Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικρίσεις Παπαρήγα κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

  • [01] Επικρίσεις Παπαρήγα κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

    Η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγόρησε σήμερα τη Νέα Δημοκρατία για "ύπουλο πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του λαού και του ΚΚΕ" με αφορμή την υποστήριξη από το κυβερνών κόμμα υποψηφίων για τις εκλογές για τους ΟΤΑ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

    Επίσης, επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο απέδωσε "ρόλο συκοφάντη" της πολιτικής του ΚΚΕ, αλλά και κατά του Συνασπισμού.

    Αφορμή για τη σημερινή επίθεση του ΚΚΕ αποτέλεσε δημοσίευμα εφημερίδας της Πάτρας, σύμφωνα με το οποίο η ΝΔ προσανατολίζεται να προτείνει την ψήφιση του υποψηφίου που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, με επικεφαλής τον κ. Κεραμιδά, που ανήκει στο ΔΗΚΚΙ.

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι:

    "Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει πάση θυσία να χρησιμοποιήσει τις τοπικές εκλογές για να διασκεδάσει και κυρίως να νομιμοποιήσει το αντιλαϊκό της έργο για να ξανακερδίσει την κυβερνητική εξουσία. Χρησιμοποιεί ανοιχτά αλλά και πλάγια μέσα που αγγίζουν τα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας με επιλεκτικές υποστηρίξεις υποψηφίων των ψηφοδελτίων συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ. Στόχος είναι να υποκλέψει λαϊκές ψήφους από τον πρώτο γύρο και κυρίως στον δεύτερο γύρο παντού".

    Ξεκαθαρίζουμε, τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, ότι εμείς δεν θέλουμε καρέκλες που τα χέρια μας θα είναι δεμένα πισθάγκωνα. Ολοκληρωμένος στόχος μας, πρόσθεσε, είναι να χάσει θέσεις η Νέα Δημοκρατία, όπως και το ΠΑΣΟΚ ή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού.

    Το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, επιδιώκει να νικήσει, να αυξήσει τις θέσεις του με την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων που συνειδητοποιούν ότι πρέπει και τα δύο κόμματα να υποστούν πλήγμα στις τοπικές εκλογές.

    Για το ΠΑΣΟΚ, η κα Παπαρήγα είπε ότι παίζει το ρόλο συκοφάντη εν γνώσει του, αν κρίνω, όπως διευκρίνισε, από τις παρεμβάσεις ηγετικών στελεχών του, ενώ στη χορωδία παίρνει μέρος και η ηγεσία του Συνασπισμού.

    Τέλος, η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι αυτό που ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό είναι ότι δεν μπορούμε να τους σιγοντάρουμε στα κεντροαριστερά σχέδια διακυβέρνησης.

    Το ΚΚΕ, κατέληξε η κ. Παπαρήγα, έχει καθαρή πολιτική και έχει επιλογές που δεν προκαλούν σύγχυση.

    Για τη σύγκρουση των αεροσκαφών

    Ερωτηθείσα για τις χθεσινές επικριτικές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θύμισε το "βυθίσατε το χώρα" και πρόσθεσε ότι άλλη μάσκα φορούσε ως υπουργός Εξωτερικών και άλλη ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης. Η κα Παπαρήγα τάχθηκε κατά της παραπομπής στη στο δικαστήριο της Χάγης συνοριακών διαφορών, ενώ είπε ότι θα μπορούσε να γίνει σ' αυτό παραπομπή για το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

    Συνάντηση της ΓΓ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ

    «Ως κόμμα έχουμε τοποθετηθεί εναντίον της αναθεώρησης του Συντάγματος γιατί θα γίνει πολύ χειρότερο, όχι ότι δεν χρειάζονται σημαντικές αλλαγές», είπε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ.

    Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι το κόμμα της, όταν θα έρθει στη Βουλή το θέμα, θα έχει ενεργητικό ρόλο, και, όπως είπε, «θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε ό,τι γίνεται χειρότερο».

    Η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι κόμμα είναι αντίθετο «στο να συνδεθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ιδιωτικοποιήσεις, φορομπηχτική πολιτική και με αρμοδιότητες οι οποίες αναιρούν την κεντρική ευθύνη του κράτους, όπως π.χ. τα θέματα της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής».

    Είναι διαφορετικό πράγμα, συμπλήρωσε η κα Παπαρήγα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ελέγχει και να έχει ουσιαστικό ρόλο στον έλεγχο αυτής της πολιτικής και είναι διαφορετικό πράγμα να έχει μέρος της κεντρικής ευθύνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 May 2006 - 16:30:15 UTC