ.Μπακογιάννη

    "Η βούληση του ελληνικού λαού είναι καταγεγραμμένη και επιθυμεί ειρηνική και διπλωματική λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται με το Ιράν. Αυτό είναι δεδομένο και μας ενώνει όλους" δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση της με την γ.γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα προσθέτοντας ότι η σύνεση στις διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας εξαρτάται τελικά από τα κόμματα.

    "Βρισκόμαστε στο μέσο μιας διπλωματικής προσπάθειας η οποία θα είναι μακρά και εύχομαι και ελπίζω να έχει τα αποτελέσματα που όλοι προσδοκούμε", ανέφερε η κ Μπακογιάννη, η οποία πρόσθεσε ότι με τη σημερινή της συνάντηση με την κ. Παπαρήγα ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, η οποία κατά την άποψη της κυβέρνησης πρέπει να είναι ουσιαστική και συνεχής με όλα τα κόμματα της Βουλής.

    "Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ασχέτως των απόψεων που διατυπώνονται, τα κόμματα πρέπει να έχουν ουσιαστική και πλήρη ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική της χώρας" είπε η υπουργός Εξωτερικών.

    "Θεωρούμε ότι ανεξάρτητα από τις όποιες ή άλλες συμβατικές υποχρεώσεις υπάρχουν στην Ελλάδα και έχουν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις διαδοχικά δεν πρέπει να τηρηθούν όταν οδηγούν στην ανάφλεξη νέων εστιών πολέμου", δήλωσε από την μεριά της η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

    "Οι διεθνείς οργανισμοί που υπάρχουν σήμερα και οι περιφερειακοί οργανισμοί έχουν στόχο τους τον έλεγχο των πρώτων υλών, των πηγών και των δρόμων ενέργειας ενός μεγάλου μέρους χωρών που δεν είναι στο δικό τους "σκληρό πυρήνα", είτε δεν ανήκουν οργανικά, είτε προβάλλουν κάποιες αντιστάσεις, κάθε χώρα για τους δικούς της λόγους" ανέφερε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι "επομένως έχουμε κάθε λογο να ανησυχούμε για το τι γίνεται σήμερα με το Ιράν, με την κλιμάκωση των παρεμβάσεων και των εκβιασμών, όπως εμείς εκτιμούμε, και ακριβώς είμαστε εκείνοι - και δεν νομίζουμε ότι είμαστε οι μοναδικοί - που θέλουμε να αποτραπεί κάθε στρατιωτική εξέλιξη που θα έχει τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και για τον ελληνικό λαό".

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ενημέρωσε την υπουργό Εξωτερικών για το πρόσφατο ταξίδι της στην Κίνα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κ. Μπακογιάννη είναι πολύ καλά ενημερωμένη για τις θέσεις της Κίνας και της Ρωσίας και πρόσθεσε ότι "Όλοι γνωρίζουμε ότι Κίνα και Ρωσία αρνούνται τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, ενώ υπάρχουν και προτάσεις για την διευθέτηση του ζητήματος. Πιστεύω ότι αυτές οι δύο χώρες θα παραμείνουν και θα μπουν εμπόδιο, αυτό αν θέλετε είναι και το αίτημά μας, σε οποιαδήποτε όξυνση και κλιμάκωση σε βάρος του Ιράν."0

    Τέλος κληθείσα να απαντήσει "σε κάποιους χαρακτηρισμούς του κ. Πάγκαλου για τους αριστερούς" η κ. Παπαρήγα είπε "Τι να απαντήσω; Μήπως πρόκειται να μελετήσει και να βγάλει συμπεράσματα από την απάντηση, να σεβαστεί την απάντηση; 'Έχει μια κασέτα και την παίζει".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

    Μήνυμα αλληλεγγύης για τους λαούς όλου του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στους πολέμους, την παγκοσμιοποίηση και τις πολιτικές του φιλελευθερισμού ευελπιστούν ότι θα αποτελέσει το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 4 έως τις 7 Μαΐου.

    Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα οι διοργανωτές από την Ελλάδα επισημάνθηκε ότι το Φόρουμ θα ξεκινήσει αύριο στις 8 το βράδυ με τη διοργάνωση συναυλίας στην πλατεία Κοτζιά, ενώ οι εργασίες του φόρουμ θα αρχίσουν την Πέμπτη το πρωί με τα σεμινάρια των κινημάτων και των οργανώσεων. Στη διάρκεια του φόρουμ θα λάβουν χώρα 277 συζητήσεις, ενώ θα συμμετάσχουν περισσότερες από 1.000 οργανώσεις. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αντιπολεμική συναυλία της Παρασκευής που θα γίνει στους χώρους του φόρουμ, στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο στις 3 το απόγευμα στο Πεδίο του Άρεως και στη συνέλευση των κινημάτων στις 10 το πρωί της Κυριακής.

    Το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μπάσκετ και ξιφασκίας στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει συνεργασία με την αστυνομία για την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου είπε ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία, επισημαίνοντας ότι τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα όσο και τα υπόλοιπα κινήματα είναι σε θέση να περιφρουρήσουν τη διαδήλωση. Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλμπάνης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής υποστήριξε ότι καλλιεργείται κλίμα τρομοκρατίας ώστε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο να είναι μικρή, ενώ ο Πέτρος Κωσταντίνου, εκπροσωπώντας την «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001» και τη Συμμαχία «Σταματήστε τον Πόλεμο», είπε ότι τα κινήματα δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ισχυρίστηκε ότι γίνονται προσπάθειες παρεμπόδισης ομιλητών να φτάσουν στην Ελλάδα.

    Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης κάλεσε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, το οποίο όπως είπε θα αποτελέσει ισχυρό πόλο αντίδρασης στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται παγκοσμίως.

    Από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ η Ελένη Πορτάλιου τόνισε ότι κατά το φόρουμ θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τους ανθρώπους σήμερα και έχουν να κάνουν με τους πολέμους, την μετανάστευση, τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, ενώ η Κατερίνα Παρδάλη από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Γυναικών αναφέρθηκε στα σεμινάρια και την συνέλευση των γυναικών που θα γίνουν στο πλαίσιο του φόρουμ. Από την πλευρά του ο Νίκος Χαραλαμπίδης διευθυντής του γραφείου της Greenpeace στην Ελλάδα αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του φόρουμ για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές εκτιμάται ότι περίπου 10.000 θα είναι οι διαδηλωτές που θα έρθουν από το εξωτερικό και οι οποίοι θα μείνουν σε ξενοδοχεία, αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αεροδρομίου.

    Σε ό,τι αφορά τη μη συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκδηλώσεις του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ ο κ. Καλύβης είπε ότι το φόρουμ δεν αποκλείει κανέναν και όποιος δεν συμμετέχει σβ αυτό είναι αποκλειστικά δική του επιλογή.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 May 2006 - 14:30:15 UTC