Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση πρωθυπουργού με το Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ν.Σαρκοζί

  • [01] Συνάντηση πρωθυπουργού με το Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ν.Σαρκοζί

    Με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας και Πρόεδρο του UMP κ. N. Σαρκοζί συναντήθηκε στις 10.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός.

    Στη συνέχεια ο κ.Κ.Καραμανλής είχε συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ, ενω στις 12μμ θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Ωνάση.

    Συνάντηση Παυλόπουλου-Σαρκοζί

    Θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής προστασίας τέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος με το Γάλλο υπουργό Εσωτερικών και Χωροταξίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για επίσημη επίσκεψη.

    Ο Γάλλος υπουργός , τις επόμενες ώρες θα έχει συνάντηση τόσο με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Βύρωνα Πολύδωρα όσο και με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα του παραθέσει γεύμα σε εστιατόριο κάτω από την Ακρόπολη. Ο κ. Σαρκοζί αναμένεται να εξετάσει μαζί τους θέματα αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

    Ο κ. Σαρκοζί αμέσως μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών εξέφρασε τη χαρά του για τη συζήτηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό για θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ενώ πρόσθεσε ότι θα στείλει επιστολή την επόμενη εβδομάδα στον κ. Παυλόπουλο για το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής.

    Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας και τη χρησιμοποίηση κοινών από αέρος μέσων για την κατάσβεση πυρκαγιών. Τόνισε δε ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της πρωτοβουλίας, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι χώρες της Μεσογείου, καθώς οι κίνδυνοι είναι κοινοί και το μέλλον όπως αναμένεται θα είναι δύσκολο, πάνω σε αυτό το θέμα.

    Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας για τη συνεργασία στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, είπε ότι ήδη αρχίζουν να διαμορφώνονται οι κοινοί κανόνες στο πλαίσιο της ΕΕ, η πρωτοβουλία πρέπει να προχωρήσει όμως πιο γρήγορα και αυτό εξαρτάται από τα κράτη-μέλη, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι το φαινόμενο της μετανάστευσης θα αντιμετωπιστεί με όλους τους όρους που ταιριάζουν στον πολιτισμό της Ευρώπης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 July 2006 - 10:30:16 UTC