Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα έργα προϋπολογισμού 123,5 εκατ.ευρώ μέσω ΣΔΙΤ

  • [01] Νέα έργα προϋπολογισμού 123,5 εκατ.ευρώ μέσω ΣΔΙΤ

    Την κατασκευή επτά νέων πυροσβεστικών σταθμών, τη διαχείριση τεσσάρων κτιρίων της Αστυνομίας και την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Φάληρο ενέκρινε για ένταξη στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομίας, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Οπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη της διυπουργικής ο κ.Αλογοσκούφης, οι επτά νέοι πυροσβεστικοί σταθμοί θα κατασκευαστούν στις εξής πόλεις: Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Λευκάδα, Γιαννιτσά, Μεσολόγγι, Γαργαλιάνους και Θεσσαλονίκη.

    Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των κτιρίων της αστυνομίας, στα ΣΔΙΤ συμπεριλαμβάνεται η γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής και το κέντρο μετεκπαίδευσης σχολής Αμυγδαλέζας.

    Το συνολικό κόστος προϋπολογισμού ανέρχεται σε 123,5 εκατ.ευρώ και, όπως δήλωσε ο κ.Αλογοσκούφης, βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα έργα και σύντομα θα υπάρχουν αποφάσεις για εντάξεις στα ΣΔΙΤ.

    Για το συνεδριακό κέντρο στο οποίο θα μετατραπεί το κλειστό γήπεδο του Φαλήρου, ο κ.Αλογοσκούφης είπε ότι άλλος θα είναι ο ανάδοχος για τη συντήρηση και άλλος για τη διαχείριση.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Απριλίου 2006 η διυπουργική επιτροπή είχε εγκρίνει την αίτηση υπαγωγής κατασκευής 27 νέων σχολικών κτιρίων του αρμόδιου οργανισμού με ενδεικτικό προϋπολογισμό 105,4 εκατ.ευρώ. Επίσης προωθείται η κατασκευή και η συντήρηση σχολείων στη βόρεια Ελλάδα.

    συνάντηση Αλογοσκούφη-Γκαργκάνα

    Την τακτική, καθιερωμένη, μηνιαία συνάντηση τους είχαν στο υπουργείο Οικονομίας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας.

    Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μια ώρα, δεν έγιναν δηλώσεις.

    Την προσεχή Πέμπτη η ΕΚΤ αναμένεται να προβεί στην τρίτη κατά σειρά αύξηση του βασικού επιτοκίου, η οποία θα οδηγήσει σε αντίστοιχες αυξήσεις και των τραπεζικών επιτοκίων των δανείων.

    Παράλληλα οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται θετικές, υπό την προοπτική ότι θεωρείται βέβαιη η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,8 φέτος. Το Υπουργείο Οικονομίας εκτιμά ότι το έλλειμμα θα πέσει φέτος στο 2,6% και στο 2,3% το 2007.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 June 2006 - 12:30:15 UTC