Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Πορτογαλία προκρίθηκε στους «16»

  • [01] Η Πορτογαλία προκρίθηκε στους «16»

    Η Πορτογαλία εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Γερμανίας, καθώς σήμερα νίκησε το Ιράν με 2-0, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του 4ου ομίλου, έφθασε στις δύο νίκες και σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης.

    Το παιχνίδι στην Φρανκφούρτη, το οποίο παρακολούθησαν 48.000 θεατές, δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό, αλλά η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι έφθασε δίκαια στη νίκη χάρη στα γκολ των Ντέκο (63') και Κριστιάνο Ρονάλντο (80' πεν.) Το Ιράν με την σημερινή ήττα ετοιμάζεται, πλέον, για το ταξίδι της επιστροφής στην Τεχεράνη.

    Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, στο «Ραϊνενεργκί Στάντιον» της Κολονίας, η Γκάνα επικράτησε της Τσεχίας με 2-0 και βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει την πρόκριση, στην πρώτη της εμφάνιση σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα γκολ πέτυχαν οι Γκιάν στο 2΄ και Μουντάρι στο 82΄, ενώ ο Γκιάν στο 65' έχασε πέναλτι. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Ουιφαλούσι κι έτσι η Τσεχία αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο υπόλοιπο με δέκα παίκτες.

    Τα πράγματα γίνονται πλέον δύσκολα για τους Τσέχους, που την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία και μάλιστα υπάρχει ο κίνδυνος να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην επιθετική γραμμή, αν δεν αποθεραπευθούν οι Κόλερ, Μπάρος, καθώς δεν θα παίξει και ο Λόκβεντς λόγω κίτρινων καρτών. Αντίθετα η Γκάνα, που έχει παιχνίδι με τις ΗΠΑ, βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει την πρόκριση, στην πρώτη της εμφάνιση σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο και αυτή «έχασε» με κίτρινες κάρτες τους Γκιάν και Μουντάρι.

    Σήμερα, στις 22.00 η Ιταλία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ.

    Χθες, η ομάδα-μοντέλο η Αργεντινή διέλυσε τη Σερβία/Μαυροβούνιο με 6-0 κι έγινε η πρώτη ομάδα του 3ου ομίλου που πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Μουντιάλ, σε αντίθεση με τους «γείτονές» μας, οι οποίοι αποχαιρέτησαν γρήγορα τη διοργάνωση. Τη δεύτερη θέση για τον 3ο όμιλο και την πρόκριση στους «16» εξασφάλισε η Ολλανδία που επικράτησε 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού. Την έκπληξη, στους χθεσινούς αγώνες, έκανε η Ανγκόλα, που στον δεύτερο αγώνα της ιστορίας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πήρε τον πρώτο της βαθμό, αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία από το Μεξικό. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Ανόβερο, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του 4ου ομίλου, παρουσία 43.000 θεατών. Παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα, το Μεξικό έχει πλέον 4 βαθμούς και βρίσκεται πολύ κοντά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 June 2006 - 18:30:13 UTC