Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ποσειδώνια 2006": Ενας επιτυχημένος θεσμός
  • [02] Συνεργασία Χρηματιστηρίου και ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] "Ποσειδώνια 2006": Ενας επιτυχημένος θεσμός

    Τη διεθνή έκθεση "Ποσειδώνια 2006", τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση του κόσμου, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη χώρα μας, εγκαινίασε χθες το απόγευμα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ελληνικού.

    Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, υπουργοί από πολλές χώρες με ναυτιλιακή παράδοση, εκπρόσωποι της ελληνικής και της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α.

    Μιλώντας κατά τα εγκαίνια ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είπε:

    «Με ιδιαίτερη χαρά η Ελλάδα καλωσορίζει και φέτος την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

    Έχω σήμερα την τιμή να εγκαινιάζω τα «Ποσειδώνια». Τα Ποσειδώνια που αποτελούν την μεγαλύτερη Ναυτιλιακή Έκθεση σε Παγκόσμιο επίπεδο. Ένα θεσμό επιτυχημένο. Ένα θεσμό που, καταξιώθηκε στο χρόνο. Ένα θεσμό που αποτελεί μέσο προβολής τόσο της Ελληνικής όσο και της Παγκόσμιας Ναυτιλίας.

    Στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων παρέχονται εξαιρετικές ευκαιρίες για την ενίσχυση της συνεργασίας όχι μόνο μεταξύ του ναυτιλιακού κόσμου, αλλά και της ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων χωρών που συμμετέχουν, (με υψηλές αντιπροσωπείες).

    Η διεξαγωγή των Ποσειδωνίων στην Ελλάδα επιβεβαιώνει ταυτόχρονα το ρόλο της χώρας μας ως ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας. Η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στην παγκόσμια μεταφορά αγαθών και στη στήριξη του παγκοσμίου εμπορίου είναι γνωστή σε όλους μας.

    Είναι γνωστή η προσπάθεια να αναδείξει τη χώρα μας συνολικά σε κόμβο των διεθνών θαλασσίων μεταφορών αλλά και σε τόπο παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

    Στρέφοντας όμως το βλέμμα μας στο μέλλον, διαπιστώνουμε ότι η επένδυση στο ανθρώπινο στοιχείο αποτελεί την πλέον κρίσιμη επένδυση για το μέλλον. Η θάλασσα και κατ' επέκταση η ναυτιλία είναι συνδεδεμένη με την ίδια μας την ύπαρξη. Επενδύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα.

    Στοχεύουμε στην αναβάθμιση της εκπαίδευσής του. Αγωνιζόμαστε να εμπεδώσουμε μία εικόνα για τη ναυτιλία που να ανταποκρίνεται στο μέγεθος της συνεισφοράς της στην ελληνική και την παγκόσμια κοινωνία.

    Αποσπασματικές ρυθμιστικές παρεμβάσεις (σε περιφερειακό επίπεδο), δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη ναυτιλία. Αντίθετα δημιουργούν στρεβλώσεις με δυσάρεστα αποτελέσματα στην ομαλή διακίνηση του διεθνούς εμπορίου.

    Η ειλικρινής συνεργασία μεταξύ κρατών, η ειλικρινής συνεργασία μεταξύ της Ε.Ε., του ΙΜΟ και του ILO εγγυώνται ένα ευοίωνο μέλλον για την ελληνική και την παγκόσμια ναυτιλία.

    Χάρη στην Ελληνική ναυτοσύνη και εφευρετικότητα, οι Έλληνες πλοιοκτήτες και ναυτικοί κατάφεραν το θαύμα που λέγεται Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία.

    Οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν σήμερα το 16% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητος, (κατατάσσοντας τους πρώτους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο).

    Πορευόμαστε με αισιοδοξία στο μέλλον με βάσει τις αρχές (που διαχρονικά στηρίζουν την ελληνική ναυτιλία), της ποιότητας, της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανάδειξης του ανθρώπινου παράγοντα.

    Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θέτοντας και πάλι φέτος υπό την αιγίδα του την έκθεση αυτή, θεωρεί βέβαιο, ότι οι επαφές του Ναυτιλιακού Κόσμου θα είναι εξαιρετικά εποικοδομητικές

    Εύχομαι στους οργανωτές, εκθέτες, και σε όλους όσους συμμετέχουν (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στα "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ", καλές δουλειές, πολλές επιτυχίες και ευχάριστη διαμονή στην Ελλάδα της φιλοξενίας, του πολιτισμού και της ναυτιλίας».

    Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μίλησε και ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης ο οποίος τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έχει η έκθεση στην ανάπτυξη της Ναυτιλίας.

    Τα " Ποσειδώνια 2006" θα διαρκέσουν έως τις 9 Ιουνίου. Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 1.600 εταιρίες από 80 χώρες, ενώ αναμένεται να την επισκεφθούν 16.000 εκπρόσωποι της παγκόσμιας ναυτιλίας και επαγγελματίες του κλάδου.

    Τα "Ποσειδώνια 2006" τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Δήμου Πειραιώς, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, της Ενώσεως Εφοπλιστών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων, της Ενώσεως Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

    [02] Συνεργασία Χρηματιστηρίου και ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με σκοπό να δoθεί μια νέα διάσταση στην παρουσίαση των χρηματιστηριακών, επιχειρηματικών και οικονομικών γεγονότων για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε.), προχωρούν στη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας -υπηρεσίας στην ελληνική αλλά και την αγγλική γλώσσα.

    Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο πλαίσιο του Ελληνοκινεζικού Φόρουμ, παρουσία δεκάδων επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος ανακοίνωσε ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα ανάπτυξης οικονομικής ιστοσελίδας, υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκειμένου να υπάρχει ένας κοινός δικτυακός τόπος όπου όλες οι χώρες της περιοχής θα μπορούν να βρίσκουν επιχειρηματικά και χρηματιστηριακά νέα».

    Η νέα αυτή ιστοσελίδα θα καταγράφει όλες τις τρέχουσες οικονομικές, χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο, αλλα και στις υπόλοιπες χώρες τις ευρύτερης περιοχής. Επίσης, θα υπάρχουν απόψεις και συνεντεύξεις παραγόντων των αγορών αυτών, καθώς και επιχειρηματιών, ενώ θα πλαισιώνεται από αναλύσεις για την πορεία των επιχειρήσεων και των μετοχών.

    Η ενημέρωση θα είναι πλήρης, με άμεση καταγραφή της πορείας των αμοιβαίων κεφαλαίων, της ισοτιμίας των νομισμάτων, με ειδήσεις από τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια και το μέτωπο των επιχειρήσεων. Τα γεγονότα και οι ειδήσεις θα παρουσιάζονται με αναλυτικό τρόπο και η καταγραφή των επιχειρηματικών ειδήσεων θα είναι ολοκληρωμένη και θα περιλαμβάνει όλη την ειδησεογραφία σχετικά με τις εισηγμένες επιχειρήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο.

    Για τις ξένες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα περιέχονται τα επιχειρηματικά-χρηματιστηριακά νέα και οι εξελίξεις που αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις των χωρών αυτών, καθώς και τις ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες που δραστηροποιούνται στις χώρες αυτές.

    Ο στόχος της ιστοσελίδας αυτής είναι να προσφέρεται στους εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές αντικειμενική ενημέρωση για τις επιχειρηματικές και χρηματιστηριακές εξελίξεις της περιοχής μας. Μέσα από τη νέα αυτή ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τόσο ο μεγάλος όσο και ο μικρός επενδυτής θα μπορεί να πληροφορείται για τις επιχειρηματικές εξελίξεις και την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών.

    Στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει γνωστή όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και στις υπόλοιπες αγορές της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης. Στα μελλοντικά σχέδια του Α.Π.Ε. και του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι η ιστοσελίδα αυτή να προσφέρεται, εκτός από τα ελληνικά και στα αγγλικά, στις γλώσσες των υπολοίπων χωρών, με στόχο να μπορούν οι επενδυτές να διαβάζουν στη δική τους γλώσσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 June 2006 - 12:30:22 UTC