Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλογοσκούφης:Από 1η Ιανουαρίου 2007 θα φανούν τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής εξυγίανσης
  • [02] Παυλόπουλος:Στην Περιφέρεια το 80% του 4ου ΚΠΣ
  • [03] Εκδήλωση στο Γράμμο για τα 60χρονα του ΔΣΕ

  • [01] Αλογοσκούφης:Από 1η Ιανουαρίου 2007 θα φανούν τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής εξυγίανσης

    Από την 1η Ιανουαρίου 2007 θα φανούν στους πολίτες τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής εξυγίανσης μέσω των φορολογικών ελαφρύνσεων με μισθωτούς και συνταξιούχους, τη γενναία αύξηση στις συντάξεις του ΟΓΑ και το ΕΚΑΣ αλλά και τη χορήγηση μεγαλύτερων αυξήσεων στους δημόσιους υπαλλήλους.

    Ο υπουργός Οικονομίας κ.Γιώργος Αλογοσκούφης με συνέντευξή του στoν " Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", περιγράφει στην οικονομική πολιτική της νέας χρονιάς τονίζοντας ότι η κατάσταση θα είναι πιο άνετη για όλους, με έμφαση σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

    Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν νωρίτερα οι εθνικές εκλογές, ενώ χαρακτήρισε "ήπια μεταρρύθμιση" τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία. Για τις προσλήψεις στην Υγεία, ο κ.Αλογοσκούφης σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ με βάση κονδύλια που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

    Αναφερόμενος στην πώληση της Εμπορικής, σημείωσε ότι η απόφαση θαληφθεί με βάση την αξία των προσφορών σε ρευστό, ενώ έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στη διοίκηση της Εθνικής για την εξαγορά της τουρκικής Finansbank.

    Απαντώντας στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για αφελληνισμό των επιχειρήσεων επισήμανε ότι θα πρέπει να επιμείνουμε στην προσέλκυση επενδύσεων και την εξωστρέφεια της εθνικης μας οικονομίας, χωρίς διακρίσεις που συντηρούν τη λογική της "μικρής Ελλάδας".

    [02] Παυλόπουλος:Στην Περιφέρεια το 80% του 4ου ΚΠΣ

    Την απόφαση της κυβέρνησης να κατευθυνθεί στην Περιφέρεια των 80% των πόρων του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, με στόχο να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης, επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στην απορροφητικότητα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε ότι βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, καθώς ο γενικός γραμματέας κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος το παρέλαβε με ποσοστό απορροφητικότητας 14% και σήμερα άγγιξε του 43%. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Θησέας», σε διάστημα πέντε ετών, διατίθενται στους ΟΤΑ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κονδύλια ύψους 214 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τον προϋπολογισμό του 2006 θα ενισχυθούν με 23 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που στο παρελθόν οι καθαροί πόροι προς την κατεύθυνση αυτή, δεν υπερέβαιναν τα 6,5 εκ. ευρώ.

    Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά και στους παλιννοστούντες ομογενείς, τονίζοντας ότι τα θέματά τους εξετάζονται κατά προτεραιότητα και σημείωσε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της επιδότησης του ενοικίου που έληγε στις 30 Ιουνίου, ενώ μέχρι το τέλος του 2006 είναι εξασφαλισμένη η μείωση κατά 50% των εισφορών στο ΙΚΑ για τους παλιννοστούντες που ανεγείρουν πρώτη κατοικία και έχουν προσωπική προσφορά εργασίας.

    Προηγουμένως ο κ. Παυλόπουλος παρευρέθηκε στην Ημερίδα Διαβούλευσης με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ενόψει του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ενώ αργότερα εγκαινίασε το Περιφερειακό Ινστιτούτο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή.

