Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθανασάκης: «Διαφάνεια παντού»
  • [02] Μονάδα τεχνητού νεφρού στο Διδυμότειχο
  • [03] Αίρεται αύριο ο αποκλεισμός του Λιβάνου

  • [01] Αθανασάκης: «Διαφάνεια παντού»

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, αναφερόμενος στην συνεχιζόμενη συζήτηση για την διαφθορά και την πάταξή της, δήλωσε ότι «η ΝΔ ήλθε στην κυβέρνηση με σημαία την αντιμετώπιση και την πάταξη της διαφθοράς, μια σημαία που μετά τις εκλογές ξέχασε, δίπλωσε και έβαλε στο ντουλάπι, γιατί ήταν μια πλαστική σημαία ευκαιρίας, προεκλογικά για την ΝΔ».

    «Η κυβέρνηση της ΝΔ αγνόησε και συνεχίζει να αγνοεί συστηματικά τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, για τα θέματα της αντιμετώπισης της διαφθοράς. Την καλούμε και τώρα να ξαναδεί τις προτάσεις αυτές και να πάρει σοβαρή και υπεύθυνη θέση. Η δική μας θέση είναι διαφάνεια παντού, διαφάνεια για τα πάντα» κατέληξε ο κ. Αθανασάκης.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν «το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένα στοιχεία και «φακέλους» για την διαφθορά στον δημόσιο τομέα», ο κ. Αθανασάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, Γιώργος Παπανδρέου, τοποθετούνται δημόσια και πρόσθεσε ότι «έχουμε μιλήσει για μεγάλες υποθέσεις, όπως η αγορά της FinansBank από την Εθνική Τράπεζα, η Εμπορική Τράπεζα, η αγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Cosmote, Π. & Κ. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ και μια σειρά άλλα θέματα τα οποία έχουν κατατεθεί και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ή έχουν τεθεί δημόσια. Αυτά αρκούν για την ώρα και αυτά ζητούν απαντήσεις»

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν «η τεκμηρίωση για την σκληρή κριτική του κ. Παπανδρέου περί του ήθους της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης μέχρι τώρα εξαντλείται σε μια προσωπική επίθεση στον κ. Ρουσόπουλο για τα περιουσιακά του στοιχεία και για τον έλεγχο από τον ίδιο των Μέσων Ενημέρωσης και για τα γενικά στοιχεία που αφορούν τις πωλήσεις κάποιων εταιρειών, ή τις αγοραπωλησίες κάποιων άλλων, ή έχετε στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει εν γένει διαφθορά;» ο κ. Αθανασάκης είπε ότι «πρώτον δεν υπάρχει καμιά προσωπική επίθεση. Ρωτήθηκα και απάντησα σε όλες τις περιπτώσεις. Δεύτερον, πέρα από τις συγκεκριμένες αναφορές τις οποίες έκανα, έχουμε περιγράψει σε όλο το πεδίο της δημόσιας διοίκησης, την επιλογή και την επιβολή μιας κομματικής πελατειακής λογικής. Η άποψή μας είναι ότι από εκεί ξεκινούν όλα. Ή από εκεί ξεκινούν πολλά απβ αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

    Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από τη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Αθανασάκης είπε "σας παραπέμπω στις χθεσινές μου δηλώσεις".

    Ν. Αθανασάκης για τον τιμάριθμο

    Στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του κ. Ζησιμόπουλου, ένα πράγμα έγινε σαφές, ότι στην ουσία η αγορά είναι ανεξέλεγκτη. Και ανεξάρτητα από τις δεύτερες διορθωτικές του δηλώσεις το βράδυ, αυτό που κάθε πολίτης βλέπει, είναι ότι η ακρίβεια καλπάζει, είναι ότι ενώ ανακοινώνονται μειώσεις στο τιμάριθμο, κάποια μείωση στον τιμάριθμο, τα βασικά είδη ανάγκης για κάθε νοικοκυριό ακριβαίνουν υπέρμετρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    Ο κ. Αθανασάκης επανέλαβε από χθεσινή ανακοίνωση των κ.Πάγκαλου και Πρωτόπαπα τις επισημάνσεις για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης προ φόρων και δασμών «όπου ο μέσος όρος αύξησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 25,43% και στην Ελλάδα είναι 30,54%, δηλαδή 5% παραπάνω για τους κερδοσκόπους, 5% παραπάνω για την αισχροκέρδεια».

    Ο κ. Αθανασάκης αναφέρθηκε και σε στοιχεία, από την ίδια ανακοίνωση, για το πετρέλαιο θέρμανσης, «όπου ο μέσος όρος αύξησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 9,42% και στην Ελλάδα η αύξηση είναι 27,12%».

    «Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία ζει κάθε πολίτης, κάθε νοικοκυριό», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Ν. Αθανασάκης για το επίδομα θέρμανσης

    «Είδα ότι η κα Μπακογιάννη σε μια τηλεοπτική της συνέντευξη χθες στο MEGA νομίζω, λοιδόρησε το ΠΑΣΟΚ γιατί κατέθεσε λέει την πρόταση νόμου για το επίδομα θέρμανσης, ενώ η θερμοκρασία ήταν 35 βαθμοί και ενώ υπήρχε καύσωνας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την πρόταση νόμου για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης μόλις επαναλήφθηκαν οι εργασίες της Βουλής. Και εν πάση περιπτώσει, το καλοκαίρι θα περάσει, υποθέτω, αν συμφωνεί και η κα Μπακογιάννη σβ αυτό, ο καύσωνας πέρασε, το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι μπροστά μας. Σκοπεύει επιτέλους η κυβέρνηση να απαντήσει θετικά στη πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπου υπάρχει πραγματικά άμεση ανάγκη;»

