Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη σύνοδο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας ο πρωθυπουργός
  • [02] Συνεδριάζουν οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Συνέντευξη για τις εξελίξεις στην οικονομία
  • [04] Με εργαζόμενους των ΕΛΤΑ ο Αλ.Αλαβάνος
  • [05] Συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας για Ιράν

  • [01] Στη σύνοδο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας ο πρωθυπουργός

    Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, όπου θα προεδρεύσει της συνόδου κορυφής της Διαβαλκανικής Συνεργασίας. Αύριο, στο περιθώριο των εργασίων, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

    Οι εργασίες της συνόδου θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί με τη σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η Περιφερειακή Συνεργασία ,οι προοπτικές της Agenda της Θεσσαλονίκης για τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και τρέχοντα θέματα ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή.

    Η Ελλάδα μπορεί να γίνει στα επόμενα χρόνια η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη στον τομέα του τουρισμού, των ταξιδιών του ελευθέρου χρόνου επισήμανε χθες ο κ. Κώστας Καραμανλής απο το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και υπογράμμισε ότι με ποιοτική προσφορά τουριστικών υπηρεσιών η Ελλάδα μπορεί να έχει τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε ακόμη λόγο για την πρωτόγνωρη έκρηξη στις διεθνείς τιμές των καυσίμων που πιέζει τις ευρωπαϊκές, τις δυτικές, αλλά και τις αναπτυσσόμενες Οικονομίες, επιδρά αρνητικά στους ρυθμούς ανάπτυξης, την εκτέλεση κρατικών προϋπολογισμών, την ανταγωνιστικότητα, τον πληθωρισμό. Υπογράμμισε, όμως, ότι υπάρχει επαγρύπνηση, έχουν γίνει ρεαλιστικές εκτιμήσεις και η κυβέρνηση προχωρά με σύνεση και συναίσθηση ευθύνης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνεδριάζουν οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδριάζουν, στις 11.00, οι συντονιστές της ΚΟ του κινήματος.

    Αύριο, στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    Την Παρασκευή (5 Μαΐου), στις 10.30 π.μ., συνέρχεται, υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Συνέντευξη για τις εξελίξεις στην οικονομία

    Με αντικείμενο τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα παραχωρήσει στις 14.00, συνέντευξη Τύπου. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη και στη συνέχεια με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη-Πετραλιά.

    Αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας το 2006, εμφανίσθηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στην τόνωση της απασχόλησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, και την απόδοση των κυβερνητικών μέτρων για την ανάπτυξη.

    Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχουν δύο κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία που προέρχονται από την αύξηση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου και την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ο κ.Αλογοσκούφης υπογράμμισε επίσης, οτι η ελληνική οικονομία και το 2005 κινήθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γίνει και επιτεύχθηκε ανάπτυξη 3,7%, μείωση του ελλείμματος και της ανεργίας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Με εργαζόμενους των ΕΛΤΑ ο Αλ.Αλαβάνος

    Με εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ συναντάται το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Αύριο, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ομάδας της Ευρωαριστεράς και του Συνασπισμού, η "Κοινοβουλευτική συνάντηση των Αθηνών", με θέμα " Η Οδηγία Μπολκεστάιν και το μέλλον της Ευρώπης". Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athens Imperial Hotel (Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα), από τις 10:00 πμ έως την 1 μ.μ.

    Στη συνάντηση, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή έντεκα ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και συγκεκριμένα: Ο Πρόεδρος της ευρωομάδας της αριστεράς Francis Wurtz (Γαλλία), καθώς και οι Helmuth Markov, Tobias Pfl?ger (Γερμανία), Vittorio Agnoletto, Giusto Catania, Roberto Musacchio (Ιταλία), Miguel Portas (Πορτογαλία) Eva Britt Svensson (Σουηδία), Jiri Mastalka, Miloslav Ransdorf (Τσεχία) και Δημήτρης Παπαδημούλης από το Συνασπισμό. Έχουν επίσης δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι κοινοβουλίων και κοινωνικών οργανώσεων από την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία και την Τσεχία οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Επίσης έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές από τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές καθώς και βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθεί η αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων συνταγών όπως η Οδηγία Μπολκεστάιν και οι πρωτοβουλίες της ευρωαριστεράς για το μέλλον της Ευρώπης. Στόχος της συνάντησης είναι ο πανευρωπαϊκός συντονισμός των αντιστάσεων και η διαμόρφωση εναλλακτικών προτάσεων για την προάσπιση του κοινωνικού κράτους, των δικαιωμάτων και της συνοχής, που απειλούνται με αποδόμηση στο όνομα της νεοφιλελεύθερης εκδοχής περί ανταγωνιστικότητας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας για Ιράν

    Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει σήμερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει το περιεχόμενο της έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, μετά την άρνηση του Ιράν να παγώσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου.

    Όπως δήλωσε ο πρεσβευτής του Κογκό, Μπαζίλε Ικουέμπε, που προεδρεύει του Συμβουλίου, η συνεδρίαση θα επικεντρωθεί στην έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θα βιαστεί να σκεφτεί ποιά θα είναι η απάντηση του Συμβουλίου.

    Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, με αμερικανική υποστήριξη, έχουν αρχίσει τη σύνταξη μίας πρότασης που στηρίζεται στο άρθρο 7 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, που θα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης εάν δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της διεθνούς κοινότητας. Πάντως σε αυτό το πρώτο στάδιο αποκλείονται οι κυρώσεις.

    Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Ούρσουλα Πλάσνικ, της οποίας η χώρα έχει την προεδρία στην ΕΕ, δήλωσε ότι το Ιράν εξακολουθεί να έχει χρόνο για να μπει στη διαδικασία του διαλόγου.

    "Εάν το Ιράν παρουσίαζε μια σειρά μέτρων για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, η πόρτα για διαπραγματεύσεις παραμένει ανοικτή", δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών.

    Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, δήλωσε χθες στο Παρίσι, ότι οι κυρώσεις θα εξεταστούν "σε λίγους μήνες" εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες.

    "Σταδιακά, σε λίγους μήνες, εάν το Ιράν δεν σταματήσει τις πυρηνικές της δραστηριότητες, θα δείτε διεθνή υποστήριξη για κυρώσεις", δήλωσε ο Νίκολας Μπερνς στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με διπλωμάτες από τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Κίνα.

    Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να πείσουν Ρώσους και Κινέζους να στηρίξουν μία σκληρή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν, όπως δήλωσε μετά τις συνομιλίες ο Νίκολας Μπερνς.

    Πάντως, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζαν Μπαπτίστ Ματέι, οι διπλωμάτες που συναντήθηκαν στο Παρίσι εξέφρασαν "την ανησυχία τους διότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου προγράμματος (του Ιράν) δεν είναι συμβατή με τις αξιώσεις της διεθνούς κοινότητας".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 May 2006 - 6:30:20 UTC