Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοκ από την αποκάλυψη για τον 11χρονο Αλεξ
  • [02] Αισιοδοξία για τις δημοτικές εκλογές

  • [01] Σοκ από την αποκάλυψη για τον 11χρονο Αλεξ

    Ενώπιον μιας πρωτοφανούς, για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά, φρικιαστικής υπόθεσης βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της Ημαθίας, καθώς ο εντεκάχρονος Αλεξ Μεσχιβίλι, που έχει εξαφανιστεί από τις 3 Φεβρουαρίου του 2006, φέρεται να δολοφονήθηκε από συνομηλικούς του και στη συνέχεια να θάφτηκε σε εγκαταλειμένο σπίτι.

    Οι ερευνες στο οικόπεδο στη Βέροια, που ανήλικοι φέρεται ότι υπέδειξαν ως τον χώρο στον οποίο έχει θαφτεί το πτώμα του μικρού Αλεξ, σταμάτησαν, καθώς όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας Παναγιώτης Γκουβεντάρης "στις ερευνες στις οποίες συμμετείχε και ειδικό συνεργείο της ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης δεν βρέθηκε τίποτα".

    Η έρευνα συνεχίζεται σύμφωνα με το σχεδιασμό και κάθε πληροφορία, οπως είπε ο κ. Γκουβεντάρης, εξετάζεται διεξοδικά.

    Οι αρχές "χτένισαν" ένα οικόπεδο όπου υπήρχε εγκατελειμμένη μονοκατοικία και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποδειχθεί από έναν ανήλικο και άλλους 4 μαθητές, ως το σημείο που έχουν θάψει τον 11χρονο. Η μονοκατοικία γκρεμίσθηκε πριν από περίπου έναν μήνα ενώ σε απόσταση λίγων μέτρων έχει γίνει θεμελίωση και έχει ξεκινήσει η ανέγερση πολυκατοικίας. Αστυνομικοί με εκσκαφικό μηχάνημα αλλά και με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου ερεύνησαν το χώρο σε βάθος αλλά και τα μπάζα της γκρεμισμένης οικοδομής. Επι τόπου μάλιστα βρέθηκαν και δύο ιατροδικαστές, οι Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγκελίδου.

    Τα ίχνη του παιδιού χάθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου του 2006 ενώ πήγαινε σε μάθημα ζωγραφικής στην "Ανωνιάδειο Στέγη" της Βέροιας, μετά την προπόνηση που είχε σε γήπεδο μπάσκετ της πόλης. Η μητέρα του Νατέλα Μεσχισβίλι είχε ενημερώσει το ίδιο βράδυ τις αρχές και έκτοτε το παιδί αγνοείται.

    Ο 11χρονος Αλεξ είχε έρθει πριν από λίγα χρόνια στην Ελλάδα και κατοικούσε μαζί με την μητέρα του και τον πατριό του στη Βέροια. Ο πρώην σύζυγος της Νατέλα Μεσχισβίλι και πατέρας του Άλεξ ζει στη Γεωργία και έχει να δει το παιδί από τριών ετών.

    Οπως είπαν καθηγητές και συμμαθητές του 11χρονου, ο Αλεξ ήταν ένα πολύ γλυκό και συμπαθητικό παιδί, ιδιαίτερα συνεσταλμένο και ήρεμο. Μέχρι την τρίτη δημοτικού πήγαινε στο 2ο δημοτικό σχολείο Βέροιας αλλά μετά άλλαξε σχολείο και πήγε στο1ο δημοτικό όπου άρχισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αντιμετωπίζει προβλήματα με κάποιους συμμαθητές του. Παραπονιόταν μάλιστα στην μητέρα του, όπως είχε πει η ίδια, ότι δεν ήθελε να συνεχίσει σ΄αυτό το σχολείο γιατί κάποιοι συμμαθητές του τον πείραζαν.

    [02] Αισιοδοξία για τις δημοτικές εκλογές

    Την αισιοδοξία του ότι οι επιλογές του Συνασπισμού για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα επιβραβευθούν εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Α. Αλαβάνος μιλώντας το απόγευμα στην οργανωτική συνδιάσκεψη του ΣΥΝ.

    Ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για πολιτική αμφίπλευρων συμμαχιών του Συνασπισμού ενόψει των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση , εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή του , αλλά και την αισιοδοξία του για μια καλή πορεία του κόμματος.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και πάλι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για να επισημάνει τη θέση του κόμματος υπέρ της παραπομπής των προβλημάτων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , επισημαίνοντας ταυτόχρονα και την ανάγκη πραγματοποίησης μιάς εκτενούς συζήτησης στη χώρα μας γιατί όπως είπε η υφαλοκρηπίδα δεν είναι το μόνο πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι για τον Συνασπισμό δεν είναι διαπραγματεύσιμο το «πόλεμος ή ειρήνη» για να τονίσει τη σταθερή θέση υπέρ της ειρήνης. Επίσης επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες για μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ελλάδα και την Τουρκία .

    Ως προς τα οργανωτικά του κόμματος ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι η εικόνα του Συνασπισμού ήταν ιδιαίτερα θετική όταν τον περασμένο μήνα φιλοξένησε τις εργασίες του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ για να υπογραμμίσει την ανάγκη , η ίδια εικόνα να γίνει καθημερινή δράση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 June 2006 - 18:30:16 UTC