Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν λαϊκίζουμε στα θέματα της οικονομίας», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός
  • [02] Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου για την οικονομία

  • [01] «Δεν λαϊκίζουμε στα θέματα της οικονομίας», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός

    Mε την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), συναντάται ο πρωθυπουργός στις 10.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεχίζοντας τις επαφές του με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ενόψει της ΔΕΘ. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ.

    Στις συναντήσεις θα παρίστανται ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος.

    «Δεν λαϊκίζουμε στα θέματα της οικονομίας» είπε, χθες το βράδυ,ο κ.Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε βουλευτές της ΝΔ, στους οποίους παρέθεσε δείπνο σε εξοχικό κέντρο στη Νέα Μάκρη.

    Μιλώντας για την παρουσία του στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ανέφερε οτι η ελληνική οικονομία θα προσφέρει αυτό που επιτρέπουν οι δυνατότητες της και πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει χωρίς να υπάρξει αποσταθεροποίηση και παρέκκλιση.

    Στη συζήτηση με τους βουλευτές αναφέρθηκε στα θέματα της Παιδείας και είπε οτι οι αλλαγές που έχουν σχεδιασθεί θα προχωρήσουν γιατί η κυβέρνηση θέλει να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχομένων σπουδών. Ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε από βουλευτή του σχετικά με την δήλωση που φέρεται να έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου περι "κυβέρνησης Σικελών" και είπε οτι αδυνατεί να πιστέψει οτι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε κάτι τέτοιο και οτι σε καμία περίπτωση δεν σχολιάζει.

    Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υπερνομαρχία Εβρου-Ροδόπης και είπε στον βουλευτή και υποψήφιο Νομάρχη Σταύρο Κελέτση, που ήταν παρών στο δείπνο, οτι αν χρειασθεί θα ανέβει για να τον στηρίξει.

    [02] Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου για την οικονομία

    Με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντάται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις 10.00 το πρωί. Στη συνέχεια θα δεχθεί την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

    Στις χθεσινές συναντήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση με τους βιομηχάνους τόνισε την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ασκεί αυστηρή κριτική καθώς πολλές από τις επιλογές της κυβέρνησης είναι μονομερείς και δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και γιατί η κυβέρνηση έχει μια παλαιοκομματική πελατειακή λογική, είπε ο Νίκος Αθανασάκης.

    Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η οικονομία θα πληρώνει επί πολύ την "δήθεν απογραφή" και πρόσθεσε ότι δεν " έχει γίνει πραγματική δημοσιονομική εξυγίανση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει συγκράτηση δαπανών και η μείωση του ελλείμματος, είναι κυρίως σε βάρος των δημοσίων επενδύσεων".

    Σε σχέση με το φορολογικό, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην επιβάρυνση της μέσης ελληνικής οικογένειας από την πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε την απόλυτη απουσία πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας και ανέφερε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ενεργητικές πολιτικές, εστιασμένες στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, καθώς και για την ανασυγκρότηση περιοχών και κλάδων που φθίνουν, είπε ο κ. Αθανασάκης.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόθεση του Κινήματος να διαφοροποιήσει τη φορολογία ανάμεσα στα κέρδη που επενδύονται, τα μη διανεμόμενα και τα μερίσματα, δηλαδή τα διανεμόμενα κέρδη. Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αθανασάκης, απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα κατάρτισης και τόνισε πως οι μηχανισμοί κατάρτισης και τα κονδύλια πρέπει να περάσουν στον έλεγχο των κοινωνικών εταίρων.

    Σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπανδρέου είπε πως "πρέπει να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και να μη γίνονται απλά για εισπρακτικούς λόγους".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην έντονη κριτική που έχει ασκήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση σε περιπτώσεις όπως η πρόσφατη πώληση της Εμπορικής, "για τη διαδικασία και τους όρους της πώλησης", καθώς και για άλλες πολιτικές που "η κυβέρνηση βαφτίζει μεταρρυθμίσεις, όπως το Ασφαλιστικό των Τραπεζών, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ", είπε ο κ. Αθανασάκης.

    Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην ανάγκη για τολμηρές αλλαγές σε πολλούς τομείς, αλλά μέσα από διάλογο, συναίνεση και κοινωνική ευαισθησία και όχι με μονομερείς και αυταρχικές ενέργειες, είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την ανάγκη οικοδόμησης του νέου ελληνικού αναπτυξιακού μοντέλου με "αναβάθμιση των παραδοσιακών τομέων της οικονομίας μας και δημιουργία νέων συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε τομείς, εστιάζοντας στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και τονίζοντας ότι δε μπορεί η λύση να είναι η «επένδυση» στη φθηνή εργασία".

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, να συμβάλλει ο επιχειρηματικός κόσμος σε μια ανοδική πορεία και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για την ανάπτυξη, την απασχόληση και το περιβάλλον.

    "Στη συνάντηση με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επιπροσθέτως στην αυστηρή κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για την εγκατάλειψη της περιφέρειας και στην ανακοπή της αναπτυξιακής δυναμικής, εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στις δημόσιες επενδύσεις, καθώς και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Γβ ΚΠΣ".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε ο κ. Αθανασάκης, "επεσήμανε την απουσία πρωτοβουλιών της κυβέρνησης απέναντι στο κλείσιμο εργοστασίων και στις μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας στη βόρεια Ελλάδα, επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ενεργητικές πολιτικές και για την ανασυγκρότηση περιοχών και κλάδων που φθίνουν και τόνισε πως το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να φέρει έντονα την αναπτυξιακή ταυτότητα της περιφέρειας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 September 2006 - 4:30:20 UTC