Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Παπανδρέου στην Αρκαδία
  • [02] Συνομιλίες για τις συλλογικές συμβάσεις
  • [03] Ομιλία Παπαρήγα για τον Πολιτισμό
  • [04] Αλαβάνος για τις γερμανικές αποζημιώσεις

  • [01] Περιοδεία Παπανδρέου στην Αρκαδία

    Με την επίσκεψή του στη Νεστάνη του Δήμου Μαντινείας, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με κάτοικους της περιοχής, ολοκληρώνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την περιοδεία του στο νομό Αρκαδίας.

    Επίσης, η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα μιλήσει, στις 5:30 μ.μ., στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ της Α' Αθήνας, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές», στο αμφιθέατρο των γραφείων του Κινήματος, Σολωμού 13-15.

    Το βράδυ, στις 9:00 μ.μ., θα απευθύνει χαιρετισμό, στην ανοιχτή συγκέντρωση, για την παρουσίαση της Διακήρυξης Αρχών και Θέσεων του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι Κώστα Λαλένη.

    Ο κ.Γ. Παπανδρέου μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στην Τρίπολη χαρακτήρισε αντιλαϊκή την πολιτική της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε στην πορεία. Χαρακτήρισε τα δύο χρόνια διακυβέρνησης απο την ΝΔ ως χρόνια ηττοπάθειας, μιζέριας και διαψεύσεων και ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα για να απαλλαγεί η χώρα απο μία κυβέρνηση ανεύθυνη, ανήμπορη και επικίνδυνη.

    Κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σε συσπείρωση για νίκη στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές αλλά και στις εθνικές όταν αυτές γίνουν.

    Ο κ.Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για χαλαρή αντιμετώπιση στο τραγικό συμβάν της Καρπάθου και χαρακτήρισε την εξωτερική πολιτική, τραγικά λανθασμένη και χωρίς πυξίδα.

    Εξήγγειλε την συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική που θα γίνει σ`ένα μήνα απο σήμερα και πολλές φορές αναφέρθηκε στο όραμα και τις αξίες που καλλιέργησαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης.

    Λόγω και της συνδιάσκεψης, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στην Τρίπολη είτε ως σύνεδροι είτε ως συντονιστές. Ομως μεγάλη αίσθηση και πολύ ενθουσιασμό προκάλεσε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο πνευματικό κέντρο, η παρουσία του Κώστα Λαλιώτη.

    [02] Συνομιλίες για τις συλλογικές συμβάσεις

    Με τους εκπροσώπους των τραπεζών της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ συναντάται το μεσημέρι ο υπουργός Απασχόλησης, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης, σχετικά με τις πληροφορίες για προτάσεις της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση για αλλαγές στο Ασφαλιστικό, διαβεβαίωσε ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα παραμείνει δημόσιου χαρακτήρα, το κράτος εγγυάται τις συντάξεις, και στο μέλλον όποιες αποφάσεις ληφθούν θα οδηγήσουν σε ένα ασφαλιστικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο μέσα από ήπιες και μεταβατικές διατάξεις.

    Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ.Τσιτουρίδης αποκλείει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων ή μείωση των συντάξεων.

    [03] Ομιλία Παπαρήγα για τον Πολιτισμό

    Σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι πολιτιστικές και πνευματικές ανάγκες του λαού και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην ικανοποίησή τους», θα μιλήσει το βράδυ η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Στο μεταξύ, δόθηκε στην δημοσιότητα η διακήρυξη των θέσεων του κόμματος για τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    Μεταξύ αλλών αναφέρει ότι "ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός των δυνάμεων πρέπει να αλλάξει όσο γίνεται πιό γρήγορα, να ανατραπεί στην πορεία, στο γενικό πολιτικό πεδίο και στην τοπική αυτοδιοίκηση,παντού.Να μη χαθεί η ευκαιρία που προσφέρει η επικείμενη εκλογική μάχη.Οι ψηφοφόροι πρέπει να αξιολογήσουν τους υποψηφίους με βάση ποιά κόμματα τους στηρίζουν και τη στάση τους στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και στους πολιτικούς αγώνες".

    Στη διακήρυξη αναφέρεται επίσης ότι "οι εκλεγμένοι από τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας,που στηρίζουν το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις, θα διεκδικούν θαρραλέα και ακούραστα,θα είναι σταθεροί σύμμαχοι των εργαζομένων. Θα συμβάλλουν στην απόκρουση χειροτέρων μέτρων,θα διεκδικούν κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων. Οσοι περισσότεροι εκλεγούν, τόσο ισχυρότερα και αποτελεσματικότερα θα δρούν για τα λαικά συμφέροντα".

    Επίσης τονίζει ότι το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι ποιον από τους δύο δρόμους επιλέγει:

    Το σημερινό, που ακολουθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με προσανατολισμό τις ανάγκες του κεφαλαίου ή τον άλλο δρόμο,που κινείται στον ατίποδα της κυρίαρχης πολιτικής,με σκοπό τη συνδυασμένη ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων ανάγκων της εργατικής τάξης και των άλλων λαικών στρωμάτων. Αν επίλεγει τοπικές αρχές που υλοποιούν την αντιλαική πολιτική ή τοπικές αρχές που στρατεύονται με τα λαικά συμφέροντα με τον αγώνα για κοινωνική λαική ευημερία".

    [04] Αλαβάνος για τις γερμανικές αποζημιώσεις

    Με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συναντάται στις 11.00 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Νωρίτερα, θα δει τον πρεσβευτή της Βουλγαρίας στην Ελλάδα Στέφαν Στογιάνοφ.

    Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας χθες για την πρόταση του κ. Κ.Στεφανόπουλους για την προσφυγή στη Χάγη, τόνισε ότι είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την ειρηνική διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου.

    Η πρόταση Στεφανόπουλου προσφέρει τη βάση για τη χάραξη, με ευρύτατη συναίνεση, μιας αποτελεσματικής εθνικής πολιτικής. Αρκεί να εγκαταλειφθούν, ιδιαίτερα στο θέμα αυτό, οι λαϊκιστικές κορώνες και η μικροπολιτική δημαγωγία. Θα πρέπει δε να συμπληρωθεί με μια καλά σχεδιασμένη ελληνική πρωτοβουλία για διμερή συμφωνία Ελλάδος-Τουρκίας για σταδιακή, αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών.

    Η κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να θέσουν αμέσως στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, στο επίκεντρο, την πρόταση Στεφανόπουλου καθώς και το σχεδιασμό των σχετικών πρωτοβουλιών, ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 May 2006 - 6:30:18 UTC