Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Ντ.Μπακογιάννη στη Μόσχα

  • [01] Επαφές Ντ.Μπακογιάννη στη Μόσχα

    Η Τουρκία πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και εκπληρώσει όλα τα κριτήρια ένταξης, γιατί η προσέγγιση Τουρκίας και ΕΕ είναι ένας από τους τρόπους επίτευξης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

    Αυτό δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στη σημερινή "Ισβέστια" και πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση τι προτείνει για τη λύση του Κυπριακού:

    "Πρέπει να ληφθεί υπόψη η εργασία που έχει γίνει από τον ΟΗΕ και επίσης η θέση της ίδιας της Κύπρου με την ιδιότητα του κράτους-μέλους της ΕΕ. Από το αποτέλεσμα πρέπει να βγουν κερδισμένοι τόσο οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού, όσο και ολόκληρη η περιοχή συνολικά. Σχετικά με αυτό εκτιμούμε πάρα πολύ τη θέση της Ρωσίας στο Κυπριακό".

    Η κ. Μπακογιάννη, που επισκέπτεται τη ρωσική πρωτεύουσα, συναντήθηκε σήμερα με το γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ΄Ιγκορ Ιβανόφ και τον πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο, ενώ μιλώντας (στην προαναφερθείσα συνέντευξη) για τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Ρωσία είναι στρατηγικοί εταίροι, έχουν όμοιες απόψεις για την πλειοψηφία των παγκόσμιων προβλημάτων, έχουν επιτύχει πολύ καλά αποτελέσματα στις οικονομικές σχέσεις αν και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα. Η υπουργός Εξωτερικών εκδήλωσε την επιθυμία της να δει περισσότερους τουρίστες από τη Ρωσία στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα κάνει τα πάντα για να αποδείξει πόσο πολύτιμες είναι γι' αυτήν οι σχέσεις με τη Ρωσία.

    Μιλώντας, μετά τη συνάντηση με τον πατριάρχη Αλέξιο, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είχε μια εξαιρετική συνάντηση και ότι είναι χαρά και τιμή για την ίδια να βρίσκεται στο Πατριαρχείο και να συναντά τον πατριάρχη, ενώ υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς της Ορθοδοξίας, την ενότητά της και την πολύ σημαντική και αυξανόμενη παρουσία της παγκοσμίως.

    Από την πλευρά του ο πατριάρχης Αλέξιος υπογράμμισε τις στενές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις επιθέσεις κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου τόνισε ότι το πατριαρχείο Μόσχας ποτέ δεν μένει αδιάφορο σε τέτοιες επιθέσεις, πάντα ανταποκρίνεται και στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη, εκφράζοντας την αντίθεσή του στις ακραίες αυτές ενέργειες.

    Η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

    Χθες, στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης για τα ναρκωτικά στη Μόσχα, η κ. Ντ.Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό της Α.Γκιούλ και τον Αμερικανό υφυπουργό Ν.Μπέρνς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 June 2006 - 14:30:12 UTC