Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιφερειακές Συνδιασκέψεις ΠΑΣΟΚ
  • [02] Στη Βιέννη η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [03] Την έκθεση στη Λαμία εγκαινιάζει ο Σιούφας

  • [01] Περιφερειακές Συνδιασκέψεις ΠΑΣΟΚ

    Ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή 28 Μαΐου, οι Περιφερειακές Συνδιασκέψεις, που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του πολιτικού προγραμματισμού του ενόψει των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών. Μετά την ολοκλήρωση των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 2 και 3 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για την Αυτοδιοίκηση.

    Αύριο, θα πραγματοποιηθούν οι τρεις τελευταίες Περιφερειακές Συνδιασκέψεις:

  • Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Υπολοίπου Αττικής, στο Καβούρι. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, θα ανοίξει με ομιλία της, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Φώφη Γεννηματά (Ξενοδοχείο DIVANI). Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ.

  • Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, θα ανοίξει με ομιλία του, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος (Ξενοδοχείο ΙMPERIAL). Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ.

  • Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Την έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης, θα κηρύξει με ομιλία του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας (Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο). Ώρα έναρξης: 1:00 μ.μ.

    Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι επιδίωξη του Κινήματος είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για την Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει ευρύτερο χώρο διαλόγου και διαβούλευσης και για το σκοπό αυτό στην Συνδιάσκεψη συμμετέχουν, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, οι υποψήφιοι Νομάρχες και Δήμαρχοι που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα, οι Γραμματείς, οι αναπληρωτές Γραμματείς και οι υπεύθυνοι Αυτοδιοίκησης των Περιφερειακών Επιτροπών,οι Συντονιστές και αναπληρωτές Συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών, τα μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών και των Νομαρχιακών Επιτροπών της Αττικής, τα μέλη των Τομέων του Κινήματος, η Επιτροπή Έμπνευσης και Διαλόγου για τη Νέα Γενιά και τα πενταμελή Συντονιστικά της Αττικής, το ΙΣΤΑΜΕ, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, η ΚΕΔΚΕ - ΕΝΑΕ, τα Επιμελητήρια, εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, και συνδικαλιστικοί φορείς από το χώρο της Παιδείας και της Κοινωνικής Πολιτικής.

    Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ανοίξει με ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου και θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Γραμματέως του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, του Θεόδωρου Πάγκαλου, υπεύθυνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης, του Κώστα Καρτάλη, Προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, και του Αλέξη Κόκκου, Προέδρου του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης θα λειτουργήσουν, επίσης, Ομάδες Διαλόγου, που στόχο έχουν, την συζήτηση των θέσεων του Κινήματος για την Αυτοδιοίκηση, την Αποκέντρωση και τη Δημόσια Διοίκηση, όπως και τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη και ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.

    Το Σάββατο 3 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν στην Ολομέλεια της Συνδιάσκεψης, τα συμπεράσματα των Ομάδων Διάλογου. Την παρουσίαση των συμπερασμάτων θα ακολουθήσουν ομιλίες της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Γραμματέως του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, του Θεόδωρου Πάγκαλου, υπεύθυνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης. και Δημόσιας Διοίκησης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, και του Αλέκου Παπαδόπουλου, Προέδρου της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του Κινήματος.

    Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα κλείσει με ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    [02] Στη Βιέννη η Ντόρα Μπακογιάννη

    Στη Βιέννη βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη,προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Υπουργική Σύνοδο για το Μέλλον της Ευρώπης, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην πρωτεύουσσα της Αυστρίας.

    Τη Σύνοδο θα απασχολήσει η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου του Ιουνίου αναφορικά με το Μέλλον της Ευρώπης, σύμφωνα άλλωστε με τα συμπεράσματα του Δεκεμβρίου του 2005 επί Βρετανικής Προεδρίας.

    Κύρια θέμα συζήτησης: Η Συνταγματική Συνθήκη. Η πορεία επικυρώσεώς της και η περίοδος περισυλλογής. Αναμένεται να υπάρξει δήλωση για την 50η επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, ενώ θα συζητηθεί, επίσης, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ζητήματα προξενικής συνεργασίας.

    Κατά τη διάρκεια του δείπνου αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Ιράν, στο Μαυροβούνιο και η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις προτάσεις για την μεγαλύτερη συνοχή και αποτελεσματικότητα στις Εξωτερικές Σχέσεις. Όσα ανέφερα σχετικά με το δείπνο, είναι απλώς αναμενόμενα θέματα συζήτησης, δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

    [03] Την έκθεση στη Λαμία εγκαινιάζει ο Σιούφας

    Περισσότεροι από 250 εκθέτες απ΄ όλη χώρα μετέχουν στην φετινή 40η διοργάνωση της Έκθεσης Λαμίας που ανοίγει τις πύλες της σήμερα Σάββατο.

    Στα 10.000 τ.μ. που είναι οι στεγασμένοι χώροι της έκθεσης αλλά και στα 15.000 τ.μ. που είναι οι υπαίθριοι, φιλοξενούνται προϊόντα που αφορούν όλη την γκάμα της αγοράς ενώ κάθε χρόνο η διοργάνωση της έκθεσης αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς της οικονομικής ζωής για όλη την κεντρική Ελλάδα.

    Τα είδη οικιακού εξοπλισμού, τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης, το ειδικό τμήμα με έπιπλα, η τεχνολογία γύρω από τον αγροτικό τομέα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις νέες καλλιέργειες, όπως επίσης τα μηχανήματα και τα αυτοκίνητα αναμένεται και φέτος να είναι οι πρωταγωνιστές της έκθεσης.

    Τα εγκαίνια θα κάνει στις 9 το βράδυ ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας ενώ οι πύλες της έκθεσης θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 4 Ιουνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 May 2006 - 6:30:16 UTC