Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Διπλωματική και ειρηνική λύση
  • [02] Προτεραιότητες της νέας τουριστικής πολιτικής

  • [01] Παπανδρέου: Διπλωματική και ειρηνική λύση

    Υπέρ της διπλωματικής και ειρηνικής λύσης που θα προκύψει μέσα από πολυμερή και ουσιαστική διαβούλευση και τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το γενικό γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του Ιράν Αλί Λαριτζανί.

    Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η ειρήνη επιτυγχάνεται με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, με φιλία και συνεργασία μεταξύ των χωρών.

    Αυτή, πρόσθεσε, είναι η μόνη δυνατή οδός, ενώ συνέστησε στα εμπλεκόμενα μέρη να αποφεύγουν εμπρηστικές δηλώσεις, οι οποίες προκαλούν ένταση και δυναμιτίζουν την κρίση.

    Επανελαβε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει "ένα καθαρό όχι σε ένα νέο Ιράκ", αλλά εξέφρασε και τις ανησυχίες του για την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων, τονίζοντας ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές.

    Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει "να ξαναδώσουμε ζωή στο Κίνημα Ειρήνης" και τάχθηκε υπέρ της μείωσης των υπαρχόντων οπλοστασίων πυρηνικών όπλων, για ένα πλανήτη χωρίς πυρηνικά όπλα.-

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Προτεραιότητες της νέας τουριστικής πολιτικής

    Τις προτεραιότητες της νέας τουριστικής πολιτικής ανέδειξε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, δίνοντας έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο με διαδικασίες που θα προωθούν την επιχειρηματική δράση, απαλλαγμένες από τη γραφειοκρατία του παρελθόντος.

    Η κα Πετραλιά εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο χρόνος ωρίμανσης των επενδύσεων στη χώρα μας θα συγκλίνει με το μέσο ευρωπαϊκό χρόνο ωρίμανσης, που είναι περίπου 18 μήνες και αυτό θα γίνει με σεβασμό στη νομιμότητα και με απόλυτη διαφάνεια, όπως ανέφερε. Ηδη έχουν "ξεμπλοκαριστεί" επενδυτικές προσπάθειες που συνδέονται με τον αναπτυξιακό νόμο και το Γ΄ΚΠΣ. Ειδικότερα για τον αναπτυξιακό νόμο, η κα Πετραλιά επεσήμανε ότι μέσω αυτού θα επιδοτηθούν ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

    Παράλληλα, σε συνεργασία με τους βασικούς συντελεστές του τουρισμού, σχεδιάζεται ήδη η αξιοποίηση του 4ου ΚΠΣ, στοχεύοντας στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών της τουριστικής αγοράς. Στα άμεσα σχέδια είναι η λειτουργία κέντρου υποδοχής επενδυτικών προτάσεων και επιχειρηματικών σχεδίων στο υπουργείο.

    Στις άμεσες ενέργειες που θα τονώσουν την επιχειρηματική δράση, περιλαμβάνεται και ο θεσμός της παραθεριστικής κατοικίας, για τον οποίο η κα Πετραλιά σημείωσε ότι ωριμάζουν οι συνθήκες αξιοποίησης του, καθώς και η ανάπτυξη γηπέδων γκολφ.

    Αναλύοντας τους στόχους της νέας τουριστικής πολιτικής, επικεντρώθηκε στην εφαρμογή μιας πολιτικής μακράς πνοής, στην τόνωση της ζήτησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και στην ενίσχυση της προσφοράς και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών.

    Εφαρμογή νέας τουριστικής πολιτικής μακράς πνοής σημαίνει ότι το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα γίνει το διαχρονικό "σπίτι" της τουριστικής πολιτικής, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και, πολύ περισσότερο, ανεξαρτήτως πολιτικών ηγεσιών, δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Πετραλιά και πρόσθεσε ότι "η νέα τουριστική πολιτική είναι εθνική υπόθεση και οφείλει να έχει όλα τα χρώματα της ίριδας".

    Δίνοντας το στίγμα γραφής της νέας πολιτικής του υπουργείου, η κα Πετραλιά επανέλαβε την απόφαση για την αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού και τη μετατροπή του σε ένα χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο για την παραγωγή τουριστικής πολιτικής με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων, τεχνοκρατών αλλά και εκπροσώπων κομμάτων.

    Αναφερόμενη σε θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, η κα Πετραλιά επεσήμανε ότι το νομοθετικό έργο του υπουργείου βρίσκεται στην τελική ευθεία. Το νομοσχέδιο του ιαματικού τουρισμού βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών των άλλων υπουργών, ενώ του αγροτουρισμού βρίσκεται στο στάδιο διαβούλευσης με το υπουργείο Οικονομικών. Προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ανακοινώθηκε εξάλλου ότι ξεκίνησε η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας.

    Οσον αφορά τα γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ, τόνισε ότι υπήρξαν προβλήματα νομοθετικής υφής που δεν επέτρεψαν την πλήρη δραστηριοποίησή ορισμένων από αυτά, ενώ άμεση υπήρξε η τακτοποίηστων προβλημάτων. Λειτουργία νέων γραφείων δεν αναμένεται άμεσα, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας γραφείου στις Ινδίες, αν αυτό κριθεί τελικά σκόπιμο.

    Στο επίμαχο θέμα της λειτουργίας της ΕΤΑ η κα Πετραλιά υπογράμμισε ότι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις συνεχείς δικαστικές μάχες (500 δίκες ετησίως), στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε προκηρύξεις.

    Τέλος, με στόχο την αναβάθμιση της προσφοράς του τουριστικού προϊόντος και της βελτίωσης των υπηρεσιών πληροφόρησης των επισκεπτών, δημιουργείται ένα κεντρικό call-center σε όλες τις βασικές γλώσσες, που θα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες μας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 May 2006 - 16:30:18 UTC