Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ

  • [01] Συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ

    Οι εμπειρίες και τα συμπεράσματα από το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ αλλά και η προοπτική των κινημάτων, στα οποία ο ΣΥΝ συμμετέχει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους, θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

    Τις εργασίες άνοιξε στο ξενοδοχείο Κάραβελ, με ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Για εκλογικά παιχνίδια αλλά και προσπάθεια επίθεσης κατά του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, στην ομιλία του, αναφερόμενος στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Ταυτόχρονα ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των Πακιστανών τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έκθετη γιατί είχε παράσχει διαβεβαιώσεις ότι δεν έγιναν απαγωγές.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σε εκτενή αναφορά του για τον διάλογο για το ασφαλιστικό υπογράμμισε ότι το κόμμα του αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που έχει, ειδικά μέσα στη Βουλή προκειμένου να αναδείξει τις δικές του προτάσεις, αλλά και τις τεκμηριωμένες θέσεις του για το ασφαλιστικό.

    Για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Αλαβάνος είπε ότι πριν καν βγουν οι εφαρμοστικοί νόμοι για τις προηγούμενες αναθεωρήσεις του 1996 και του 2001, πριν δηλαδή καν υλοποιηθούν αυτές οι αναθεωρήσεις, πάμε για νέα συνταγματική αναθεώρηση.

    Η προσπάθεια αυτή των συνταγματικών αναθεωρήσεων, πρόσθεσε, έχει δύο στοιχεία. Το ένα στοιχείο είναι η προσπάθεια να ενταχθούν παιχνίδια γύρω από το Σύνταγμα σε σχέση με τους εκλογικούς σχεδιασμούς των δυνάμεων του δικομματισμού, ειδικά σήμερα της Ν.Δ. Δηλαδή, εξήγησε, η εμπλοκή μιας συνταγματικής αναθεώρησης στην εκλογή μιας νέας Βουλής, να λειτουργήσει με έναν τέτοιο τρόπο που εκλογικά να ωφελεί τη σημερινή κυβέρνηση.

    Και το δεύτερο, συμπλήρωσε, είναι ένα στοιχείο το οποίο νομίζω ότι το έχουν δανειστεί από ορισμένες δυνάμεις στην Ε.Ε.. Η προσπάθεια επίθεσης ενάντια στο κοινωνικό κράτος και στο δημόσιο χώρο να έχει και συνταγματικά χαρακτηριστικά. Είναι σαφές, δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, ότι προτάσεις της Ν.Δ., όπως για την μείωση της προστασίας των δασικών εκτάσεων και των δασών, όπως για τη δυνατότητα να λειτουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως για περιορισμό ή κατάργηση των σταθερών εργασιακών σχέσεων στο χώρο του δημοσίου, αυτό ακριβώς δείχνουν.

    Ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο Συνασπισμός θα προβάλλει μια σειρά από θέσεις για την στήριξη των κοινωνικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, τη διεύρυνση των ελευθεριών και της δημοκρατίας, τον σεβασμό στο περιβάλλον.

    Για τις εργασίες του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, παράλληλα όμως είπε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον επιτέθηκε η ηγεσία του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, δηλαδή, εξήγησε, δεν επιτέθηκε στον Συνασπισμό «αλλά στην μεγαλύτερη παρουσία και την ευρύτερη παρουσία των δυνάμεων της Αριστεράς, των συνδικάτων, των κινήσεων, των κινημάτων στην Ευρώπη με στόχο μια άλλη Ευρώπη».

    Την εισήγηση για το ΕΚΦ θα κάνει ο Τάσος Κορωνάκης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 4ου ΕΚΦ.

    Ο κ.Κορωνάκης αναμένεται στην εισήγησή του να τονίσει ότι "με βασικό κριτήριο τους άξονες που είχαμε θέσει για τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής, μαζικής, ριζοσπαστικής και κινηματογραφικής διοργάνωσης στο πλαίσιο ενός πρώτου απολογισμού μπορούμε να πούμε ότι το αποτέλεσμα ξεπερνάει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις μας.

    Παραλλήλως, θα αναφερθεί αναλυτικά στην πρετοιμασία που έγιναν για την άρτια δεξαγωγή του ΕΚΦ, στις συμμετοχές, στα φυσιογνωμικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, στη μεγάλη αντιπολεμική πορεία, και βεβαίας θα παρουσιάσει τα πρώτα πολιτικά συμπεράσματα από το ΕΚΦ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 May 2006 - 14:30:11 UTC