Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κατάσταση της οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά
  • [02] Κλιμακώνεται η βία στη Μ.Ανατολή

  • [01] Η κατάσταση της οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η κατάσταση της οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά, όπως φαίνεται και από τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και από τη μείωση της ανεργίας, δήλωσε ο κ.Αλογοσκούφης.

    Πρόσθεσε ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού κινείται εντός των προβλέψεων για το πρώτο εξάμηνο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πάει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια.

    Σημείωσε ότι υπάρχει βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες που θα φανεί και στις δυνατότητες ικανοποίησης κοινωνικών αιτημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝΔ.

    Διευκρίνισε πάντως ότι η λογική των παροχών και της παροχολογίας είναι έξω από την λογική της παρούσας κυβέρνησης.

    Συνάντηση Καραμανλή-Κακλαμάνη

    Θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του Δήμου Αθηναίων συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης με τον πρωθυπουργό σε συνάντηση που είχε μαζί του, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη συνάντηση, που έγινε με αίτημα του κ. Κακλαμάνη και διήρκεσε μια ώρα ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τι περιμένει ο ίδιος, αλλά και γενικότερα ο δήμος, από την κυβέρνηση ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι νικητής της αναμέτρησης.

    Στη συνάντηση, που έγινε με αίτημα του κ. Κακλαμάνη και διήρκεσε μια ώρα ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τι περιμένει ο ίδιος, αλλά και γενικότερα ο δήμος, από την κυβέρνηση ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι νικητής της αναμέτρησης.

    Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι συζητήθηκαν οι θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, με κυρίαρχη τη μητροπολιτική δομή του δήμου.

    Πρόσθεσε, ότι συζητήθηκαν και τα οικονομικά και κυρίως τι θα μπορέσει να διεκδικήσει και να πάρει ο δήμος από το Δ'ΚΠΣ, θέμα το οποίο ο κ. Κακλαμάνης θα συζητήσει με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Σημείωσε, ότι όπως έχει δεσμευτεί και η προηγούμενη δημοτική αρχή θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου.

    Ο κ. Κακλαμάνης ευχαρίστησε τον κ. Αλογοσκούφη και τον κ. Σουφλιά για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του Βοτανικού που συμπεριλαμβάνει και τη δημιουργία γηπέδου για την ομάδα της πόλης.

    Είπε ακόμη, ότι θα συζητήσει με τον κ. Γ. Σουφλιά το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της πόλης, την περιβαλλοντική στρατηγική που αφορά όχι μόνο την καθαριότητα αλλά και το συγκοινωνιακό και το πράσινο γενικότερα στην Αθήνα και στην Αττική.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Κακλαμάνης εκτίμησε ότι με το νέο εκλογικό νόμο και το 42% δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος στην αναμέτρηση. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο ίδιος θα κερδίσει τη μάχη της Αθήνας και προέβλεψε ακόμη ότι στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και στον Πειραιά ο κ. Χρήστος Αγραπίδης.

  • ** Αυτή την ώρα, ο κ.Καραμανλής έχει συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

  • ** Αύριο, θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή.

  • ** Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Αθηναίων Κώστα Σκανδαλίδη.

    [02] Κλιμακώνεται η βία στη Μ.Ανατολή

    Ισραηλινά τανκς, εκσκαφείς και ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αλλά αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση δεν σηματοδοτεί την έναρξη της επαπειλούμενης μεγάλης κλίμακας εισβολής με στόχο τις ακραίες παλαιστινιακές οργανώσεις, αλλά πρόκειται για μια επιχείρηση για τον εντοπισμό σηράγγων και εκρηκτικών κοντά στο μεθοριακό φράχτη.

    Η ανάπτυξη των ισραηλινών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Γάζας έγινε μετά από εντολή του πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ, ο οποίος ζήτησε από τον στρατό να εντείνει τις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση του απαχθέντος στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

    Μόλις ξημέρωσε μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης, θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και εκσκαφείς πέρασαν τη μεθοριακή γραμμή και κινήθηκαν από το Νιζμίτ Χιλ προς την παλαιστινιακή κωμόπολη Μπέιτ Χανούν.

    Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στη Μπέιτ Χανούν ισραηλινοί κομάντος εισέβαλαν σε δύο ή τρια σπίτια και έγινε ανταλλαγή πυρών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    Στο μεταξύ, οι τρεις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι κρατούν όμηρο τον ισραηλινό στρατιώτη έδωσαν προθεσμία στο Ισραήλ μέχρι τις 03.00 (ώρα Γκρίνουιτς) της Τρίτης, για να ανταποκριθούν στα αιτήματά τους για απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων, προειδοποιώντας ότι εάν το Ισραήλ δεν ανταποκριθεί θα υποστεί τις συνέπειες. Οι παλαιστινιακές οργανώσεις, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν στη Γάζα, δεν διευκρινίζουν ποιές θα είναι οι συνέπειες αυτές.

    Ισραηλινός αξιωματούχος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως εξετάζεται η ανακοίνωση των παλαιστινιακών οργανώσεων, προσθέτοντας ωστόσο ότι "προς το παρόν εμμένουμε στην επίσημη θέση που εκφράσθηκε από τον πρωθυπουργό Εχούντ Ολμερτ, που συνίσταται στο ότι απορρίπτουμε κάθε διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς και δεν υποχωρούμε σε οποιονδήποτε εκβιασμό".

    Χθες, οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν πύραυλο εναντίον του γραφείου του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Ισμαΐλ Χανίγια, κλιμακώνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, ενώ αργά χθες βράδυ, σε συγκρούσεις στο πρωην διεθνές αεροδρόμιο της Γάζας, έχασαν τη ζωή τους δύο Παλαιστίνιοι μαχητές.

    Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απείλησε να επιτεθεί σε ισραηλινά σχολεία, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες εγκαταστάσεις εάν το Ισραήλ συνεχίσει τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον υποδομών στη Γάζα.

    Λίγο αργότερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ διέταξε τον στρατό να εντείνει τις επιχειρήσεις του και να δράσει «με όλη του τη δύναμη» για να βρει τον δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, που έχει απαχθεί εδώ και μία εβδομάδα από Παλαιστινίους ενόπλους στη Γάζα.

    «Θα κάνουμε τα πάντα, τονίζω τα πάντα, για να απελευθερώσουμε τον στρατιώτη [...] Επαναλαμβάνω: ουδείς θα ξεφύγει» προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

    «Αυτές είναι δύσκολες ημέρες για το Ισραήλ, αλλά δεν σκοπεύουμε να υποκύψουμε στον εκβιασμό. Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αν υποκύψουμε σήμερα στην τρομοκρατία, σημαίνει ότι ενθαρρύνουμε τις μελλοντικές ενέργειες των τρομοκρατών» κατέληξε.

    Σε συνομιλία του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Ολμέρτ φέρεται πάντως να δήλωσε ότι δεν υφίσταται ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.Τα νοσοκομεία στη Γάζα ηλεκτροδοτούνται από γεννήτριες, είπε.Επίσης, το Ισραήλ άνοιξε χθες τους αγωγούς καυσίμων που παρέχουν βενζίνη την οποία οι κάτοικοι της Γάζας χρησιμοποιούν για να τροφοδοτήσουν τις οικιακές γεννήτριές τους. Ξανάνοιξε επίσης την κύρια εμπορική δίοδο προς τη Γάζα.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Άναν χαρακτήρισε την πυραυλική επίθεση του Ισραήλ εναντίον του γραφείου του παλαιστίνιου πρωθυπουργού "μη συνετή ενέργεια", λέγοντας ότι οι παλαιστινιακοί θεσμοί θα πρέπει να διατηρηθούν ως βάση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    Στο μεταξύ, όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο επκεφαλής των υπηρεσιών Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ δήλωσε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες προκειμένου να επιλυθεί η κρίση με την απαγωγή του δεκανέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 July 2006 - 10:30:18 UTC