Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στη Λάρκο
  • [02] Συνεργασία Αλαβάνου με Συνήγορο του Πολίτη

  • [01] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στη Λάρκο

    Κλιμάκιο του Τομέα Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ, με τους Χρήστο Πρωτόπαπα, συντονιστή του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο., Δημήτρη Πιπεργιά, εισηγητή του ΚΤΕ Ανάπτυξης της Κ.Ο. και την Τόνια Αντωνίου, Γραμματέα του Τομέα Καταναλωτών, θα επισκεφτεί σήμερα, την Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στα γραφεία της (Λεωφόρος Κηφισίας 81 - 83, Μαρούσι), στις 11:00, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

    Το ΠΑΣΟΚ, μετά την Διοίκηση της Εταιρίας, θα συναντηθεί και με το σωματείο των εργαζομένων και με άλλους φορείς, προκειμένου να διερευνηθεί απόλυτα αυτή η υπόθεση.

    Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ - προφανώς και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση - προχωρεί σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με ταυτόχρονη πώληση των δικαιωμάτων των ως τώρα μετόχων (Κράτος, ΔΕΗ, ΕΘΝΙΚΗ) και άρα μεταβίβαση του ελέγχου της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρίας με ιδιαίτερα ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

    Αυτές οι κινήσεις, τονίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν εξυπηρετούν την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ, μιας εταιρίας που καταγράφει κέρδη 40 εκ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2006, αλλά τις γνωστές κυβερνητικές σκοπιμότητες της άρον - άρον εκποίησης επιχειρήσεων για ταμειακούς λόγους.

    [02] Συνεργασία Αλαβάνου με Συνήγορο του Πολίτη

    Με τον Συνήγορο του Πολίτη Γ. Καμίνη, συναντάται ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος . Η συνάντηση γίνεται με αφορμή την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, την οποία και θα επιδώσει ο κ. Καμίνης στον Πρόεδρο του ΣΥΝ.

    Με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού, η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα το Λίβανο συναντήθηκε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που διαπίστωσαν αλλά και για τις θέσεις τους σχετικά με την κρίση.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής του ΣΥΝ Θανάσης Λεβέντης εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προς το λαό του Λιβάνου "για την άδικη επίθεση που δέχεται από το Ισραήλ" και τόνισε ότι στόχος της κίνησής της είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης.

    Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να λάβει θέση, ανεξάρτητα από αυτή των ΗΠΑ και δήλωσε ότι η στρατιωτική βία δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής.

    Τάχθηκε υπέρ της άμεσης έναρξης διαλόγου και πρόσθεσε ότι η παρουσία διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή θα είναι δικαιολογημένη μόνο στο πλαίσιο πολιτικής λύσης αποδεκτής από όλες τις πλευρές, ενώ διατύπωσε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια αφοπλισμού της Χεζμπολάχ με τη χρήση εξωτερικής στρατιωτικής βίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 August 2006 - 6:30:18 UTC