Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για θέματα Αμυνας
  • [02] Παρουσίαση βιβλίου του Λ.Ζοσπέν
  • [03] Συνάντηση Μπακογιάννη-Λαριτζανί
  • [04] Διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για θέματα Αμυνας

    Συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η κυβερνητική επιτροπή για θέματα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Νωρίτερα, στις 10.00 ο κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρα.

    Τις προτάσεις του κυβερνώντος κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα παρουσιάσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

    Τη διαβεβαίωση ότι θα εφαρμοστεί απόλυτα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα έδωσε χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

    Ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε ότι έχει επιτευχθεί τεράστια πρόοδος στην οικονομία τα τελευταία χρόνια, και ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της ήπιας δημοσιονομικής πολιτικής με ακόμα με πιο ήπιο τρόπο, καθώς θα δοθεί περισσότερο βάρος στον περιορισμό της σπατάλης του Δημοσίου, ενώ θα συνεχιστεί παράλληλα η προσπάθεια πρόληψης και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

    Αναφερόμενος στην ανεργία, τόνισε οτι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη μείωσή της, τα οποία περιλαμβάνουν την προώθηση προγραμμάτων κατάρτισης της εργαζομένων, προγράμματα μέσω του επενδυτικού νόμου ή των προγραμμάτων του Γ'Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Διαβεβαίωσε επίσης, ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το ΕΚΑΣ, τον ΟΓΑ και τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

    Οσον αφορά τον διάλογο για το ασφαλιστικό, ο οποίος ξεκινά την Πέμπτη στη Βουλή, κάλεσε τους εταίρους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης. Από την πλευρά τους, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν οτι μόνο υπό προϋποθέσεις και όρους θα προσέλθουν στον διάλογο.

    Εξάλλου, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας θα μειωθεί στο 3% του ΑΕΠ και η οικονομική ανάπτυξη θα παραμείνει ισχυρή στο 3,5% του ΑΕΠ στο τέλος του 2006, σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών των χωρών μελών της ΕΕ, αλλά και των υποψηφίων χωρών για τη διετία 2006-2007 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Είναι η πρώτη φορά από το 2004, που το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας προβλέπει ότι το ελληνικό έλλειμμα θα είναι μέσα στα όρια που θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

    Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2006 είναι υψηλότερη από αυτή που προβλεπόταν στις φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Επιτροπής και είναι η τέταρτη υψηλότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αναμένεται να κλείσει στο 105% του ΑΕΠ το 2006 για να μειωθεί στο 102,1% το 2007.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Παρουσίαση βιβλίου του Λ.Ζοσπέν

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντάται στις 4 το απόγευμα, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, Αλί Λαριτζανί.

    Στις 7.00 μ.μ., ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν, «Ο κόσμος όπως τον βλέπω» (Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31).

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Συνάντηση Μπακογιάννη-Λαριτζανί

    Τον γενικό γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας του για το πυρηνικό πρόγραμμα, κ. Ali Larijani, θα δεχθεί στις 10.00 το πρωί, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από αίτημά του.

    Το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή τον εορτασμό σήμερα της Ημέρας της Ευρώπης που συμπίπτει αυτή τη χρονιά με την συμπλήρωση 25 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε.

    Στην εκδήλωση θα τιμηθούν από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη τα μέλη της Ομάδας των Προενταξιακών Διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την Ε.Ο.Κ ("Ομάδα Κοντογεώργη")

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού

    Αρχίζει σήμερα η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού στους δικαιούχους του προγράμματος που απογράφηκαν στο νομό Αττικής και των επαρχιακών πόλεων, οι υπηρεσίες των οποίων ολοκλήρωσαν τη διαδικασία καταχώρησης.

    Για το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εκδόθηκαν 320.000 δελτία, αξίας 29.118.342 ευρώ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 May 2006 - 6:30:18 UTC