Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Νέα στρατηγική για τα ελληνοτουρκικά

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Νέα στρατηγική για τα ελληνοτουρκικά

    Πρωτοβουλία για τη χάραξη μιας στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Οπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου μετά την ωριαία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, θα ζητήσει να δει για το σκοπό αυτό τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων, ενώ για τον ίδιο λόγο ζήτησε και είχε σήμερα συνάντηση με τον κ. Παπούλια.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι παρακολουθούμε όλοι το κλίμα έντασης με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για την ασφάλεια της χώρας, λόγω των τουρκικών προκλήσεων.

    Τόνισε ότι είναι ανάγκη να χαραχθεί μία νέα στρατηγική, η οποία θα εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την ασφάλεια και τη σιγουριά κάθε Ελληνα πολίτη, θα ανοίγει ορίζοντες για συνεργασία και ειρήνη στην περιοχή και θα δημιουργεί μέρισμα ειρήνης για την υγεία, την παιδεία και ανάπτυξη.

    Ο δρόμος αυτός, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, υπάρχει, και ο ίδιος, όπως τόνισε, το γνωρίζει απο τη θητεία του ως υπουργός Εξωτερικών και απο τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει τότε.

    Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπανδρέου είχε σύντομο διάλογο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μίλησαν για τη χθεσινή ημέρα και την κηδεία του σμηναγού Ηλιάκη, στην οποία παραβρέθηκαν και οι δύο. Ο κ. Παπούλιας και ο κ. Παπανδρέου ανέφεραν ότι ήταν μία συγκινητική ημέρα και χαρακτήρισαν ελάχιστο καθήκον την παρουσία όλων των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου στην κηδεία.

    Θ.Ρουσόπουλος:

    «Αν ζητήσει ο κ. Γ.Παπανδρέου συνάντηση με τον πρωθυπουργό, βεβαίως και αυτή θα γίνει, αφού η ΝΔ πάντοτε επεδίωκε και επιδιώκει την εθνική συνεννόηση στα μεγάλα θέματα. Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης διακρίνεται από σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια, χαράσσεται δε με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μακράν των όποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων». Τη δήλωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 June 2006 - 12:30:17 UTC