Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Αζίζ
  • [02] Marfin - Εξαγορά πακέτου από την Dubai Financial

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Αζίζ

    Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σάουκατ Αζίζ είχε σήμερα ωριαία συνομιλία με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και συζήτησαν, όπως δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου τα διεθνή ζητήματα με επίκεντρο το Ιράν και τις εξελίξεις στην περιοχή καθώς και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

    Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι έχουμε κάθε διάθεση για την ανάπτυξη στενών σχέσεων με το Πακιστάν και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που έχει η Ελλάδα με την περιοχή από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτι το οποίο τόνισε και ο Πακιστανός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει και σήμερα στενούς δεσμούς με το Πακιστάν, μέσω και της σημαντικής κοινότητας των Πακιστανών που ζει και εργάζεται στη χώρα μας.

    "Είχα την ευκαιρία να συζητήσω και το γνωστό γεγονός της απαγωγής των Πακιστανών και να εκφράσω τη θέση μας για την όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την άποψη του κ. Αζίζ επί του ζητήματος αυτού, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "αναφέρθηκε σε αυτές (τις απαγωγές) και η ελπίδα του είναι πως η ελληνική δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες". Να μην είμαι, όμως, εγώ αυτός που θα εκφράζει τις θέσεις του Πακιστανού πρωθυπουργού, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχουν προοπτικές και σημαντικό μέλλον για την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Πακιστάν σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

    Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις μερίδας του Τύπου εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Να μη σχολιάσω κάτι που ήδη έχει σχολιαστεί".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Marfin - Εξαγορά πακέτου από την Dubai Financial

    H περαιτέρω σημαντική επέκτασή του στην ελληνική αγορά αλλά και τη διεθνή, ιδιαίτερα στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, είναι στα σχέδια του ομίλου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dubai Financial (DF), θυγατρικής της Dubai Investment Group (DIG), που είναι ο φορέας διεθνών επενδύσεων της Dubai Holding, η οποία απέκτησε σήμερα μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 31,5% των μετοχών της Marfin Financial Group.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της DF που δόθηκε στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο κ. Σουντ Μπααλάουϊ (Soud Ba'alawy), διευθύνων σύμβουλος της Dubai Investment Group, πρόκειται να αναλάβει πρόεδρος της Marfin Financial Group. Κατόπιν συμφωνίας με την DF, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, αντιπρόεδρος της Marfin, θα διατηρήσει την κατά 6,75% συμμετοχή του στην Marfin και θα συνεχίσει να επιβλέπει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας, τη δομή της διοίκησης, τα κίνητρα και την πολιτική ανθρωπίνων πόρων. Με τη συμφωνία 15 πωλητών-μετόχων, η DF απέκτησε την συμμετοχή της στη Marfin προς 25 ευρώ ανά μετοχή.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Soud Ba'alawy τόνισε ότι υπάρχουν "πολύ μεγάλα σχέδια για να επεκτείνουμε την ευρωπαϊκή και διεθνή παρουσία της Marfin, η οποία έχει εξαιρετικά θεμελιώδη μεγέθη». Και πρόσθεσε: «Σαν μέτοχος της Marfin θα προσπαθήσω ώστε η DF να προσφέρει συνέργειες και αξία στον Όμιλο και είμαι βέβαιος ότι ο συνεταιρισμός μας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο θα βοηθήσει την Marfin να γίνει μια πολύ μεγάλη δύναμη στο χρηματοοικονομικό χώρο. Είμαι επίσης ευχαριστημένος διότι αυτή η επέκταση θα γίνει με επίκεντρο την Ελλάδα, η οποία έχει μια ευνοϊκή υποδομή για επενδύσεις». «Η DF έχει στρατηγικό ενδιαφέρον να πραγματοποιεί επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος γνωρίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε ο κ. Soud Ba'alawy.

    Dubai Investment Group and Dubai Financial

    Η Dubai Financial είναι θυγατρική της Dubai Investment Group LLC (DIG). Η DIG είναι η εταιρεία για τις διεθνείς επενδύσεις της Dubai Holding. Με έδρα στο Εμιράτο του Ντουμπάι και με γραφεία από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο και την Κουάλα Λουμπούρ, η DIG επικεντρώνεται σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις που έχουν την προοπτική να προσφέρουν υψηλές και διατηρήσιμες αποδόσεις.

    Η DIG είναι οργανωτικά δομημένη ως ένα σύνολο επενδυτικών εταιρειών (conglomerate) επικεντρωμένων στους τομείς όπου έχουν συσσωρευμένη εμπειρία -κυρίως στη διαχείριση διεθνών χαρτοφυλακίων, ακινήτων και κεφαλαίων. Ο Όμιλος Dubai Investment έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο άμεσων και έμμεσων επενδύσεων, με έμφαση σε κλάδους όπως ο Χρηματοπιστωτικός, η Βιομηχανία, οι Τηλεπικοινωνίες και τα Ξενοδοχεία.

    Dubai Holding

    Η Dubai Holding ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2004 με στόχο την ενοποίηση (consolidation) των διάφορων μεγάλων επενδύσεων και έργων υποδομής που έχουν γίνει στο Ντουμπάι τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς επίσης και για να προσδιορίσει και να υλοποιήσει μελλοντικά μεγάλα έργα που θα ωφελήσουν τα Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή.

    Η Dubai Holding σήμερα είναι εταιρεία συμμετοχών σε περισσότερες από 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και κυρίως στην υγεία, την τεχνολογία, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα ακίνητα, την έρευνα, την παιδεία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις επικοινωνίες, τη βιομηχανία και τη βιοτεχνολογία. Μεταξύ αυτών των εταιρειών περιλαμβάνονται οι Tecom, Tatweer, Dubai International Capital, Dubai Properties, Jumeirah Group, Dubai International Properties, and Dubai Investment Group.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 May 2006 - 16:30:15 UTC