Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Επιτροπή Παρακολούθησης Γ΄ΚΠΣ
  • [03] Οι αγώνες του μουντιάλ σήμερα

  • [01] Στο Παρίσι η Ντόρα Μπακογιάννη

    Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα η υπουργός Εξωτερικών,προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενώσεως, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική εν όψει νέων προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας».

    Την ίδια ημέρα, η κ.Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό της Philippe Douste-Blazy, ενώ αύριο (Τετάρτη), θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Nicolas Sarkozy.

    [02] Επιτροπή Παρακολούθησης Γ΄ΚΠΣ

    Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Γ' ΚΠΣ) σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

    Πρόκειται για την ένατη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι η πρόοδος εκταμιεύσεων των κοινοτικών κεφαλαίων, η πορεία δράσεων του συνολικού προγράμματος, τα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου του Γ' ΚΠΣ και η παρακολούθηση της εφαρμογής των συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου των προγραμμάτων αυτών.

    Επίσης θα συζητηθούν οι διαδικασίες μετάβασης στην προγραμματική περίοδο 2007-2013, οι προτάσεις αναθεώρησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων και οι νέες δράσεις. Ακόμα έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν θέματα σχετικά με τις ενισχύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα, οι δράσεις αστικής ανάπλασης και οι δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων.

    Οι εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης θα αρχίσουν με ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και θα ακολουθήσει εισήγηση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια, προέδρου της Επιτροπής Παρακολουθησης του Γ' ΚΠΣ.

    Η Επιτροπή Παρακολούθησης, τις απογευματινές ώρες, θα συζητήσει θέματα σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2007-2013, την πρόοδο προετοιμασίας του θεσμικού πλαισίου και ζητήματα σχετικά με το συντονισμό των δράσεων της αγροτικής ανάπτυξης.

    [03] Οι αγώνες του μουντιάλ σήμερα

    Ανοίγει σήμερα η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων, με την αναμέτρηση, η οποία θα κρίνει την πρώτη θέση στο 1ο γκρουπ. Ο -τυπικά γηπεδούχος-Ισημερινός υποδέχεται στις 17.00 στο «Ολιμπιστάντιον» του Βερολίνου την «οικοδέσποινα» Γερμανία, με τη νίκη να χαρίζει σε μια από τις δύο ομάδες το θεωρητικό πλεονέκτημα του να αντιμετωπίσει τον δεύτερο του 2ου ομίλου στη φάση των «16».

    Με «ψηλά το κεφάλι» από το 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο θα προσπαθήσουν να αποχωρήσουν Κόστα Ρίκα και Πολωνία, που αναμετρώνται σήμερα στις 17:00 στο Ανόβερο, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου. Οι δύο ομάδες έχουν χάσει το «εισιτήριο» της πρόκρισης, αφού γνώρισαν ισάριθμες ήττες στις προηγούμενες αγωνιστικές, και θα «παλέψουν» για το γόητρό τους, ενώ δεν αποκλείεται οι δύο προπονητές να δώσουν τη χαρά της συμμετοχής σε ένα Μουντιάλ σε παίκτες, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

    Τις μαθηματικές ελπίδες του για πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα «κυνηγήσει» σήμερα στις 22:00 το Τρίνινταντ & Τομπάγκο. Το συγκρότημα του Λίο Μπενάκερ αντιμετωπίζει την -αποκλεισμένη- Παραγουάη στο Καϊζερσλάουτερν και θέλει νίκη και, παράλληλα, ήττα της Σουηδίας από την Αγγλία, προκειμένου να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

    Σήμερα θα γίνει γνωστή η ομάδα από τον 2ο όμιλο, η οποία θα «ακολουθήσει» την Αγγλία στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα «τρία λιοντάρια» αναμετρώνται στις 22.00 στην Κολονία με τη Σουηδία, με τους Σκανδιναβούς να θέλουν την ισοπαλία για να προκριθούν ως δεύτεροι ή τη νίκη, για να πάρουν την πρώτη θέση στο γκρουπ και να αποφύγουν την αναμέτρηση με τον πρώτο του 1ου ομίλου.

    Πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 3-1, νίκησε η Ισπανία την Τυνησία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο παιχνίδι της 2ης ημέρας του 8ου ομίλου, που έγινε στο «Γκότλιμπ Ντάιμλερ» της Στουργκάρδης, το σκορ άνοιξαν οι Αφρικανοί με τον Μναρί στο 8', ισοφάρισε ο Ραούλ στο 71' και τη νίκη στους Ισπανούς έδωσε ο Φερνάντο Τόρες με δύο γκολ, στο 76' και στο 90' με πέναλτι.

    «Ανάσταση» για την εθνική Ουκρανίας που νίκησε 4-0 τη Σαουδική Αραβία και μπήκε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης στους «16» του παγκοσμίου κυπέλλου. Η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν, που στον πρώτο αγώνα της ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από την Ισπανία, παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη σήμερα στο Αμβούργο, πήρε τη νίκη με γκολ των Ρούσολ (4΄), Ρεμπρόφ (36΄), Σεβτσένκο (46΄), Καλινιτσένκο (84΄) και τώρα χρειάζεται ένα θετικό αποτέλεσμα (πιθανότατα θα της αρκεί και η ισοπαλία) στον τελευταίο της αγώνα με την Τυνησία (23/6) για να καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 8ου ομίλου και να περάσει στην επόμενη φάση.

    Στην «μάχη» της πρόκρισης για τους «16» του Μουντιάλ, έμεινε η Ελβετία, καθώς σε αγώνα για την 2η ημέρα του 8ου ομίλου, επικράτησε στο

    «Βεστφάλεν» του Ντόρτμουντ με 2-0 του Τόγκο. Τα γκολ των Ελβετών σημείωσαν οι Φρέι (16`) και Μπαρνέτα (88`), ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Αφρικανοί αποχαιρέτησαν την διοργάνωση και ο αγώνας με την Γαλλία (23/6), έχει ενδιαφέρον μόνο για τους «πετεινούς» που σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζουν την πρόκριση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 June 2006 - 6:30:18 UTC