Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υψηλές επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις
  • [02] Στην τελική ευθεία το φεστιβάλ της ΚΝΕ
  • [03] Περιοδεία Αλέκου Αλαβάνου στα Γιάννενα

  • [01] Υψηλές επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις

    Για τις εξελίξεις στην οικονομία, θα ενημερώσει το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Γ.Αλογοσκούφης.

    Το πρωί, ο υπουργός Οικονομίας θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και στη συνέχεια της Επιτροπής Αποκρατικοποίησεων.

    Στο μεταξύ, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο νέος χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων, για το διάστημα 2007-2013. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ, που απέσπασε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, διασφαλίστηκαν υψηλές ενισχύσεις για τις επενδύσεις, που φθάνουν ώς το 60%, μετά από δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, που κράτησαν περίπου δύο χρόνια.

    Για τις μεγάλες επιχειρήσεις το ανώτατο όριο ενίσχυσης για την υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου καθορίστηκε στο 40%, για τις μεσαίες επιχειρήσεις στο 50% και για τις μικρές επιχειρήσεις (που αποτελούν το 97% του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων), η ενίσχυση θα φθάνει το 60%. Το υπουργείο Οικονομίας θα δέχεται έως τις 15 Οκτωβρίου την υποβολή επενδυτικών προτάσεων, με βάση τον ισχύοντα αναπτυξιακό νόμο.

    " Η αμετροέπεια της κυβέρνησης αποτυπώθηκε, για μία ακόμη φορά σήμερα, στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη περί της «επιτυχίας» του αναπτυξιακού νόμου και των νέων επενδύσεων που μέσω αυτού ενεργοποιούνται", ανέφερε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου

    [02] Στην τελική ευθεία το φεστιβάλ της ΚΝΕ

    Στην τελική ευθεία μπαίνει το 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή", με την κορύφωση των εκδηλώσεών του σε πόλεις όλης της χώρας. Στην Αθήνα, το κεντρικό τετραήμερο του Φεστιβάλ είναι από τις 13-16 Σεπτεμβρίου, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

    Αυτή την Κυριακή (10 Σεπτεμβρίου), στη Λάρισα, θα μιλήσει η γγ της ΚΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα έχει συζήτηση με τους νέους για τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει και των ερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου η κ.Αλέκα Παπαρήγα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Θα επισκεφθεί τη διοίκηση της ΔΕΘ και θα περιοδεύσει στους χώρους της Εκθεσης. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

    [03] Περιοδεία Αλέκου Αλαβάνου στα Γιάννενα

    Περιοδεία στα Γιάννενα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Θα επισκεφθεί παραγωγικές μονάδες της περιοχής και θα παραστεί στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματός του για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων που θα πραγματοποιηθεί στη «Στοά Λούλη» στις 2.30 το μεσημέρι.

    Το πρωί, ο κ.Αλέκος Αλαβάνος, θα επισκεφθεί στις 10.30 τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Πίνδος» και στις 11.30, το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη». Και στις δύο επισκέψεις του θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των μονάδων και τους εργαζόμενους με τους οποίους θα συζητήσει τα γενικότερα προβλήματα των πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών κλάδων.

    Το μεσημέρι, πριν την εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, ο κ. Αλαβάνος συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΝ, θα μεταβεί στην παραλίμνια περιοχή σε καφετέρια της περιοχής, θα συναντηθεί με νεολαίους και στελέχη του κόμματός του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 September 2006 - 6:30:15 UTC