Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φορολογικές ελαφρύνσεις το 2007
  • [02] Στην Κομοτηνή η Αλέκα Παπαρήγα

  • [01] Φορολογικές ελαφρύνσεις το 2007

    Τη νέα φορολογική κλίμακα. που θα ισχύει από 1.1.2007 προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης,εκτιμώντας ότι με τις διαρρυθμίσεις που επέρχονται τα μεσαία εισοδήματα θα ελαφρυνθούν περίπου κατά 6%.

    Ακόμη προαναγγέλλει μια πιό άνετη εισοδηματική πολιτική για το επόμενο έτος ,τονίζοντας οτι οι αυξήσεις που θα δοθούν στους δημίους υπαλλήλους και συνταξιούχους θα είναι σαφώς υψηλότερες από φέτος, που ανήλθαν σε 3% για τους μισθωτούς και 4% για τους συνταξιούχους.

    Είναι πολύ πιθανό,παρότι ο κ.Αλογοσκούφης αποφεύγει να εμπλακεί σε πολιτικές προβλέψεις, ότι οι αυξήσεις μπορεί να είναι 4% και 5% για μισθωτούς και συνταξιούχους αντίστοιχα και να υπαγορεύονται από υπολογισμούς ότι το 2007 θα είναι έτος εκλογών.

    Οι υπολογισμοί αυτοί-που γίνονται και εν οψεο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του Οκτωβρίου- φαίνεται να ωθούν την κυβέρνηση να μεταφέρει τη μεγαλύτερη μερίδα των κοινωτικών πκονδυλίων στην περιφέρεια, μέσω του Δ'ΚΠΣ.

    Η κατανομή αυτή δεν έχει γίνει ακόμη,επισημαίνει ο κ.Αλογοσκούφης,διότι απαιτεί διαβουλεύσεις με τους άλλους υπουργούς και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.Δεν αποκλείει όμως να κατευθυνθεί στην ελληνική επαρχία το 70% των 20,1 δισ ευρώ του Δ'ΚΠΣ, έναντι 30% στην Αττική.

    Αν οι εισηγήσεις του κ.Αλογοσκούφη επικυρωθούν, τότε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής θα ανακοινώδει το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη έργα υποδομής και προγράμματα για την Περιφέρεια ύψους περίπου 15 δισ.ευρώ.

    Ο κ.Αλογοσκούφης,τέλος απαντά στις επικρίσεις που δέχεται-ακόμη και από συναδέλφους του-ότι η υλοποίηση των κυβερνητικών έργων προσκρούει στο ότι ο ίδιος κλείνει τη στρόφιγγα.

    Οι μεταρρυθμίσεις,λέει,είναι λιγότερο θέμα χρημάτων και περισσότερο θέμα πολιτικής βούλησης και αποτελεσματικότητας. Και για το καυτό θέμα της Παιδείας υποστηρίζει ότι το πρόβλημα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που δεν αφορούν στις περισσότερες των περιπτώσεων τη χρηματοδότηση.

    [02] Στην Κομοτηνή η Αλέκα Παπαρήγα

    Την Κομοτηνή επισκέπτεται από το πρωί, η η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Κατά όλων των διακρίσεων και υπέρ της ισότιμης μεταχείρισης των Ελλήνων πολιτών, τάχθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθές το μεσημέρι στην Ξάνθη.

    Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα τόσο η μουσουλμανική μειονότητα όσο και κάθε μειονότητα "αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικοταξικής διάρθρωσης της κοινωνίας" και πρόσθεσε: "Για μας είναι εργάτες, υπάλληλοι αγρότες. Η πάλη για τη βελτίωση της θέσης τους είναι αναπόσπαστα δεμένη με το αγροτικό θέμα, το εργατικό πρόβλημα, την πάλη κατά του ιμπεριαλισμού και κάθε άλλης μορφής διάκριση. Χρειάζεται ενεργητική πολιτική γιατί είναι ταξικά τα προβλήματα και όχι θρησκευτικά".

    Η γραμματέας του ΚΚΕ, αναφερόμενη στις τελευταίες κινητοποιήσεις για την παιδεία, υπογράμμισε ότι στη χώρα μας "είναι μύθος η δημόσια παιδεία" και τάχθηκε υπέρ της "λαϊκής δωρεάν παιδείας". Εξέφρασε δε τη διαφωνία της σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κυρίως όσον αφορά την υγεία και την παιδεία, καθώς, όπως τόνισε, αυτή η σύμπραξη εξυπηρετεί μόνο τους επιχειρηματίες.

    Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στον Α' και Β' βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να απαξιώσουν και να αποδυναμώσουν εκλογικά τα δυο μεγάλα κόμματα, τα οποία, όπως είπε, είναι ίδια και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα καινούργιο ή διαφορετικό. "Στηρίζοντας τους υποψήφιους του ΚΚΕ", είπε η κ. Παπαρήγα, "οι πολίτες στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας στα δυο μεγάλα κόμματα".

    Νωρίς το πρωί, η κ. Παπαρήγα συνοδευόμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ στη Ξάνθη Γιώργο Κολλάφο, τον υποψήφιο νομάρχη Δημήτρη Φωτιάδη και τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε αρχικά τη ΣΕΚΑΠ και στη συνέχεια το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Το απόγευμα, η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε το ορεινό χωριό του Κενταύρου, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής, ενώ το βράδυ, μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 June 2006 - 8:30:18 UTC