Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ελληνικές τράπεζες στην κορυφή της Ευρώπης
  • [02] Στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία
  • [03] Περιοδεία Αλαβάνου στην Ελευσίνα
  • [04] Πρεμιέρα για τη Γιουροβίζιον

  • [01] Οι ελληνικές τράπεζες στην κορυφή της Ευρώπης

    Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας είναι μεταξύ των πρώτων σε απόδοση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθιστώντας έτσι την Ελλάδα χρηματοοικονομικό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης, σύμφωνα με οκτασέλιδη διαφημιστική καταχώρηση που δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό "US NEWS & WORLD", στην οποία προβάλλονται οι δραστηριότητες του ελληνικού τραπεζικού τομέα τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες των Βαλκανιών και στην Τουρκία.

    Εισαγωγικά η καταχώρηση σημειώνει ότι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας είναι μεταξύ των πρώτων σε απόδοση στην Ε.Ε. καθιστώντας έτσι την Ελλάδα χρηματοοικονομικό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης. Τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν συνειδητοποιήσει έγκαιρα ότι η γεωγραφική και πολιτιστική συνάφεια της Ελλάδας με τις χώρες των Βαλκανίων αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν φροντίσει να αξιοποιήσουν με αποτέλεσμα την σημαντική τους παρουσία σε Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία. Επισημαίνει επίσης ότι η ραγδαία εξομάλυνση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία που αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της ΝΑ Ευρώπης με πληθυσμό 72 εκατομμυρίων κατοίκων επέτρεψε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας να βγεί νικήτρια στη μάχη με το διεθνή χρηματοπιστωτικό γίγαντα Citigroup και να αποκτήσει σημαντικό πακέτο μετοχών της πέμπτης σε μέγεθος τουρκικής τράπεζας Finansbank.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης δηλώνει ότι μετά απο μια περίοδο ορθολογικής ανάπτυξης και μεγάλων επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες, οι ελληνικές τράπεζες επιδιώκουν στρατηγικές συμμαχίες με σημαντικές ευρωπαϊκές τράπεζες. Σημειώνει επίσης ότι η επιτυχημένη απόδοση των τραπεζών δεν οφείλεται μόνο στην ισχυρή εσωτερική αγορά, αλλά και στην ολοένα και αυξανόμενη παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Υπογραμμίζεται ότι τα στατιστικά στοιχεία του 2005 δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων σε απόδοση στον ευρωπαϊκό τραπεζικό χώρο και η δυναμική αυτή παραμένει ισχυρή διότι η Ελλάδα αποτελεί την πύλη σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά 100 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η καταχώρηση σημειώνει ότι σήμερα οι ξένοι επενδυτές εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση, αφού περισσότερο από το 30 % των μετοχών των ελληνικών τραπεζών ανήκουν σε ξένους επενδυτές, μεταξύ των οποίων και Αμερικανών.

    Στις υπόλοιπες σελίδες παρουσιάζονται οι δραστηριότητες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Αγροτικής Τράπεζας, της Εμπορικής Τράπεζας, της Eurobank, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΟΠΑΠ.

    [02] Στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία

    Τον Απρίλιο του 2006 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 459.808 έναντι 501.985 τον Φεβρουάριο του 2005, ήταν δηλαδή μειωμένοι κατά 16,16%, φθάνοντας στο κατώτερο επίπεδο απο τον αντίστοιχο μήνα των τριών προηγουμένων ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

    Ο αριθμός των αναζητούντων εργασία τον Απρίλιο του 2006 μειώθηκε και ανήλθε σε 385.479 έναντι 476.934 τον Απρίλιο του 2005. Τα στοιχεία αυτά, κατά τον κ. Γιακουμάτο, αποδεικνύουν ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης εφαρμόζεται αποτελεσματικά με βασικό άξονα της πολιτικής το στόχο για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας για όλους.

    [03] Περιοδεία Αλαβάνου στην Ελευσίνα

    Την Ελευσίνα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Θαν. Λεβέντη, τον υποψήφιο του κόμματος για τη Νομαρχία Δυτ. Αττικής Γιάννη Βασιλείου, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτ. Αττικής Μπ. Κουρεμέντη και τον Τ. Κατσούλα, γραμματέα Π.Κ. ΣΥΝ Ελευσίνας.

    Το πρωί θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου .

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, συνοδευόμενος και από το Δήμαρχο Ελευσίνας, θα επισκεφθεί το Θριάσιο νοσοκομείο και θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση και εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

    Στις 10 π.μ. θα επισκεφθεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και θα συναντηθεί με Διοίκηση και εργαζόμενους.

    [04] Πρεμιέρα για τη Γιουροβίζιον

    Ξεκινά απόψε ο 51ος διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον, στο κλειστο γήπεδο του ΟΑΚΑ, με τον ημιτελικό που θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ (22.00). Στον αποψινό ημιτελικό 23 χώρες διεκδικούν τα δέκα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα διαγωνιστούν συνολικά 24 χώρες.

    Στη δεκάλεπτη ψηφοφορία του κοινού Μαρία Μενούνος και Σάκης Ρουβάς, οι παρουσιαστές της Γιουροβίζιον, θα δώσουν την εκκίνηση αναποδογυρίζοντας μια μεγάλη κλεψύδρα, ενω το πρώτο τρίλεπτο θα δίνει δειγματολογικός έλεγχος ώστε να μην υπάρξουν παρατυπίες.

    Από φέτος, στον τελικό θα περνάνε απευθείας εκτός από τις τέσσερις μεγάλες χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ισπανία) και οι πρώτες έξι (και όχι δέκα, όπως μέχρι τώρα), συμπληρώνοντας τη βασική δεκάδα του τελικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 May 2006 - 6:30:15 UTC