Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την επόμενη βδομάδα αρχίζει ο διάλογος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • [02] Κοντά σε συμφωνία για το νέο ενιαίο ωράριο

  • [01] Την επόμενη βδομάδα αρχίζει ο διάλογος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

    Συνεργασία με τον υπουργό εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν για θέματα αρμοδιότητάς του. Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

    Ο κ.Παυλόπουλος δήλωσε ότι στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που έχει κάνει ο ίδιος ο κ. Καραμανλής αρχίζει ο διάλογος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με την ΚΕΔΚΕ.

    Θα ακολουθήσει, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, συνάντηση και με την ΕΝΑΕ αλλά απομένει ο καθορισμός της ημερομηνίας.

    Υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος αλλά και για το Δ' ΚΠΣ.

    Το δεύτερο θέμα που συζήτησε ο κ. Παυλόπουλος με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ήταν το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα σπαστού ωραρίου πρωί-απόγευμα, αλλά με το νέο ωράριο οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν τις ίδιες ώρες χειμώνα-καλοκαίρι.

    Με βάση τις προτάσεις του υπουργείου και τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ, είπε ο υπουργός Εσωτερικών,'' θα καθοριστεί το νέο ωράριο ώστε ει δυνατόν να εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου.''

    Απαντώντας σε ερώτηση για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Βουλγαράκη, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τη συμπάθειά του, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους επιθέσεις είναι επιθέσεις εναντίον της δημοκρατίας.

    Συνάντηση Καραμανλή-Μολυβιάτη

    Πενήντα λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μολυβιάτης δεν απάντησε σε ερωτήσεις για το θέμα της Χάγης, ενώ επανέλαβε ότι από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον κ.Καραμανλή, μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Εξωτερικών, είχε δηλώσει πως συζητούσε και θα συζητά με τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα.

  • ** Αύριο, ο κ.Καραμανλής θα επισκεφθεί το πρωί το νομό Φθιώτιδας. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός στις 9.30 θα επισκεφθεί τα έργα της ΠΑΘΕ, στις 10.30 το ειδικό δημοτικό σχολείο Λαμίας, στις 11.00 τη Νομαρχία Φθιώτιδας και στις 11.30 θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

    Εξ άλλου, αύριο το βράδυ στις 9.00 ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει στη διεθνή διάσκεψη ευρωπαϊκών πολιτικών φορέων της Κεντροδεξιάς, που οργανώνεται στην Αθήνα, από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το European Ideas Network και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

    [02] Κοντά σε συμφωνία για το νέο ενιαίο ωράριο

    Πολύ κοντά σε συμφωνία για την εφαρμογή νέου ενιαίου και συνεχούς ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, βρίσκονται το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης με την ΑΔΕΔΥ, μετά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας των δύο πλευρών και τις δηλώσεις που έκαναν τόσο ο υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

    Ετσι, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εφαρμογή του συνεχούς ωραρίου 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι, το οποίο κατά τον κ. Παυλόπουλο αποτελεί την βασική και την κυριότερη καινοτομία, καθώς για τις παραπάνω ώρες οι δημόσιες υπηρεσίες θα είναι ανοιχτές για το κοινό χειμώνα - καλοκαίρι. Παραμένει σε εκκρεμότητα, αλλά δίχως να αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο, απ΄ότι φάνηκε, στο εάν και κατά πόσο θα μπορούν να επιλέγουν οι υπάλληλοι μεταξύ των ωραρίων 7.30:00-15:00 και 09:00-16.30.

    Υπενθυμίζεται ότι το σημερινό ωράριο είναι 07:30 - 15:00 ή 08:00-15.30.

    Οπως διευκρίνισε ο κ. Παυλόπουλος οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιλέγουν το νέο ωράριό τους μία φορά το χρόνο. Επιπλέον στο νέο ωράριο συμμετέχουν όλοι οι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, ενώ από την εφαρμογή του εξαιρούνται τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

    Ο κ. Παυλόπουλος στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε την ΑΔΕΔΥ για την παραγωγική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και τόνισε ότι "εκείνο που θεωρούμε ως κεκτημένο και σημαντικό, είναι η συμφωνία περί ενιαίου ωραρίου χειμώνα-καλοκαίρι και περί λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών για το κοινό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

    Επίσης, ο υπουργός άφησε ανοικτό το να εφαρμοστεί το νέο ωράριο την 1η Ιουλίου, αφού πρώτα όμως περιμένει την πρόταση της ΑΔΕΔΥ, αλλά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, πρόσθεσε, δεν έχει και τόσο σημασία η έναρξή του να γίνει λίγες ημέρες αργότερα. "Σημασία έχει ότι, έστω και με κάποιες μέρες διαφορά, μία σημαντική τομή που αφορά το ωράριο γίνεται πραγματικότητα, ακριβώς μέσα στο χρονικό προγραμματισμό τον οποίο έχουμε εξαγγείλει και σε κλίμα συναίνεσης", σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο κ. Παπασπύρος, αφού αναφέρθηκε στην απόρριψη από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ της πρότασης όπου οι υπηρεσίες να είναι ανοιχτές στο κοινό από 08:30-16 ή 09:00 -16:30, είπε ότι η κυβέρνηση θα έχει την τελική απάντηση της ΑΔΕΔΥ για το νέο ωράριο την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ επισήμανε ότι για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους θα διεξαχθεί αύριο μία πανελλαδική διάσκεψη των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, εξάλλου, αναφέρθηκε και στη συλλογική διαπραγμάτευση στο Δημόσιο για τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων, αλλά και τις διεκδικήσεις που είναι σε εκκρεμότητα. Η ΑΔΕΔΥ πρότεινε και το υπουργείο αποδέχθηκε "μία συνάντηση στα τέλη Ιουνίου και μία τελική συνάντηση το αργότερο στις 30 Αυγούστου, πριν την έκθεση Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να είναι αποσαφηνισμένα τα ζητήματα που αφορούν το εισοδηματικό και το μισθολόγιο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 June 2006 - 16:30:17 UTC