Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά στη Μάνη

  • [01] Πυρκαγιά στη Μάνη

    Έξι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μετά το μεσημέρι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Η σοβαρότερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Μάνη, σε δασική περιοχή στη θέση Ανω Τομπρά Γυθείου. Η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, που σύμφωνα με την Πυροσβεστική πνέουν με ένταση έως και 10 μποφόρ και μέχρι αργά το απόγευμα βρισκόταν πολύ κοντά στα χωριά Κονάκια, Μυρσίνη, Λιγερέας και Πιλάλα. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα με επικεφαλής τον υπαρχηγό του Σώματος αντιστράτηγο κ. Καρδάρα που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

    Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Αγία Τριάδα Ψαχνών Ευβοίας στις 4.30 μμ, αλλά λίγο πριν τις έξι το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που είχε εκδηλωθεί στις 16.45 σε δύσβατη περιοχή στο Κασσανδρινό Χαλκιδικής, ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμα οι πυρκαγιές στη θέση Δραγουτέλη στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο ακρωτήριο Αράπης στο Άγιο Όρος, όπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στον Προυσσό Ευρυτανίας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

    Απόπειρα εμπρησμού

    Απόπειρα εμπρησμού στην περιοχή Κεραίες του Μαραθώνα, σημειώθηκε χθες στις έντεκα το βράδυ και ήταν η τρίτη με τον ίδιο τρόπο στην ίδια περιοχή το φετινό καλοκαίρι. Στον τόπο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής βρήκαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελούνταν από τριμμένο καφέ, ένα βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα και σπίρτα, καθώς και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό.

    Οι προηγούμενες επιθέσεις είχαν σημειωθεί και πάλι βράδυ στις 27 Ιουλίου και στις 5 Αυγούστου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Από τη χθεσινή πυρκαγιά κάηκε πολύ μικρή έκταση με χαμηλή βλάστηση, γιατί οι φλόγες σβήστηκαν έγκαιρα από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστική που βρίσκεται μόνιμα στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 August 2006 - 16:30:18 UTC