Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου για την οικονομία
  • [02] Νομοσχέδιο για τους περιφερειακούς σταθμούς
  • [03] ΣΥΝ: Χαμηλές οι κοινωνικές δαπάνες
  • [04] Στο δρόμο για τους "4" του Μουντομπάσκετ

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου για την οικονομία

    Διαδοχικές συναντήσεις έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τις 10.00 το πρωί, στο πλαίσιο των συνομιλιών του με παραγωγικούς φορείς, ενόψει της ΔΕΘ.

    Στις 10.00 π.μ., θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).Στη συνέχεια, (12.00) θα δεχθεί το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Στη 1.30 μ.μ., θα έχει συνομιλίες με το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος (ΓΕΣΑΣΕ). Τέλος, στις 3.00 μ.μ., θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Ανωτάτης Διοικούσας Επιτροπής Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

    Η οιΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςκονομική πολιτική της κυβέρνησης και οι επιπτώσεις της στο εισόδημα των πολιτών και στην οικονομική πορεία της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης των Συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    "Το ΠΑΣΟΚ ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, αναδεικνύει την κακή πορεία της χώρας, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, αναδεικνύει την αναξιοπιστία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης και, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να αντιπαραθέσει στην πολιτική της ΝΔ την πολιτική των δικών του Κυβερνήσεων", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου. Πρόσθεσε επίσης, οτι κόμμα του έχει σταθερή πολιτική, ενώ σε ό,τι αφορά στη συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, είπε πως όταν η κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσκολίες, τότε θυμάται τη συναίνεση.

    [02] Νομοσχέδιο για τους περιφερειακούς σταθμούς

    Το νομοσχέδιο για τους Περιφερειακούς Σταθμούς, παρουσιάζει το μεσημέρι ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος.

    Οι αλλαγές όταν γίνονται με σοβαρότητα, πρέπει να γίνονται σε βάθος χρόνου. Δεν μπορεί εν μια νυκτί να αλλάζουν τα πάντα, τόνισε χθες ο κ. Θ.Ρουσόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της μεταρρύθμισης στην Παιδεία.

    " Η κυβέρνηση, ήδη, έχει θέσει το θέμα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχει θέσει όχι μόνο το θέμα των ΤΕΙ, αλλά και το θέμα της μεταρρύθμισης εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η δική μας λογική είναι ότι πρέπει να υπάρξει εξαντλητικός διάλογος και τον έχουμε ακολουθήσει. Έχουμε κλείσει 19 μήνες διαλόγου, ειδικά στα θέματα των μεταρρυθμίσεων για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις, αλλά να καταλήξουμε και κάπου", ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

    " Το 2010, όταν θα έχουμε πια τον ενιαίο πανεπιστημιακό χώρο, η αξιολόγηση θα είναι το υπ` αριθμόν 1 στοιχείο για τα Πανεπιστήμιά μας. Εάν θέλουμε τα πτυχία μας στο εξωτερικό, στο διεθνή χώρο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν την αξία που πραγματικά τους αξίζει να έχουν -γιατί διαθέτουμε και καλούς πανεπιστημιακούς και καλούς φοιτητές- τότε θα πρέπει να βιαστούμε και η αξιολόγηση να είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας", υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    [03] ΣΥΝ: Χαμηλές οι κοινωνικές δαπάνες

    Με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών θα συναντηθεί, στις 11.30 το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Στη συνέχεια θα δεχθεί το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

    Ο κοινωνικός προϋπολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες από τον κ.Σ.Τσιτουρίδη, δεν αποτυπώνει σωστά την πραγματική κοινωνική κατάσταση, δήλωσε του μέλος του ΠΓ του ΣΥΝ Δ.Στρατούλης.

    Οι πολύ χαμηλές δημόσιες κοινωνικές δαπάνες που προβλέπονται και για το 2006, δεν μπορούν να μειώσουν το κοινωνικό έλλειμμα, τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες, τη φτώχεια και την ανεργία που προκαλεί η εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική.

    Η πραγματική ανεργία δεν μειώθηκε αλλά υποκρύπτεται μέσα στα ανακυκλούμενα προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης. Ακόμα όμως και στα επίσημα ποσοστά της ανεργίας, η χώρα μας είναι πρώτη στην Ε.Ε. των 15, ανέφερε ο κ.Δ.Στρατούλης.

