Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες αλλά και οι βομβαρδισμοί
  • [02] Ανθρωπιστική βοήθεια στο Λίβανο

  • [01] Συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες αλλά και οι βομβαρδισμοί

    Συνέρχονται εκτάκτως σήμερα στη Βηρυτό οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου προκειμένου να συζητήσουν για την κρίση στο Λίβανο.

    Παράλληλα, συνεδριάζει εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να εξετάσει το γαλλοαμερικανικό σχέδιο απόφασης για την κατάπαυση των εχθροπραξιών στο Λίβανο.

    Η υπΕξ των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις τόνισε σήμερα ότι είναι σημαντικό να ψηφιστεί απόφαση εντός μιας ή δύο ημερών.Προειδοποίησε, όμως, ότι μια απόφαση του ΟΗΕ δε θα σταματήσει όλες τις συγκρούσεις στο νότιο Λίβανο, αλλά υπογράμμισε ότι θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για μια διαρκή κατάπαυση των εχθροπραξιών.

    Η κυβέρνηση του Λιβάνου είναι αντίθετη με το σχέδιο, καθώς όπως τονίζει, επιτρέπει την παραμονή των ισραηλινών δυνάμεων στο λιβανικό έδαφος. Επίσης, η Χεζμπολάχ αρνείται να τηρήσει την εκεχειρία αν δεν αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις.

    Από την πλευρά του το Ισραήλ επισημαίνει ότι η παρουσία του στρατού θα συνεχιστεί σε μια ζώνη στην περιοχή, μέχρι να αναπτυχθεί εκεί μία διεθνής δύναμη.

    Χθες το βράδυ, ο Σύρος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του και, όπως ανακοινώθηκε, συζήτησαν τρόπους στήριξης του Λιβάνου. Επίσης, η Συρία δηλώνει έτοιμη για έναν περιφερειακό πόλεμο και κατέστησε σαφές ότι θα απαντήσει αμέσως σε κάθε επίθεση η οποία θα προέρχεται από το Ισραήλ.

    Την ίδια στιγμή, οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού. Τα ξημερώματα η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε νέα επίθεση στα νότια του Λιβάνου, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άμαχοι και πέντε τραυματίστηκαν. Επίσης, βομβαρδίστηκαν δρόμοι που ένωναν την ανατολική κοιλάδα Μπεκάα με τη Συρία, αρκετές γέφυρες στο βορρά.

    Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες εναντίον χωριού στο βόρειο Ισραήλ, όπου σκοτώθηκαν δέκα έφεδροι στρατιώτες.

    Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήταν απούσα από την κρίση στη Μέση Ανατολή, αλλά έκανε και ουσιαστική παρέμβαση, τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

    [02] Ανθρωπιστική βοήθεια στο Λίβανο

    Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει από τη Λάρνακα, με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού, το αρματαγωγό «Χίος» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέροντας ελληνική και διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, με το συντονισμό της Hellenic AID (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) του υπουργείου Εξωτερικών.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα μεταφερθούν στο Λίβανο δύο τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης», καθώς και 30 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας προσφορά των Γιατρών του Κόσμου Κύπρου.

    Το τμήμα αυτό ανθρωπιστικής βοήθειας περιέχει φάρμακα, τρόφιμα, κουβέρτες και είδη υγιεινής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 August 2006 - 16:30:17 UTC