Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία Γ.Αλογοσκούφη και Σ.Τσιτουρίδη για το ασφαλιστικό
  • [02] Σφοδρές μάχες στο νότιο Λίβανο
  • [03] Στην Αλβανία ο Δημήτρης Σιούφας
  • [04] Ανεβαίνει ο υδράργυρος

  • [01] Συνεργασία Γ.Αλογοσκούφη και Σ.Τσιτουρίδη για το ασφαλιστικό

    Συνεργασία με τον υπουργό Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδη έχει ο κ.Γ.Αλογοσκούφης, στις 11.30 το πρωί.

    Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου για την πορεία του διαλόγου για το Ασφαλιστικό και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

    Συνάντηση με τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης παρουσία του αρμόδιου υπουργού Αναστάση Παπαληγούρα είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ.Παπαληγούρας υπογράμμισε ότι η εξυγίανση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της δικαιοσύνης αποτελούν βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και αυτή την πολιτική ακολουθεί η διακυβέρνηση της ΝΔ περισσότερα από δύο χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ.Παπαληγούρας συναντήθηκε με τη νέα δικαστική ηγεσία για να τη συγχαρεί και να της ευχηθεί κάθε επιτυχία στο έργο της και σημείωσε πως η πολιτική και η δικαστική εξουσία έχουν ως κοινό στόχο την αναβάθμιση της δικαιοσύνης ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και στις απαιτήσεις των πολιτών.

    Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιώργος Κούρτης, ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιώργος Σχινιωτάκης, και ο γενικός επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

    [02] Σφοδρές μάχες στο νότιο Λίβανο

    Η ισραηλινή αεροπορία επανέλαβε νωρίς σήμερα τις επιδρομές της στα νότια της Βηρυτού, περιοχή που θεωρείται το βασικό ορμητήριο της Χεζμπολάχ.

    Οι ήχοι ισχυρών εκρήξεων ακούγονται σ' ολόκληρη τη Βηρυτό ενώ τα αεροσκάφη χτυπούν τις συνοικίες Μπέιρ αλ Αμπεντ και Χαρέτ Χριέκ.

    Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική επιδρομή που σημειώνεται στα νότια προάστια της Βηρυτού μετά τη 48ωρη διακοπή που είχε τηρήσει το Ισραήλ.

    Σύμφωνα με την αστυνομία του Λιβάνου τα αεροσκάφη έπληξαν μια περιοχή που αποκαλείται " η πλατεία ασφαλείας της Χεζμπολάχ".

    Οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει την περιοχή από τις 12 Ιουλίου που άρχισε το Ισραήλ τις επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου.

    Το αμερικανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN σε απ' ευθείας σύνδεση από τη Βηρυτό μετέδωσε ότι τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν στα νότια της Βηρυτού μέσα σε 30 λεπτά.

    Επτά πολίτες σκοτώθηκαν χθες το απόγευμα από νέα ισραηλινή επίθεση από αέρος, θαλάσσης και ξηράς κατά της περιοχής της Τύρου, στο Λίβανο, επίθεση που διήρκεσε πάνω από μια ώρα, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας.

    Ενας υπέργηρο ζευγάρι σκοτώθηκε αφού το σπίτι τους έγινε στόχος των ισραηλινών πυρών καθώς και μια πενταμελής οικογένεια προσφύγων, που είχε καταφύγει στο ισόγειο μιας τριόροφης κατοικίας που κατέρρευσε από τον βομβαρδισμό.

    Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έκανε 27 επιδρομές κατά χωριών που βρίσκονται στα πέριξ της Τύρου ενώ ρίχτηκαν πάνω από 150 οβίδες από το πεζικό και το ναυτικό του Ισραήλ, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

    "Η ευρύτερη περιοχή της Τύρου φλέγεται" κατάγγειλε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

    Με την εκτόξευση 190 πυραύλων Κατιούσα σε πόλεις και κωμοπόλεις του Βόρειου Ισραήλ, απάντησε χθες η Χεζμπολάχ στις ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, αλλά και στη επιδρομή ειδικών δυνάμεων σε νοσοκομείο της στην πόλη Μπάαλμπεκ.

    Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι κατά την επιχείρηση συνέλαβε πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ, μεταξύ των οποίων και ένα ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης, καθώς και ότι έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών της.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας τάχθηκαν χθες από τη Βηρυτό υπέρ μιας άμεσης διακοπής των εχθροπραξιών, που θα ακολουθηθεί από την ανάπτυξη μιας μεσολαβητικής δύναμης του ΟΗΕ και του λιβανικού στρατού μέχρι τα σύνορα με το Ισραήλ.

    Το Ισραήλ θα συνεχίσει να μάχεται εναντίον των ανταρτών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο μέχρις ότου αναπτυχθεί εκεί μια ισχυρή διεθνής δύναμη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ.

    Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Συρίας Μοχάμαντ Νάτζι Οτρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Λιβανέζο ομόλογό του Φουάντ Σινιόρα, δήλωσε ότι η χώρα του θέτει όλες τις δυνάμεις της στη διάθεση του Λιβάνου. Για καταστροφικό πλήγμα στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ από τους μουσουλμάνους έκανε λόγο ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

    [03] Στην Αλβανία ο Δημήτρης Σιούφας

    Την Αλβανία επισκέπτεται σήμερα ο κ. Δημήτρης Σιούφας ύστερα από πρόσκληση του Αλβανού υπουργού Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας Γκεντς Ρούλι.

    Αντικείμενο των επαφών του υπουργού Ανάπτυξης στην αλβανική πρωτεύουσα είναι η διεύρυνση της συνεργασίας σε αναπτυξιακά και ενεργειακά θέματα μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας και θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της Ενεργειακής Κοινότητας ΝΑ Ευρώπης, η συνθήκη της οποίας υπογράφηκε στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο.

    Κατά την επίσκεψή του ο υπουργός Ανάπτυξης θα συναντηθεί επίσης με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Σαλί Μπερίσα και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.

    Τον κ.Σιούφα συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Νίκος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Καθηγητής Μιχάλης Καραμανής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Δημήτρης Μανιατάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    [04] Ανεβαίνει ο υδράργυρος

    Ανεβαίνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, καθώς εξασθενούν οι βόρειοι άνεμοι και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δε αποκλείεται το ενδεχόμενο το θερμόμετρο να δείξει ώς και τους 40 βαθμούς.Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή.

    Τις ημέρες του καύσωνα, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουμε όλο μας, αλλά, κυρίως, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά.

    Καλό είναι να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, να φροντίζουμε να παραμένουμε σε χώρους, που κλιματίζονται, και να καταναλώνουμε πολλά υγρά, όχι, όμως, αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά.

    Εάν πρέπει να βγούμε έξω, θα πρέπει να φοράμε καπέλο, ανοιχτόχρωμα και ελαφριά ρούχα και να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 August 2006 - 4:30:22 UTC