Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος

  • [01] Ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος

    Νέο ρεκόρ όλων των εποχών στην κατανάλωση ρεύματος σημειώθηκε το μεσημέρι καθώς η ζήτηση ενέργειας έφθασε στα 9961 μεγαβάτ (από 9665 που ήταν το ρεκόρ του περυσινού Αυγούστου).

    Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Δ.Σιούφας επανέλαβε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για ασφαλή και επαρκή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ.Ν.Στεφάνου τόνισε ότι το σύστημα αντέχει υψηλότερα φορτία, μέχρι 10.700 μεγαβάτ.

    Ο κ.Σιούφας άσκησε κριτική σε όσους επιχειρούν, όπως είπε, να δημιουργήσουν κλίμα ανησυχίας για το ενδεχόμενο μπλακ - άουτ οι οποίοι «κάνουν κακό στον τόπο, την οικονομία και τους πολίτες», ενώ εξήρε τη στάση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ κ.Ν.Πιλαλίδη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Δ.Πιπεργιά ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι το σύστημα δεν αντιμετωπίζει εφέτος πρόβλημα.

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι τους τελευταίους μήνες τέθηκαν σε λειτουργία δύο νέες μεγάλες μονάδες παραγωγής ρεύματος, των Ελληνικών Πετρελαίων στη Θεσσαλονίκη και της ΔΕΗ στο Λαύριο ενώ σημαντική συμβολή στη θωράκιση του συστήματος είχαν οι παρεμβάσεις που έγιναν πέρυσι για τον περιορισμό της αέργου ισχύος.

    Ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος σημειώθηκε σήμερα και τοπικά, στην Αττική και την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ και του Διαχειριστή του Συστήματος, η ζήτηση καλύπτεται χωρίς περικοπές φορτίων.

    Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα ενδεχόμενα προβλήματα από τον καύσωνα.

    Σημείωσε ότι,σύμφωνα με την ΕΜΥ,σήμερα είναι η τελευταία ημέρα πιθανότατα και ορισμένες ώρες αύριο για υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τόνισε πως οι θερμοκρασίες είναι συνηθισμένες για τέτοια εποχή, αλλά κάθε φορά δίνεται η ευκαιρία να εξετάζεται το σύστημα και η λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας.

    Παράλληλα σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και οι Δήμοι και οι Νομαρχίες καθώς η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι η θερμότερη του φετινού Καλοκαιριού με το θερμόμετρο ν ' αγγίζει τους 42 βαθμούς.

    Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και υγειονομικές υπηρεσίες, βρίσκονται σ' επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα κρούσματα θερμοπληξίας. Επίσης ανοικτές θα είναι από το πρωί ειδικά κλιματιζόμενες αίθουσες στους Δήμους της Αττικής και άλλων νομών της χώρας.

    Το κοινό πάντως φαίνεται ότι ακολούθησε τις συστάσεις των ειδικών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα έκτακτο περιστατικό που να έχει σχέση με τον καύσωνα. Από αύριο αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 August 2006 - 12:30:18 UTC