    Η διαβούλευση ήταν ανοιχτή σε όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (δηλαδή σε Συλλόγους, Σωματεία, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες, κ.ά.) που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του έργου με τίτλο «Μελέτη διερεύνησης των δυνατοτήτων συμμετοχής των ΜΚΟ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σε ευρωπαϊκά προγράμματα - Η προοπτική στο Δβ ΚΠΣ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

    Παράλληλα, δόθηκε βήμα στους εκπροσώπους των ΜΚΟ προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις τους, τόσο για την ευρύτερη συνεργασία τους με την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και για το ρόλο που θεωρούν ότι μπορούν να διαδραματίσουν ενόψει της 4ης Προγραμματικής Περιόδου, 2007 -2013.

    Στο χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

    «Οι ΜΚΟ αποτελούν για μας σύμμαχο διακυβέρνησης, αρωγό στην προσπάθεια κατάκτησης των εθνικών και κοινωνικών στόχων. Το αποδείξαμε, κάνοντας πράξη, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τότε υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Καραμανλή, τον πρώτο κρατικό Οργανισμό Εθελοντισμού με την επωνυμία «Έργο Πολιτών» (ν. 3390/2005). Το αποδεικνύουμε και σήμερα εγκαινιάζοντας τη συμμαχία μας με τις ΜΚΟ για την προώθηση του κοινού στόχου της περιφερειακής ανάπτυξης, με γνώμονα, πάντοτε, την ουσιαστική ωφέλεια του πολίτη σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς του».

    Στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών εγκαινίασε το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΠΙΝΕΠ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή, που είναι συνολικά το ενδέκατο από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού το 1992.

    Όπως τονίσθηκε σύντομα θα εγκαινιαστεί και το ΠΙΝΕΠ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, με στόχο, σε όλη την ελληνική περιφέρεια να υπάρχουν Ινστιτούτα Επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων, παρέχοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να επιμορφωθούν στον τόπο εργασίας και διαμονής τους.

    «Το ΠΙΝΕΠ που εγκαινιάζουμε - είπε ο κ. Παυλόπουλος - αποτελεί μία πρότυπη μορφή συνεργασίας της Δημόσιας Διοίκησης και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αλλά και επωφελούς για τον πολίτη αξιοποίησης κοινοτικών πόρων, στο μέτρο που αφενός στεγάζεται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και, αφετέρου, διασφαλίζει τη λειτουργία του χάρη στους πόρους και την υποδομή που παρέχονται από το Πρόγραμμα "Θησέας" και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Η επιμόρφωση των δημόσιων υπαλλήλων αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στον πολίτη. Η αποκέντρωση της γνώσης μέσω των παραπάνω επιμορφωτικών δράσεων εντάσσεται στον βασικό άξονα της πολιτικής μας για επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να εξελίσσεται και νβ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, πάντοτε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Η πολιτική αυτή στηρίζεται στην καθιέρωση διαδικασιών ανίχνευσης των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ταυτόχρονη αναβάθμιση και ενεργοποίηση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης υπουργείων και οργανισμών του Δημοσίου. Με τη νέα αντίληψη η εκπαιδευτική πολιτική κάθε υπηρεσίας ή φορέα χαράσσεται στη βάση συγκεκριμένων στόχων, οι οποίοι προσδιορίζουν επακριβώς ποιοι και πόσοι χρειάζονται εκπαίδευση, για ποιο λόγο και με ποιο περιεχόμενο».

    Το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης στεγάζεται στην Κομοτηνή, σε ισόγειο χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται, οι μηχανικοί του προγράμματος "Θησέας" και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

    [03] Εκδήλωση στο Γράμμο για τα 60χρονα του ΔΣΕ

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τιμώντας την τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή του, οργανώνει συγκέντρωση στην περιοχή του Γράμμου.

    Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουλίου και ώρα 2μ.μ. στο χωριό Κεφαλοχώρι, στην επαρχία Κόνιτσας του Νομού Ιωαννίνων.

    Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα αποκαλυφθεί συμβολικό μνημείο προς τιμήν των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 July 2006 - 6:30:18 UTC