Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για τις εξαγωγές

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για τις εξαγωγές

    Για θέματα του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα για την πολιτική της κυβέρνησης για τις εξαγωγές, συνεδριάζει στις 10.00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού η κυβερνητική επιτροπή.Νωρίτερα, ο κ. Κ.Καραμανλής θα δεχθεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης δρα Σατιρατάϊ. Στις 12.00, θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Νο Μο Χιούν και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

    Διακήρυξη για την επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας της διεθνούς εταιρίας , και την υπογραφή Διακρατικής Συμφωνίας Στήριξης του έργου κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης μέχρι το τέλος του 2006, υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και οι πρόεδροι Ρωσίας και Βουλγαρίας, Πούτιν και Παρβάνοφ αντίστοιχα, στην τριμερή συνάντηση που είχαν χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη διακήρυξη οι

    τρεις χώρες χαρακτηρίζουν σημαντικούς τομείς συνεργασίας την κατασκευή γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την ανάπτυξη των διαπεριφερειακών ενεργειακών υποδομών και τη διευκόλυνση της ανταλλαγής ηλεκτρικής ενέργειας.

    Ο κ. Καραμανλής, που είχε και διμερή συνάντηση με τον κ. Πούτιν, δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις, εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων και διαπιστώθηκε η εγγύτητα των απόψεων των δύο χωρών στα περισσότερα περιφερειακά και διεθνή θέματα. Επίσης, στην κατ'ίδίαν συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, κ.Παρβάνοφ, ο κ.Καραμανλής είπε οτι διαπιστώθηκε το άριστο κλίμα των διμερών σχέσεων.

    Tο μεσημέρι, ο κ.Παρβάνοφ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη και ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, σχεδιάστηκε επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και με τον αγωγό Φυσικού Αερίου από την Τουρκία προς την Ιταλία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

    Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «πριν απβ όλους κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόσο από την κατασκευή όσο και από τη διαχείριση του έργου. Οι θέσεις εργασίας, για τις οποίες γίνεται τόσος λόγος χάριν εντυπωσιασμού, θα είναι 500 για την κατασκευή και 300 για τη λειτουργία ενώ το κράτος θα εισπράττει τα μεσιτικά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 September 2006 - 4:30:16 UTC