Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθανασάκης: «Παραδόθηκαν όλα τα στοιχεία»

  • [01] Αθανασάκης: «Παραδόθηκαν όλα τα στοιχεία»

    Στο θέμα των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ελσίνκι, επανήλθε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

    Αφορμή ήταν οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, από τις οποίες, κατά τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν παραδόθηκαν όλα τα στοιχεία από την προηγούμενη κυβέρνηση στην παρούσα.

    Ο κ. Αθανασάκης δήλωσε ότι παραδόθηκαν τα πάντα στον κ. Π. Μολυβιάτη και μάλιστα με «μακροσκελές υπόμνημα» του κ. Γιαννίτση.

    Επίσης ο κ. Αθανασάκης δήλωσε ότι δεν υπήρχαν «παράλληλοι δίαυλοι» επαφών.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι ουδέποτε ο Πρόεδρος του Κινήματος τάχθηκε υπέρ της αποστρατικοποίησης των νησιών, όπως είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός ΄Αμυνας και πρόσθεσε πως ο κ. Μεϊμαράκης «αναγκάσθηκε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει άλλες διατυπώσεις». Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο υπουργός ΄Αμυνας δεν θα ακολουθήσει στο μέλλον την ίδια τακτική.

    Εξάλλου, ο κ. Αθανασάκης επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με αφορμή τη δήλωση του κ. Ρουσόπουλου το Σάββατο, σχετικά με την ομιλία του κ. Παπανδρέου στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση και στην υπόσχεση να δώσει τη δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση να εισπράτει φόρους, ενώ ο κ. Ρουσόπουλος είχε αποδώσει στον κ. Παπανδρέου πρόθεση επιβολής νέων φόρων, μέσω της Αυτοδιοίκησης.

    Ο κ. Αθανασάκης κατηγόρησε τον κ. Ρουσόπουλο ότι ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βάζει στο στόμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πράγματα που δεν έχει πει. Και επανέφερε τον χαρακτηρισμό «κοινός και συνειδητός ψεύτης» για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Ο χαρακτηρισμός αυτός ισχύει και σήμερα και θα ισχύει όσο ο κ. Ρουσόπουλος δεν αποσύρει τη δήλωσή του ή δεν παραδεχτεί το λάθος του, το οποίο, όπως ανέφερε, ίσως να οφείλεται σε κακή ενημέρωση.

    Απέδωσε τη δήλωση Ρουσόπουλου στην προσπάθειά του να προλάβει να μεταδοθεί από την τηλεόραση χωρίς αντίδραση για να κερδίσει το «μικροπαιχνιδάκι». Σημείωσε, πάντως, ότι η δήλωση του κ. Ρουσόπουλου δεν ξαναμεταδόθηκε από την ΕΡΤ, από τη στιγμή που υπήρξε η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 June 2006 - 18:30:14 UTC