    «Ο κ. Καραμανλής θα είναι στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι στη βόρεια Ελλάδα, μπορεί να ζητήσει να του δώσουν τις θερμοκρασίες της βόρειας Ελλάδας το χειμώνα. Μπορεί να ζητήσει επίσης το περσινό μέσο κόστος για το πετρέλαιο θέρμανσης και να προσθέσει σβ αυτό τις μεγάλες αυξήσεις του φετινού χρόνου και να υπολογίσει επίσης και να ζητήσει από το κ. Αλογοσκούφη τα στοιχεία, πόσα είναι τα ποσά παραπάνω που εισέπραξε το κράτος από την φορολογία των καυσίμων, η οποία αυξάνεται συνεχώς, διότι είναι ποσοστό στη τιμή», είπε ο κ. Αθανασάκης, καταλήγοντας ότι «έχουν μια ευκαιρία ακόμα και τώρα, να απαντήσουν θετικά στη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Εμείς τους καλούμε να το κάνουν».

    [02] Μονάδα τεχνητού νεφρού στο Διδυμότειχο

    Τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, εγκαινίασε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Εδώ και 18 χρόνια οι νεφροπαθείς του βορείου Έβρου, ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται δύο και τρεις φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.

    «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η Οργανωμένη Κοινωνία, η Πολιτεία πρέπει να είναι κοντά και στην πιο απόμακρη περιοχή της πατρίδας μας. Ειδικότερα δε για κατηγορίες συνανθρώπων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες όπως είναι οι νεφροπαθείς», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτή η Μονάδα που εγκαινιάσαμε σήμερα στο Διδυμότειχο, συνιστά ένα άλμα κοινωνικού πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να σημειωθεί ότι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την εγκατάσταση και την λειτουργία τέτοιων Μονάδων για ολόκληρη την χώρα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Το σύστημά μας κρίνεται από την ευαισθησία του, την ανθρωπιά του, από την έμπρακτη υποστήριξη των συνανθρώπων μας εκείνων που το έχουν ανάγκη. Πέραν από την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, ένας από τους βασικούς μας σκοπούς είναι να είμαστε κοντά τους ώστε να ασκούν ισότιμα με όλους το δικαίωμά τους στη ζωή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα σήμερα στο Διδυμότειχο γιβ αυτή την συμβολική και συνάμα σεμνή τελετή εγκαινίων, και διαβεβαιώνω όλους στην περιοχή ότι η Κυβέρνηση, όλοι μας, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή υποστήριξης των πραγματικών τους αναγκών στον τομέα της Υγείας, με ανθρωπιά και έμπνευση. Ο πολιτισμός μας και η κοινωνία μας, κρίνονται στο πεδίο που συναντώνται οι ανάγκες του πολίτη με το σύστημα. Πρώτος βαθμός προτεραιότητας και ευαισθησίας η υγεία. Εκεί κρίνεται και το επίπεδο του πολιτισμού μας και η λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της οργανωμένης πολιτείας, αλλά πάνω από όλα η ευαισθησία και η ανθρωπιά μας»».

    Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι σύντομα θα επισκεφθεί και πάλι το Διδυμότειχο, προκειμένου να εγκαινιάσει μια νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζεται και το αίτημα για δημιουργία γραφείου ΟΠΑΔ στην περιοχή.

    Η μονάδα που με την λειτουργία της σηματοδότησε το τέλος της ταλαιπωρίας των νεφροπαθών του βορείου Έβρου, είχε κάνει τα «πρώτα της βήματα» πριν από 4 περίπου μήνες, με τη λειτουργία 8 μηχανημάτων όπου εξυπηρετούνταν τα πιο «βαριά περιστατικά», έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ σταδιακά θα φθάσει σε πλήρη ανάπτυξη. «Είναι μία μονάδα υποδειγματική, διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας », ανέφερε ο διοικητής των Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας, Θεμιστοκλής Σπυριδόπουλος.

    Σημειώνεται ότι δύο μηχανήματα αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ήταν προσφορά της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής «ο ΟΡΦΕΥΣ» και της Μητρόπολης Διδυμοτείχου.

    [03] Αίρεται αύριο ο αποκλεισμός του Λιβάνου

    Το Ισραήλ θα άρει τον από αέρα και θάλασσα αποκλεισμό του Λιβάνου αύριο στις 6 μμ και θα παραδώσει τον έλεγχο στις διεθνείς δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχουντ Ολμερτ.

    Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται ακόμη ότι ο Ολμερτ ενημερώθηκε από την αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν "ότι οι διεθνείς δυνάμεις είναι έτοιμες να λάβουν θέσεις στα λιμάνια και τα αεροδρόμια του Λιβάνου".

    «:Aρση του αποκλεισμού λόγω της άκαμπτης στάσης»

    Ο αεροπορικός και θαλάσσιος αποκλεισμός που έχει επιβάλει το Ισραήλ στο Λίβανο θα αρθεί λόγω "της άκαμπτης στάσης του Λιβάνου" και των διεθνών "πιέσεων" που ασκούνται κατά του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο λιβανέζος υπουργός Πληροφόρησης, Γάζι Αρίντι.

    Από την πλευρά του, ο λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών, Φάουζι Σαλούχ δήλωσε νωρίτερα σήμερα από το Κάιρο ότι η χώρα του θα σπάσει "με κάθε τρόπο τον αποκλεισμό, εάν το Ισραήλ δεν προχωρήσει στην άρση του εντός των επόμενων 48 ωρών".

    Ο αποκλεισμός επιβλήθηκε από το Ισραήλ στις 13 Ιουλίου και παρέμεινε σε ισχύ παρά την διακοπή του πολέμου, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, στις 14 Αυγούστου, και παρά την σαφή αναφορά της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας για την άμεση άρση του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 September 2006 - 18:30:21 UTC