Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης στην κυβερνητική επιτροπή

  • [01] Θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης στην κυβερνητική επιτροπή

    Θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου στη συνεδρίαση έγινε μία πρώτη αναλυτική συζήτηση με βάση την πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, την πρόταση της Συνόδου των Πρυτάνεων και τις άλλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την ανώτατη Παιδεία.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα γίνουν ομαλά οι εξετάσεις, η κα Γιαννάκου απάντησε: "Νομίζω ναι. Όλοι θέλουν να έχουν εξετάσεις και οι μαθητές και οι φοιτητές. Άλλωστε οι εξετάσεις και η προσπάθεια των φοιτητών βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας όλων μας και του Υπουργείου Παιδείας και του εκπαιδευτικού προσωπικού".

    Συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε νωρίτερα σήμερα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ.Μεϊμάράκης είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις θέσεις του για το θέμα του Δικαστηρίου της Χάγης με εκείνες που διετύπωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ανέφερε ακόμη ότι η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας αποτελεί πάγια θέση της ελληνικής πολιτικής, αλλά πρόσθεσε πως διεφώνησε με την πρόταση που αφορούσε στην αποστρατιωτικοποίηση των νήσων.

    Τέλος ανέφερε ότι έληξε το συμβάν με τουρκική ακταιωρό που είχε νωρίτερα σήμερα προσεγγίσει την περιοχή των Ιμίων.

    Δηλώσεις Θ.Ρουσόπουλου για ελληνοτουρκικά

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση αν εξετάζεται το ενδεχόμενο σύστασης κοινής ελληνοτουρκικής επιτροπής διερεύνησης των συνθηκών πτώσης του ελληνικού αεροσκάφους στα ανοιχτά της Καρπάθου, ανέφερε ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».

    Ως προς το αν η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να αναγνωρίζει ως μοναδική διαφορά με την Τουρκία τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για μια σταθερή πολιτική, παρατήρησε δε ότι «για να προσφύγουμε στη Χάγη απαιτείται η πρωθύστερη υπογραφή συνυποσχετικού».

    Σε παρεπόμενη συναφή ερώτηση, ο εκπρόσωπος εξήγησε τον «ενδιαφέροντα» χαρακτήρα της παρέμβασης του Κωστή Στεφανόπουλου και σημείωσε ότι «είναι ενδιαφέρον το γεγονός καθεαυτό, η συζήτηση που αναπτύσσεται επ΄αυτού και η κυβέρνηση δεν έχει κλειστά τα αυτιά της».

    Εξ' άλλου σε ό,τι αφορά στο σημερινό συμβάν με την τουρκική ακταιωρό στην περιοχή των Ιμίων, ο εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι επί του θέματος ενημερώθηκε αμέσως η κυβερνητική επιτροπή, ενώ σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι στη διάρκεια της κυβερνητικής επιτροπής δεν έγινε συζήτηση επί των εθνικών θεμάτων.

    Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο συζήτησης με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά.

    Τέλος, σε ερώτημα περί του καλοκαιρινού «μορατόριουμ» στο Αιγαίο, σημείωσε πως «ό,τι έχει ανακοινωθεί, δεν έχει αλλάξει» καιαι παρατήρησε ότι «θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια η τήρηση μιας ηρεμίας. Η κυβέρνηση, πάντως, επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο του ελέγχου που γίνεται από την ΕΕ στη διάρκεια της ευρωτουρκικής πορείας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 May 2006 - 14:30:15 UTC