    [04] Στο δρόμο για τους "4" του Μουντομπάσκετ

    Η Εθνική μπάσκετ των ανδρών θα διεκδικήσει σήμερα, στις 10.30 το πρωί, απέναντι στην αντίστοιχη της Γαλλίας το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στην Ιαπωνία.

    Η παράδοση, πάντως, σε επίσημους αγώνες είναι με το πλευρό της Ελλάδας. Η Εθνική μας μετρά μόνο νίκες απέναντι στους Γάλλους σε επίσημους αγώνες από το 1983 και θέλει να διατηρήσει αυτήν την παράδοση με ακόμη μία νίκη, η οποία θα της δώσει το «εισιτήριο» για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Ελλάδα και Γαλλία έχουν συναντηθεί 43 φορές στο παρελθόν σε επίσημους και φιλικούς αγώνες, με την Εθνική μας να έχει κατακτήσει 28 νίκες έναντι 15 των Γάλλων.

    Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μουντομπάσκετ, οι Έλληνες διεθνείς επικράτησαν εύκολα των Γάλλων, 70-56, στο τουρνουά «Ακρόπολις», πριν ηττηθούν με 72-68 στο «Stankovic Continental Champions Cup».

    Οι Γάλλοι δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους εν συγκρίσει με πέρυσι τον σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο χέρι πριν το εναρκτήριο τζάμπολ της διοργάνωσης και έχασε το Μουντομπάσκετ. Σε αυτό συμφωνεί και ο αρχηγός της Εθνικής μας, Μιχάλης Κακιούζης, ο οποίος, όμως, ξέρει πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και διαφορετικό από τον ιστορικό, πλέον, ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Σερβίας.

    Ο αρχηγός της Εθνικής δεν υποτιμά όμως τους Γάλλους: «Το σημερινό παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του Ευρωμπάσκετ 2005. Ίσως θέλουν να μας νικήσουν, επειδή έχασαν πέρυσι, αλλά κι εμείς θέλουμε να νικήσουμε, για να μπούμε στην 4άδα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, απέναντι σε μία Γαλλία που είναι δυνατή και χωρίς τον Τόνι Πάρκερ. Στην αρχή τους δυσκόλεψε η απουσία του, αλλά τώρα προσαρμόστηκαν και βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και στα 40 λεπτά του αγώνα για να νικήσουμε. Ξέρουμε τι θα συμβεί αν αποκλείσουμε την Γαλλία και γι΄ αυτό λέω ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να φτάσουμε στα μετάλλια και πρέπει να νικήσουμε τη Γαλλία.»

    Πού θα κριθεί η νίκη; «Η άμυνά μας είναι το βασικό μας "όπλο". Εν συγκρίσει με τον αγώνα απέναντι στην άπειρη Κίνα, νομίζω ότι πρέπει να βελτιώσουμε κι άλλο την απόδοσή μας σε αυτόν τον τομέα. Αν παίξουμε καλή άμυνα και κλέψουμε μερικές μπάλες, θα μπορέσουμε να πετύχουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Πιστεύω, πάντως, ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι. Όπως σε κάθε ματς, αν θέλουμε να έχουμε τύχη, πρέπει να παίξουμε πολύ καλά».

    Πώς σχολιάζει ο Κακιούζης την απουσία του Νίκου Ζήση; «Μετά τον τραυματισμό του Νίκου είπα ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να φτάσουμε ψηλά. Μία ζωή ή ένας τραυματισμός είναι πιο σημαντικά πράγματα από οποιοδήποτε Κύπελλο ή αγώνα. Θέλουμε να νικήσουμε για τον Νίκο, γιατί θέλουμε να τον κάνουμε ευτυχισμένο. Ίσως να βρίσκεται και στο γήπεδο κοντά μας μετά από μία εβδομάδα στο νοσοκομείο. Είναι τεράστια απώλεια για εμάς, που είμαστε μία ομάδα με στενούς δεσμούς, και οποιοσδήποτε έλειπε, η απουσία του θα ήταν αισθητή».

    Μετά τη Γαλλία, όμως, τί; «Αν κατακτήσουμε ένα μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ, θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών. Είμαστε μία μικρή χώρα, 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Μόνο και μόνο η είσοδος στην 4άδα θα ήταν μεγάλη επιτυχία, αλλά θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Θα παίξουμε δυνατά για να φτάσουμε στο μετάλλιο. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα παίξουμε με τις ΗΠΑ ή με οποιονδήποτε άλλον» κατέληξε ο Μιχάλης Κακιούζης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 August 2006 - 6:30:17 UTC