Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Γνωρίζω τη Χώρα μου»

  • [01] «Γνωρίζω τη Χώρα μου»

    Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του 2006, καθώς και ένα νέο πρόγραμμα για νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών, που αποτελεί πρωτοβουλία του ΕΟΤ και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    Οσον αφορά το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του 2006, που ξεκινά από την 1η Ιουλίου και διαρκεί μέχρι το τέλος του έτους, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός του είναι αυξημένος κατά 33% και το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 100 χιλιάδες. Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, η διαδικασία του οποίου θα κινηθεί μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, αποτελείται από τρεις ενότητες που έχουν ως εξής:

    1. Το Πρόγραμμα επτά διανυκτερεύσεων. Αφορά συνολικά σε 86.000 δικαιούχους.

    2. Το Πρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία. Αφορά συνολικά σε 6.000 δικαιούχους. Η διαφορά με τα άλλα προγράμματα είναι ότι θα διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

    3. Το Πρόγραμμα Εκδρομών εντός Ελλάδας. Αφορά σε συνολικά 5.000 δικαιούχους για τριήμερες εκδρομές (δύο διανυκτερεύσεων) και σε άλλους 3.000 δικαιούχους για πενθήμερες διακοπές (τεσσάρων διανυκτερεύσεων).

    Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά ανακοίνωσε επίσης σήμερα ένα νέο Πρόγραμμα Ταξιδιών, το οποίο ονομάζεται «Γνωρίζω τη Χώρα μου» και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-30 ετών που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μιά νέα πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από τον ΕΟΤ με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

    Το πρόγραμμα «Γνωρίζω τη Χώρα μου» θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους. Εχει συνολικό προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ και εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 δικαιούχοι με μιά επιβάρυνση 50 ευρώ κατ΄άτομο. Αφορά περίπου 55 ταξίδια των 50 ατόμων με τριήμερη διάρκεια. Για τα ταξίδια έχουν επιλεγεί ως αφετηρίες οκτώ πόλεις ή περιοχές που είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Κομοτηνή, Κρήτη και Μυτιλήνη.

    Αναφερόμενη η υπουργός στην εδραίωση του Κοινωνικού Τουρισμού, εξήγγειλε ότι από το 2007 και για τα επόμενα χρόνια θα αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των δικαιούχων στα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς οι πρωτοβουλίες για τον Κοινωνικό τουρισμό εντάσσονται στην προσπάθεια να αυξηθεί η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ από το 18% στο 30%.

    Μέσω των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, στα οποία τα τελευταία δύο χρόνια αυξάνονται οι δικαιούχοι, οι επιλογές καταλυμάτων και ο προϋπολογισμός τους, δίνεται η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, με συμβολική ή και μηδενική σε αρκετές περιπτώσεις επιβάρυνση, να κάνουν διακοπές σε περιοχές ή και καταλύματα που υπό κανονικές συνθήκες θα δυσκολεύονταν να επισκεφθούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 June 2006 - 12:30:15 UTC